Gość nowy bentley Napisano 11 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2023 24 minuty temu, Gość Nowy mercedes napisał: Nie no suchy przemysł do góry coś tam, chyba 45 albo i więcej, ostra kasiura Spoko.cale pakownie idareda jeszcze stoją.o chłodniach i ka nawet nie wspominam. Jeśli dalej tak ostro będzie schodzić deser to w czerwcu powtórka z sypania na patelnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nowy mercedes Napisano 11 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2023 41 minutes ago, Guest nowy bentley said: Spoko.cale pakownie idareda jeszcze stoją.o chłodniach i ka nawet nie wspominam. Jeśli dalej tak ostro będzie schodzić deser to w czerwcu powtórka z sypania na patelnię No deser na deser będzie słabo schodzić, pytanie ile tego deseru pójdzie na patelnie do tego czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 11 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2023 Okolice Błędowa mokry 0.38 a suchy 0.4-0.41 przy ilościach calosamochodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Garnek Napisano 11 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2023 On 1/9/2023 at 5:20 PM, Guest Patelnia said: Od jutra mokry 0;35 suchy 0,40 .Pewne info Pewne info błoto 41 suchy 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Patelnia Napisano 12 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2023 9 godzin temu, Gość Garnek napisał: Pewne info błoto 41 suchy 45 Ooo to już rewelacja! Mocna cena jak na styczeń.Sypniesz-i szybko do salonu Bentla!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 12 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2023 Ja wysypałem wczoraj miałem 28 skrzyń suchego dostałem 0.43 . Skupowy mówił że nagadał ludziom że będzie.0.50 w styczniu a tu nic z tego może 0.45 Tamten rok z 0.6 się nie powtórzy zasłaniają sie zakłady dużym kosztem odparowania koncentratu także PGNIG zarabia na nas sowicie. Bo większość zakładów Pali gazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bentley za błoto z idareda Napisano 12 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2023 56 minutes ago, Michał S said: Ja wysypałem wczoraj miałem 28 skrzyń suchego dostałem 0.43 . Skupowy mówił że nagadał ludziom że będzie.0.50 w styczniu a tu nic z tego może 0.45 Tamten rok z 0.6 się nie powtórzy zasłaniają sie zakłady dużym kosztem odparowania koncentratu także PGNIG zarabia na nas sowicie. Bo większość zakładów Pali gazem Taka sama cena jak rok temu o tej porze, jeszcze jest jabłko bez większych kosztów przechowywania, do końca miesiąca się pewnie skończy a potem może i te 60 będzie tylko co z tego jak przy tej cenie prądu to nie to samo co 60 rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bentley za błoto z idareda Napisano 12 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2023 Jak ssanie na koncentrat jest rzeczywiście takie potężne to i 1zl dadzą jak będzie trzeba, kwestia za ile my oddamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gazownia Napisano 12 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2023 Godzinę temu, Michał S napisał: Ja wysypałem wczoraj miałem 28 skrzyń suchego dostałem 0.43 . Skupowy mówił że nagadał ludziom że będzie.0.50 w styczniu a tu nic z tego może 0.45 Tamten rok z 0.6 się nie powtórzy zasłaniają sie zakłady dużym kosztem odparowania koncentratu także PGNIG zarabia na nas sowicie. Bo większość zakładów Pali gazem VAT na Gaz w większości krajów unii europejskiej 5-8% W Polsce 23% Dalej twierdzisz,że okradaja nas przetwórnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nok Napisano 12 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2023 Godzinę temu, Michał S napisał: Ja wysypałem wczoraj miałem 28 skrzyń suchego dostałem 0.43 . Skupowy mówił że nagadał ludziom że będzie.0.50 w styczniu a tu nic z tego może 0.45 Tamten rok z 0.6 się nie powtórzy zasłaniają sie zakłady dużym kosztem odparowania koncentratu także PGNIG zarabia na nas sowicie. Bo większość zakładów Pali gazem Jak zwykle wszyscy źli, a zakłady dobre, martwią się o losy sadowników Wierzcie dalej zakładom i skupowym a wyjdziecie na tym jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 12 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2023 2 hours ago, Guest gazownia said: VAT na Gaz w większości krajów unii europejskiej 5-8% W Polsce 23% Dalej twierdzisz,że okradaja nas przetwórnie??? W wiadomościach usłyszysz że VAT na gaz dyktuje Unia - większość uwierzy. Prawda jest taka że brakuje kasy dlatego Vat jest 23% a nie mniej. Smutne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 12 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2023 2 minuty temu, Gość gość napisał: W wiadomościach usłyszysz że VAT na gaz dyktuje Unia - większość uwierzy. Prawda jest taka że brakuje kasy dlatego Vat jest 23% a nie mniej. Smutne... Czyli mówisz, że UE mamy wierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 12 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2023 Dla przetwórni vat to i 40 % może wynosić w końcu gaz jest kosztem i oni ten vat w całości odbiorą . Zawyżone ceny gazu i prądu stanowią problem nie Vat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gazownia Napisano 12 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2023 49 minut temu, Michał S napisał: Dla przetwórni vat to i 40 % może wynosić w końcu gaz jest kosztem i oni ten vat w całości odbiorą . Zawyżone ceny gazu i prądu stanowią problem nie Vat . Oprócz przetwórni to w tym Kraju jeszcze gospodarstwa domowe uzywaja gazu i w większości raczej nie są płatnikami vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ciekawski Napisano 12 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2023 1 hour ago, Guest gazownia said: Oprócz przetwórni to w tym Kraju jeszcze gospodarstwa domowe uzywaja gazu i w większości raczej nie są płatnikami vat No zgadza się ale jakie to ma powiązanie z ceną przemysłu i generalnie z tym wątkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pawel Napisano 14 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2023 W dniu 12.01.2023 o 08:11, Gość gazownia napisał: VAT na Gaz w większości krajów unii europejskiej 5-8% W Polsce 23% Dalej twierdzisz,że okradaja nas przetwórnie??? Tylko ze np w Belgi cena gazu dla gospodarstw domowych 0.141 dolc za kWh. Już Ci przeliczam na met. Ok 11kwh to metr gazu. 0.141x11 i razy 4.50 bo tyle ma dolar. Daje ok 7zl a u nas nawet z tym vatem zamrozili gaz i wychodzi 3 zł. Ale tego w tvnie nie wiem nie mówili. Ale wpisz w Google i poczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Napisano 14 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2023 3 godziny temu, Gość Pawel napisał: Tylko ze np w Belgi cena gazu dla gospodarstw domowych 0.141 dolc za kWh. Już Ci przeliczam na met. Ok 11kwh to metr gazu. 0.141x11 i razy 4.50 bo tyle ma dolar. Daje ok 7zl a u nas nawet z tym vatem zamrozili gaz i wychodzi 3 zł. Ale tego w tvnie nie wiem nie mówili. Ale wpisz w Google i poczytaj Dolar to 4,32 trochę przeszacowales Teraz porównaj zarobki w Belgii i w Polsce Bo zaraz się okaże ,że sa4 x wyższe czyli gaz mamy 2 x droższy Mówili o tym w kurwizji??? Ale Wpisz w google i poczytaj bo sucha liczba bez odniesienia do zarobków nic nie mowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Fakty nie mity Napisano 14 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2023 3 godziny temu, Gość Pawel napisał: Tylko ze np w Belgi cena gazu dla gospodarstw domowych 0.141 dolc za kWh. Już Ci przeliczam na met. Ok 11kwh to metr gazu. 0.141x11 i razy 4.50 bo tyle ma dolar. Daje ok 7zl a u nas nawet z tym vatem zamrozili gaz i wychodzi 3 zł. Ale tego w tvnie nie wiem nie mówili. Ale wpisz w Google i poczytaj Minimalne zarobki w Belgii wynoszą obecnie (2023) 1954,99 euro miesięcznie (brutto) W Polsce 750 euro(styczeń 2023) Prawie 3 x mniej niż w Belgii a gaz niby w Belgii droższy 2 x Niestety nie doczytałes...gaz w Polsce droższy Ale rozumiem bo w kurwizji tego nie mówią Mówią że mamy najtańsze paliwo w Europie:))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gazownia Napisano 14 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2023 3 godziny temu, Gość Pawel napisał: Tylko ze np w Belgi cena gazu dla gospodarstw domowych 0.141 dolc za kWh. Już Ci przeliczam na met. Ok 11kwh to metr gazu. 0.141x11 i razy 4.50 bo tyle ma dolar. Daje ok 7zl a u nas nawet z tym vatem zamrozili gaz i wychodzi 3 zł. Ale tego w tvnie nie wiem nie mówili. Ale wpisz w Google i poczytaj Następnym razem wpisz w Google i sprawdź zanim się skompromitujesz Ale najlepiej to wierzyć tvpis:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bobek Napisano 14 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2023 5 godzin temu, Gość Pawel napisał: Tylko ze np w Belgi cena gazu dla gospodarstw domowych 0.141 dolc za kWh. Już Ci przeliczam na met. Ok 11kwh to metr gazu. 0.141x11 i razy 4.50 bo tyle ma dolar. Daje ok 7zl a u nas nawet z tym vatem zamrozili gaz i wychodzi 3 zł. Ale tego w tvnie nie wiem nie mówili. Ale wpisz w Google i poczytaj Ale nie napisałeś jak kształtują się zarobki.ile godzin musi taki Belg robić na to A ile Polak. A to jest kluczowe.ja wielokrotnie to powtarzam że ja mogę zarabiać i 200zl na miesiąc.pytanie ile za to mogę kupić .porównywanie cen polskich z zachodnimi czy nawet wschodnimi nie ma najmniejszego sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 14 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2023 Dla wszystkich tych co wystawiają się ze kupia jabłko przemysłowe, dajcie w ogłoszeniu cenę, przecież to jest przemysł, po co macie tracić czas nasz i wasz na pytanie i odpowiadanie w wiadomościach jaka dajesz cenę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pawel Napisano 14 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2023 9 godzin temu, Gość gazownia napisał: Następnym razem wpisz w Google i sprawdź zanim się skompromitujesz Ale najlepiej to wierzyć tvpis:))) To z czym cwaniaczku napisałem nie prawdę? W Niemczech jest jeszcze drożej bo 180 USD za kWh gazu. Wiem że tam większe zarobki i przeciętny Niemiec więcej kupi tego gazu za pensje ale jak cena rynkowa gazu w Europie wynosi tyle ile wynosi to nikt nam nie sprzeda taniej choćby w kraju zadzil sam Tusk i w TV bym sam tvn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 14 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2023 9 godzin temu, Gość Fakty nie mity napisał: Minimalne zarobki w Belgii wynoszą obecnie (2023) 1954,99 euro miesięcznie (brutto) W Polsce 750 euro(styczeń 2023) Prawie 3 x mniej niż w Belgii a gaz niby w Belgii droższy 2 x Niestety nie doczytałes...gaz w Polsce droższy Ale rozumiem bo w kurwizji tego nie mówią Mówią że mamy najtańsze paliwo w Europie:))))))) To powiedz mi mądralu kto by Ci sprzedał gaz za 2 zł np jak w całej uni jest np 8. Rozumiem że jak byś miał jabłka i wszędzie by dawali 3zl a Rumunia by Cie poprosiła o sprzedanie po złotówce to byś im sprzedał bo u nich mała minimalna. Pomyśl też zanim coś pierd... sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hdkss Napisano 14 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2023 Jaka cena przemysłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Fakty nie mity Napisano 15 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2023 9 godzin temu, Gość Paweł napisał: To powiedz mi mądralu kto by Ci sprzedał gaz za 2 zł np jak w całej uni jest np 8. Rozumiem że jak byś miał jabłka i wszędzie by dawali 3zl a Rumunia by Cie poprosiła o sprzedanie po złotówce to byś im sprzedał bo u nich mała minimalna. Pomyśl też zanim coś pierd... sz Haha Ja do pana święte słowa a pan moja krowa Złapałem ciebie na pisaniu bzdur ,podałem suche fakty ale ty dalej masz rację :))) Jesteś najlepszy...teza była że polskie państwo nas okrada wysokim vatem a ty dorabiasz jakieś krzywe teorie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi