Skocz do zawartości

Cena jabłek przemysłowych - jesień 2022

Gość aaa

Rekomendowane odpowiedzi

1 hour ago, Guest Łukasz said:

Do przetwórni ta wiadomość jabłek na tłoczenia nie ma i w tym sezonie już nie będzie zjeżdżanie z cena nic nie zmieni. 

40% minimum jest 

• Odpowiedzi 226
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

10 godzin temu, Gość Piotrek z Kozietul napisał:

Dohler to duży międzynarodowy koncern i liczy się globalny wynik za 5 lat a nie wynik poszczególnego zakładu

To wy musicie być na plusie bo nie macie wyjścia

Ja sobie przywiozę koncentrat z Ukrainy i Mołdawii jak przywożone jest zboże co skutkuje niskimi cenami dla Polaków

Jeszcze dostanę medal za pomoc Ukrainie

Ty nie przeskoczysz nawet bramy do sadu

Rozbieżność mirdzy tym co piszesz a tym co robisz a robisz propagandę więc boisz żabę że trzeba płacić nie odczarujesz tego. Nie pytać o cenę. Kara jest nie wozimy. 

7 godzin temu, Gość Buahaha napisał:

Bez przesady proszę. Zaraz 0,35 to odpowiednik 0,08 trzy lata temu😂

Mnie nie idzie o kasę a o zasady. Działacie więcej dla zasady a będziecie mieć pieniądze większe. Dla zasady póki nie będzie 8 gr ani kg nie podawajcie. Zobaczycie skutki. 

Gość Sandomierz
9 minut temu, Gość January napisał:

Nic tak na chłopa nie działa jak plotka o obniżce, u mnie na wsi 2 sypało jakoś w piątek, brawo Piotrunia

Jak dziś cena? Obniżyli? 

Godzinę temu, Gość January napisał:

Nic tak na chłopa nie działa jak plotka o obniżce, u mnie na wsi 2 sypało jakoś w piątek, brawo Piotrunia

Dokładnie, głupcy tyle lat łapią się na ten numer....

4 godziny temu, Gość Sandomierz napisał:

Jak dziś cena? Obniżyli? 

52gr. 

Do podszywacza się za Piotrka: możesz sobie nasciagac ale to będzie niewielki procent tego co kupisz u nas. Jak ci jabłka nie podamy to będziesz ugotowany, bo branie na koncentrat jest i odbiorcy najwyżej kupią gdzie indziej. (czytaj przemycony z Chin jak nasze jabłka na Białorusi). A od wprowadzenia podatku cukrowego w napojach to mimo naszej rzekomej nadprodukcji nie jesteś zagwarantować sobie zapasu bo wszystko schodzi na bieżąco. 

Gość 5 zł za wagę
4 godziny temu, Gość Zenek napisał:

Dokładnie, głupcy tyle lat łapią się na ten numer....

Żeby się nie okazało co głupcy złapali się  na ten numer i sypnieli po 0,55 a mądre za miesiąc po 0,30.Ha ha ha

2 godziny temu, Gość 5 zł za wagę napisał:

Żeby się nie okazało co głupcy złapali się  na ten numer i sypnieli po 0,55 a mądre za miesiąc po 0,30.Ha ha ha

Taaa.... jasne 😉

Gość Alvin z Grojca
37 minut temu, Gość lel napisał:

Oficjalnie tak, ale gdzie nie zadzwonisz to te 53-55 dają.

55 To już ciężko.  Ale 52 spokojnie id dostać. A celebryta robi pod Piotrka zamęt?

Gość Czarnowidz
2 godziny temu, Gość Jozin napisał:

Temat przemyslu(mamy juz Marzec) jak zwykle gra pierwszorzędna role na igrit.To pokazuje co większość produkuje w kraju..

Założony wątek o jabłku przemysłowym, to o czym mają pisać? O polityce? 

Grójec:

0,48-0,55

jak się uda i jak skupowy na wadze orżnie, jak upieprzy z zespołu 2t, to i grosz dołoży. 

Gość Zorientowany
4 godziny temu, Gość Janusz napisał:

To znów kara nie sypiemy 

Jak Kara,to następnie 5 gr w dół 🤣Już po ptakach. Nie chceli 0,60 bo czekali na 0,70.To za tydzień 0,40

Gość Jejenn
4 godziny temu, Gość Zorientowany napisał:

Jak Kara,to następnie 5 gr w dół 🤣Już po ptakach. Nie chceli 0,60 bo czekali na 0,70.To za tydzień 0,40

A skąd wiesz ile za tydzien. Ja nie sypałem bo czekalem na 80 i nie zmienia sie tu nic. Kara musi być.  Z czego się śmiać? Trzeba klaskać. 

Gość Alvin z Grojca
8 godzin temu, Gość Jejenn napisał:

A skąd wiesz ile za tydzien. Ja nie sypałem bo czekalem na 80 i nie zmienia sie tu nic. Kara musi być.  Z czego się śmiać? Trzeba klaskać. 

Niby koncentrat drogi, zapotrzebowanie ogromne. Ale wytłumaczcie mi jedna rzecz, dlaczego Austria Juice oraz Rauch nie kupuja jabłka w żadnym zakładzie w Polsce. Każdy z 4 zakładów tych dwóch firm stoi pusty od przynajmniej dwóch tygodni lub więcej. Przecież mogliby tłoczyć dalej aidareda z grojeckich sadów. Z tego co słychać Austria Juice być może ruszy na początku kwietnia a Rauch zakończył skup na ten sezon. 

Gość Albinos
1 hour ago, Guest Alvin z Grojca said:

Niby koncentrat drogi, zapotrzebowanie ogromne. Ale wytłumaczcie mi jedna rzecz, dlaczego Austria Juice oraz Rauch nie kupuja jabłka w żadnym zakładzie w Polsce. Każdy z 4 zakładów tych dwóch firm stoi pusty od przynajmniej dwóch tygodni lub więcej. Przecież mogliby tłoczyć dalej aidareda z grojeckich sadów. Z tego co słychać Austria Juice być może ruszy na początku kwietnia a Rauch zakończył skup na ten sezon. 

Bo ni ma japka, pozdrawiam 

1 godzinę temu, Gość Albinos napisał:

Bo ni ma japka, pozdrawiam 

Jakby chcieli to jablko by się znalazło.  Jesienią dawali 80gr żeby na Wengry dawać im jablko A tutaj stoja. Dlaczego?

Gość Albinos
33 minutes ago, Guest Jan said:

Jakby chcieli to jablko by się znalazło.  Jesienią dawali 80gr żeby na Wengry dawać im jablko A tutaj stoja. Dlaczego?

Ciekawe kto ci dawał za przemysł 80gr 😆 jak po tyle to luks pryns był za wagę i inne kartofle

Tyle to mogło być ewentualnie z dostawą na Węgry