Gość Sandomierz Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 Dzień dobry. Chciałem zapoczątkować nowy wątek na forum. Czy będzie to rok Piotra z Kozietuł a może nasz rok i sprzedaż za wage po 5zl? Zapraszam do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek w strachu Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 22 minutes ago, Guest Sandomierz said: Dzień dobry. Chciałem zapoczątkować nowy wątek na forum. Czy będzie to rok Piotra z Kozietuł a może nasz rok i sprzedaż za wage po 5zl? Zapraszam do dyskusji Słyszałem że zboża mocno tanieją i Egipcjanie nie mogą wytrzymać bez polskich jabłek i z pieniędzy które zostaną po kupnie zboża będą kupować wszystkie polskie japka po kolei aż grupy nie nadąża szykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 Godzinę temu, Gość Sandomierz napisał: Dzień dobry. Chciałem zapoczątkować nowy wątek na forum. Czy będzie to rok Piotra z Kozietuł a może nasz rok i sprzedaż za wage po 5zl? Zapraszam do dyskusji To będzie zwykły rok, jak każdy inny. Tzn.: kto ma jakieś zdanie w grupie (prezesi i koledzy), to sprzeda, zarobi, dosadzi. A reszta niech się martwi (sami nasadzili, sami niech sprzedadzą). Prawda jest taka, że cały czas można zarobić na jabłku, tylko nie dla psa kiełbasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 17,2 tys ton kupiłem na Ukrainie Dokupilem w Turcji i Mołdawii Przycinam 1 zł na kg 17,2 tys ton koncentratu to 120 tys ton jabłek,których nie kupiłem w Polsce Deser praktycznie nie schodzi Dalej myślicie,że to będzie wasz rok??? Kto ma galę,goldena,Red delicious +7 a najlepiej+7,5 to zarobi Resztę wezmę po 40 może 50 gr Pasuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 5 zł za wagę Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 2 godziny temu, Gość Sandomierz napisał: Dzień dobry. Chciałem zapoczątkować nowy wątek na forum. Czy będzie to rok Piotra z Kozietuł a może nasz rok i sprzedaż za wage po 5zl? Zapraszam do dyskusji Myślę co 5 zł za wagę to rozsądna cena.To za tańsze odmiany. A Golden,Gala to 7 zł min cena będzie na wiosnę. Trzeba tylko trochę poczekać.Cierpliwi będą wynagrodzeni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzysztof Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 To nie będzie rok Piotrka, tylko dekada lub dwie. Polskie sadownictwo umiera, zabije je koszty i nadprodukcja. Podążamy to samą drogą co kraje zachodnie ,lata temu. Produkcja sadownicza nieuchronnie przenosi się na wschód, bliższy czy dalszy. Trafi się rok na dziesięć że ktoś, coś, gdzieś zarobi, jakiś przymrozek, grad czy inne nieszczęście. Oczywiści będą pojedyncze gospodarstwa świetnie prosperujące, ale to będzie jedno na dwie, trzy wioski ( zasilane kasą z poza produkcji czysto sadowniczej, jakiś handelek, transport itp.). Resztę niestety czeka, powolna agonia. Szkoda mi tylko tych młodych, gniewnych, napompowanych tanim kredytem i unijnymi dotacjami. Pozdrawiam i życzę zdrowych i spokojnych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 Krzysztof 100% trafna wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 2 godziny temu, Gość Piotrek z Kozietuł napisał: 17,2 tys ton kupiłem na Ukrainie Dokupilem w Turcji i Mołdawii Przycinam 1 zł na kg 17,2 tys ton koncentratu to 120 tys ton jabłek,których nie kupiłem w Polsce Deser praktycznie nie schodzi Dalej myślicie,że to będzie wasz rok??? Kto ma galę,goldena,Red delicious +7 a najlepiej+7,5 to zarobi Resztę wezmę po 40 może 50 gr Pasuje??? Szanowny Panie Piotrze czy można jeszcze zakontraktować u Pana trochę towaru na marzec? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam Sadownik spod Sandomierskiej wsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olek Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 Godzinę temu, Gość Krzysztof napisał: To nie będzie rok Piotrka, tylko dekada lub dwie. Polskie sadownictwo umiera, zabije je koszty i nadprodukcja. Podążamy to samą drogą co kraje zachodnie ,lata temu. Produkcja sadownicza nieuchronnie przenosi się na wschód, bliższy czy dalszy. Trafi się rok na dziesięć że ktoś, coś, gdzieś zarobi, jakiś przymrozek, grad czy inne nieszczęście. Oczywiści będą pojedyncze gospodarstwa świetnie prosperujące, ale to będzie jedno na dwie, trzy wioski ( zasilane kasą z poza produkcji czysto sadowniczej, jakiś handelek, transport itp.). Resztę niestety czeka, powolna agonia. Szkoda mi tylko tych młodych, gniewnych, napompowanych tanim kredytem i unijnymi dotacjami. Pozdrawiam i życzę zdrowych i spokojnych świąt. Myślę że nie będzie to trwało aż tak długo.ludzie trochę inaczej zaczynają myśleć.nie liczy się ojcowizna tylko zysk wśród ludzi młodych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość uczeń proroka Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 2 godziny temu, Gość Krzysztof napisał: To nie będzie rok Piotrka, tylko dekada lub dwie. Polskie sadownictwo umiera, zabije je koszty i nadprodukcja. Podążamy to samą drogą co kraje zachodnie ,lata temu. Produkcja sadownicza nieuchronnie przenosi się na wschód, bliższy czy dalszy. Trafi się rok na dziesięć że ktoś, coś, gdzieś zarobi, jakiś przymrozek, grad czy inne nieszczęście. Oczywiści będą pojedyncze gospodarstwa świetnie prosperujące, ale to będzie jedno na dwie, trzy wioski ( zasilane kasą z poza produkcji czysto sadowniczej, jakiś handelek, transport itp.). Resztę niestety czeka, powolna agonia. Szkoda mi tylko tych młodych, gniewnych, napompowanych tanim kredytem i unijnymi dotacjami. Pozdrawiam i życzę zdrowych i spokojnych świąt. Mój mistrz pisał o tym parę lat temu Brawo ty Jeden więcej kumaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 Godzinę temu, Gość Adam napisał: Szanowny Panie Piotrze czy można jeszcze zakontraktować u Pana trochę towaru na marzec? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam Sadownik spod Sandomierskiej wsi. Można po 40 gr Pasi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kelo Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 46 minut temu, Gość Olek napisał: Myślę że nie będzie to trwało aż tak długo.ludzie trochę inaczej zaczynają myśleć.nie liczy się ojcowizna tylko zysk wśród ludzi młodych. No to źle myślisz Chłop padnie na pysk ale pozbiera bo nic nie może się zmarnować Przepłaci Ukraińca byle zebrać bo ziemia się zakwasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dokladanie co rok Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 Sa zawodnicy ktorzy podpisali jakies kontrakty na 10 czy 15 lat z cena minimalna 35gr a wy gadacie ze sadownictwo upadnie... jeszcze bedziemy pobijac rekordy w produkcji az dojdzie do tego ze bedzie do rowu trzeba sypac i wtedy sie mozemy opamietamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dokladanie co rok Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 1 hour ago, Guest Olek said: Myślę że nie będzie to trwało aż tak długo.ludzie trochę inaczej zaczynają myśleć.nie liczy się ojcowizna tylko zysk wśród ludzi młodych. Niestety ale zaczynam zauwazac ze wiek tu nie ma znaczenia, znam takich ktorzy chca brac mlodego rolnika i kupowac ciagniki czy opryskiwacze.. a tym starszym to sie nie dziwie ze im sie juz za bardzo nie chce myslec, zmieniac cos, oni nie maja po co tego robic, najwyzej sprzedadza wszystko w czorta jak bedzie potrzebny hajs i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mściwój Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2022 2 godziny temu, Gość kelo napisał: No to źle myślisz Chłop padnie na pysk ale pozbiera bo nic nie może się zmarnować Przepłaci Ukraińca byle zebrać bo ziemia się zakwasi E tam, coraz więcej towaru zostaje w sadzie, w tym roku na pewno kilkaset tys ton zostało w polu i kilkadziesiąt baniek więcej Piotrusiowi przeszło koło nosa, starzy się wykańczają a to roboty a to od nowotworów i innych chorób 21 wieku a młodzi mają to w 4 literach i idą do miasta albo za granice wyjeżdżają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano 23 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2022 8 godzin temu, Gość Mściwój napisał: E tam, coraz więcej towaru zostaje w sadzie, w tym roku na pewno kilkaset tys ton zostało w polu i kilkadziesiąt baniek więcej Piotrusiowi przeszło koło nosa, starzy się wykańczają a to roboty a to od nowotworów i innych chorób 21 wieku a młodzi mają to w 4 literach i idą do miasta albo za granice wyjeżdżają. Nic nie przeszło Kupiłem taniej na Ukrainie To wasz problem,że zostaje wam w sadach Mnie koncentratu nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alvin z Grojca Napisano 23 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Gość Piotrek z Kozietuł napisał: Nic nie przeszło Kupiłem taniej na Ukrainie To wasz problem,że zostaje wam w sadach Mnie koncentratu nie brakuje Mam Piotrek koncentratu 4 cysterki. Jesteś zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano 23 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2022 Godzinę temu, Gość Alvin z Grojca napisał: Mam Piotrek koncentratu 4 cysterki. Jesteś zainteresowany? Za pół darmo zawsze jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alvin z Grojca Napisano 23 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2022 53 minuty temu, Gość Piotrek z Kozietuł napisał: Za pół darmo zawsze jestem zainteresowany Za flaszke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano 23 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2022 Godzinę temu, Gość Alvin z Grojca napisał: Za flaszke? Ile można ?;) Kupuję tanio drogo sprzedaje Taki życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realii Napisano 23 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2022 Sadownictwo umiera.Za 2-3 lata już po sadach . Będzie 97% przemysłu i 3 % deseru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 23 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2022 Ponoć rusza nowy prow. Znajomy mówił że będą punktowane nowe nasadzenia także Piotrkowi towaru nie zabraknie. U Kamili towar wyprzedany Grójec,Biała Rawska sadzą bez opamiętania. Sandomingo i Lubelaki zbierają coraz większe plony z nasadzen z 60k sprzed kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sądzimy nie spimy Napisano 23 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2022 29 minut temu, Gość Realii napisał: Sadownictwo umiera.Za 2-3 lata już po sadach . Będzie 97% przemysłu i 3 % deseru Absolutnie nie zgadzam się. Nikt oprócz Nas nie potrafi 20 lat narzekać,że się nie opłaca i ciągle sadzic Widzę świetlane perspektywy tylko musimy zwiększyć produkcję do 8 mln ton bo inni wejdą na nasze miejsce i dopiero będzie klops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 6 zł za wagę Napisano 23 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2022 16 minut temu, Gość Jan napisał: Ponoć rusza nowy prow. Znajomy mówił że będą punktowane nowe nasadzenia także Piotrkowi towaru nie zabraknie. U Kamili towar wyprzedany Grójec,Biała Rawska sadzą bez opamiętania. Sandomingo i Lubelaki zbierają coraz większe plony z nasadzen z 60k sprzed kilku lat. Też tak słyszałem Zaklepalem już kolejkę w agencji I zamówiłem galę brunkwild + 17 u kamili Odbiór ma wiosnę 2025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 23 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2022 Godzinę temu, Gość 6 zł za wagę napisał: Też tak słyszałem Zaklepalem już kolejkę w agencji I zamówiłem galę brunkwild + 17 u kamili Odbiór ma wiosnę 2025 Po ile drzewka? 30 ziko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi