Gość Rolnik z centrum Napisano 23 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2023 Smażona kiełbaska bez cebuli , to jak alkohol bez procentów !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość malopolanin Napisano 23 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2023 3 godziny temu, Gość Cebul napisał: Ciekawe ile w polskiej jest dursbanu jak walili na wciornastka Moze 20 lat temu chloropiryfos dzialal na wciornastka ale ostatnie lata to ta supstancja na wciornastka nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z Wielkopolski Napisano 23 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2023 3 godziny temu, Gość Gość napisał: Dokładnie. Najważniejsze to kupić tanio, kraj pochodzenia czy jakość ludzi nie obchodzi. Przykre, ale w takich realiach żyjemy. A konspumcja cebuli spadnie jeżeli ceny będą zaporowe, można bez niej żyć. Kobitka najwyżej nasmaży kiełbasy bez cebulki Jestem producentem cebuli. Mam jeszcze sporo w magazynie. Naturalnym jest, że chciałbym żeby cebula była jak najdroższa... To normalne... Jednak jak czytam takie teksty to ręce mi opadają. Chcielibyście zablokować import cebuli i żeby w związku z tym cebula kosztowała 2 razy tyle? Co Wy piszecie za brednie? Chcielibyście też żeby Ukraina zablokowała import cebuli z Polski? I Bułgaria, Rumunia itd.? Chcielibyście tego? Macie świadomość, że w tej chwili wielokrotnie więcej eksportujemy cebuli niż importujemy? Że zamknięcie handlu międzynarodowego spowodowałoby spadek cebuli w Polsce? Chyba, że macie pomysł, żeby zakazać importu a nie zakazywać eksportu... A co do jakości polskiej cebuli to z czystym sumieniem możecie powiedzieć, że wszystko robicie zgodnie z zaleceniami? Nigdy nie zastosowaliście zakazanego środka desperacko walcząc z wciornastkiem? Nigdy nie zawyżyliście dawki? Niech pierwszy rzuci kamienieniem, który jest bez winy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 23 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2023 3 godziny temu, Gość Cebul napisał: Ciekawe ile w polskiej jest dursbanu jak walili na wciornastka Do cebul: Dursban już dawno wycofany w Polsve więc się go nie stosuje.Natomiast w innych częściach świata są stosowane środki które w Polsce są zabronione. Są inne środki dozwolone. Skoro tak piszesz to ani z Ciebie rolnik ani tym bardziej patriota. Chyba jesteś człowiekiem który chce tanio kupić I Ci przykro. Jak ci nie wstyd pisać tak o polskich rolnikach. Żenada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Też kupujący Napisano 23 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2023 3 godziny temu, Gość Gość napisał: Dokładnie. Najważniejsze to kupić tanio, kraj pochodzenia czy jakość ludzi nie obchodzi. Przykre, ale w takich realiach żyjemy. A konspumcja cebuli spadnie jeżeli ceny będą zaporowe, można bez niej żyć. Kobitka najwyżej nasmaży kiełbasy bez cebulki Do gościa Nie strasz. Cebula potrzebna do wszystkiego. Już tu nie jeden wyjaśniał więc nie chcę się powtarzać. Ceny do góry bo takie prawo rynku i nie ma co narzekać tylko kupować od polskich rolnikòw . To jest postawa godna prawdziwego Polaka. Nie ściągać zagranicznej byle tylko zarobić w przy okazji udupic polskiego rolnika. Też kupuję I nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jarek Napisano 23 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2023 5 godzin temu, Gość Rolnik z Wielkopolski napisał: Jestem producentem cebuli. Mam jeszcze sporo w magazynie. Naturalnym jest, że chciałbym żeby cebula była jak najdroższa... To normalne... Jednak jak czytam takie teksty to ręce mi opadają. Chcielibyście zablokować import cebuli i żeby w związku z tym cebula kosztowała 2 razy tyle? Co Wy piszecie za brednie? Chcielibyście też żeby Ukraina zablokowała import cebuli z Polski? I Bułgaria, Rumunia itd.? Chcielibyście tego? Macie świadomość, że w tej chwili wielokrotnie więcej eksportujemy cebuli niż importujemy? Że zamknięcie handlu międzynarodowego spowodowałoby spadek cebuli w Polsce? Chyba, że macie pomysł, żeby zakazać importu a nie zakazywać eksportu... A co do jakości polskiej cebuli to z czystym sumieniem możecie powiedzieć, że wszystko robicie zgodnie z zaleceniami? Nigdy nie zastosowaliście zakazanego środka desperacko walcząc z wciornastkiem? Nigdy nie zawyżyliście dawki? Niech pierwszy rzuci kamienieniem, który jest bez winy... Do rolnika z Wielkopolskim To Ty piszesz bzdury. Gdzie Ty kupujesz te zakazane środki. Ale robisz wyobrażenie I polskich rolnikach. Wstyd I hańba . Ale Ty pewnie rolnikiem wcale nie jesteś tylko handlarzem któremu żal dać więcej polskiemu R olnikowi. A import już coraz mniejszy bo ceny idą wszędzie do góry. Towar powinien byc sprowadzany dopiero gdy braknie. Co zrobili z pszenica. Ale to trzeba rozumieć. Wstyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano 23 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2023 Ceny cebuli jeszcze wzrosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent 4 pokolenie Napisano 24 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2023 11 godzin temu, Gość Romek napisał: Ceny cebuli jeszcze wzrosną. Przeważnie ceny ruszały marzec kwiecień jak cebuli zaczęło brakować, a teraz jeszcze mamy luty i 4 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tadek Napisano 24 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2023 Ceny cebuli jeszcze wzrosną. Włosi już kończą. Austria wstrzymuje eksport. Wszędzie braki. Holandia dochodzi do 1 euro. EGIPT kiepsko i drożeje. Ile by tej cebuli trzeba na już żeby złagodzić cały świat. Tak że co 10 zł nierealne? Pewnie się skończy wreszcie ta austriacka na Rybitwach. Jak najbardziej. Tyle czasu jeszcze jest. Cebula potrzebna do wszystkiego. Wystawiają już 4 zł I więcej. I bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Franek Napisano 24 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość xqz Napisano 24 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2023 12 godzin temu, Gość Franek napisał: Na giełdzie w Sandomierzu to jest detal a nie hurt.Chyba że nazywasz 1t hurtem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jarek Napisano 25 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lutego 2023 Widziałem ogłoszenie z ceną około 4 złote za cebulę import po wyglądzie pewnie jakiś Egipt. Jak ja to nawet bym nie spojrzał. Wygląda słabo. A co Wy myślicie o tym imporcie? Bo ja to myślę że to jest gra psychologiczna. Cena wystrzeli chyba za chwilę jeszcze bardziej do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Franek Napisano 25 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lutego 2023 15 godzin temu, Gość xqz napisał: Na giełdzie w Sandomierzu to jest detal a nie hurt.Chyba że nazywasz 1t hurtem.. Ja nic nie nazywam. To jest fragment artykulu który przeczytałem. A na marginesie dla jednego hurt to tona dla drugiego 100 ton. Ważne że idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Franek Napisano 25 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lutego 2023 Fragment artykułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 25 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lutego 2023 Za chwilę nikt cebuli jeść nie będzie. Sprzedaje po targach i jak sprzedawałem po 3-4zl szło po 60kg na targ, w tej chwili cena 5zl i nawet 15kg nie mogę sprzedać. W Polsce ludzie przestaną spożywać cebulę, ale że na świecie jest niedobór tego warzywa to będzie szedł export. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Też handlujacy i kupujacy Napisano 26 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2023 15 godzin temu, Gość Handlarz napisał: Za chwilę nikt cebuli jeść nie będzie. Sprzedaje po targach i jak sprzedawałem po 3-4zl szło po 60kg na targ, w tej chwili cena 5zl i nawet 15kg nie mogę sprzedać. W Polsce ludzie przestaną spożywać cebulę, ale że na świecie jest niedobór tego warzywa to będzie szedł export. Takich bzdur to świat nie słyszał jak piszesz. Sprzedalbym coraz więcej. Cena nie gra roli tylko cebulę ciężko kupić. Tak więc nie wiem jaki masz interes w tym co wypisujesz. Trzeba się cieszyć że rolnik coś zarobi. A prawda jes taka że handlujacy też zarabia więcej przy wysokiej cenie. A wysoka cena to dopiero przed nami. Już tu nie jeden pisał że dla końcowego klienta to niewielka różnica. Za nawozy rolnicy to musieli cztery czy pięć razy tyle zapłacić I nie plakales o to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 3 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marca 2023 cebula łuska dochodzi do 4,5zł na giełdach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tradekraków Napisano 22 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marca 2023 W dniu 3.03.2023 o 22:01, Gość Gość napisał: cebula łuska dochodzi do 4,5zł na giełdach! 3.5 juz oferuja .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Polski handlowiec Napisano 22 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marca 2023 3 godziny temu, tradekraków napisał: 3.5 juz oferuja .... Egipt jak dla mnie nie jest wart nawet złotówki. Za nasz krajowy płacę 4,20 w tej chwil i jest ok. Jak będzie 5 zł. też będę kupował polski towar od polskiego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michał01 Napisano 26 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca 2023 Mam piękną cebulę, tegoroczną, suchą, z łuską kaliber 6-8, worek 30 kg, cena 2,8 zł/kg jeśli 20 ton. 601668292 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 27 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 2023 10 godzin temu, Gość Michał01 napisał: Mam piękną cebulę, tegoroczną, suchą, z łuską kaliber 6-8, worek 30 kg, cena 2,8 zł/kg jeśli 20 ton. Kolego warunkowo dopuszczę Ci tego posta, ale na forum nie dajemy ogłoszeń. Darmowe ogłoszenie możesz opublikować pod tym adresem: https://igrit.pl/dodaj-ogloszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Franek Napisano 14 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia Piszcie jakie porosly cebulę. Małopolska dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 14 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia Kujawy 10 procent plantacji ok reszta dno. Połowa to pewnie nawet niebedzie kopana. Takiego sezonu to chyba jeszcze niebylo żeby wszystko padło na stojąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CrimsonWhisper Napisano 31 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia W dniu 22.03.2023 o 19:14, Gość Polski handlowiec napisał: Egipt jak dla mnie nie jest wart nawet złotówki. Za nasz krajowy płacę 4,20 w tej chwil i jest ok. Jak będzie 5 zł. też będę kupował polski towar od polskiego producenta. absolutnie racja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość G.r. Napisano 16 Września Zgłoszenie Share Napisano 16 Września Witam , jaka aktualnie cena za ładną , zdrowa cebulę na worek luzem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi