Skocz do zawartości

Rynek Ziemniaka - Opinie

Gość julia

Rekomendowane odpowiedzi

Scyzory nie szanują siebie i swojej pracy w tamtym roku po 1,5 oddawali z podwórka i jak ktoś zapiął busa kartofla to i można było z tego przyciąć.Taka to mentalnośc pińczowskich ludków.Nie zdziwie sie jak w listopadzie oddawac beda po 4/15

W dniu 31.10.2015 o 11:19, gr napisał:

6zl masz racje chyba odpad

u mnie ta ruda lidka zpod sieradza przyjechala i 5.50 mi chcieli dac ani faktury ani rachunku powiedzialem do widzenia a wybrzydzala z tym kochasiem.

Ja im juz nie sprzedam

Tak dokladnie lidka z adamem oni patrza za darmo wziac, wielka posredniczka sie znalazla.

Niech wsadzi i wyprodukuje zobaczy jak to jest,

pozdrawiam ich serdecznie,

W dniu 7.11.2015 o 09:25, też rolnik napisał:

Apel!

Czy wy ludzie chorzy jesteście.

Taka susza,takie nakłady a wy 6zł worek kartofli cenicie. przynajmniej 10 zł ceńcie!

no wlasnie worki droższe robocizna też jeszcze daj palete i oddaj za 6 zł wole za 200 dac do bydła

Gość rolniczek
  W dniu 9.11.2015 o 09:43, Gość napisał:

no wlasnie worki droższe robocizna też jeszcze daj palete i oddaj za 6 zł wole za 200 dac do bydła

to ile masz trgo ziemniak . to dawaj po 200zl za tone jak leca bez kamnieni. to gdzie man auto podstawic i kiedy podaj adres

W dniu 9.11.2015 o 18:43, rolniczek napisał:

to ile masz trgo ziemniak . to dawaj po 200zl za tone jak leca bez kamnieni. to gdzie man auto podstawic i kiedy podaj adres

nie musze nigdzie szukac mam klijeta za plotem i placi a kamieni po grimme nie ma a ty sobie zasadz

Gość rolniczek
  W dniu 9.11.2015 o 19:31, gosc napisał:

nie musze nigdzie szukac mam klijeta za plotem i placi a kamieni po grimme nie ma a ty sobie zasadz

... ja sadze i ladny towa podaje na sklep. a odpad kupie jak leci

Edytowane przez IGRiT
proszę trzymać się tematu ...

Gość popierdolony

markety juz ciagną ziemniaka z zagranicy a nasz tanieje, mam nadzieje że wkońcu ta władza opodatkuje markety i się skończy sprowadzanie, powinni zrobić tak jak w Niemczech i Francji jest ochrona rynku krajowego i zakaz importu a jak chcą sprowadzać to podatek, markety nic nie ładują z Polski a jak coś zaczynają to firmy przedłużają terminy płatności w Polsce naprwdę trzeba mieć twardą d...

a kto w polsce muslal o rolniku tylko biznes sie liczyl a oni podatku nie placa tak jak posrednicy ktory ci wystawi faktore zaden udaja rolnikow a z ziemniakami to sie okarze ponoc na wiosne ma braknac trzymac cene

W dniu 20.11.2015 o 00:16, budzie dobrze napisał:

Z ostatniej chwili już płacą 11 mogą być zgnite i zielone budzie cena buda jelonki na polach !

czlowieku nie mozesz spac i zle sie czujesz zmien lekarza

Ludzie nie róbcie ofert sprzedaży po 6zł

Rumunia zaczęła brać trzymajcie przynajmniej 9 zł.

Niemcy kartofla maja 180euro/t z tendencją wzrostu ceny.

Nasz towar po 600zł/t jest w Europie konkurencyjny cenowo najbardziej.

Gość Pełne mafazyny

To kupuj i sprzedawaj baranie jak taki mądry jesteś klienta nie ma i w tym roku nie będzie napewno nie na te ilości co są w magazynach może trochę lądują ale ciężko będzie wysprzatac wszystko.

Gość ziemniaki drożeją
  W dniu 22.11.2015 o 11:31, Pełne mafazyny napisał:

To kupuj i sprzedawaj baranie jak taki mądry jesteś klienta nie ma i w tym roku nie będzie napewno nie na te ilości co są w magazynach może trochę lądują ale ciężko będzie wysprzatac wszystko.

Prawda w oczy kole? Nie bądz Waść taki do przodu bo Cię z tyłu braknie!

Rumun znow pobierze 2 tygodnie i sie zacznie niemiecki belgijkski bo jakość lepsza . . . Co chwile będą rzuty na naszego żeby pokazać ze tamten droższy jest tyle wart. . Jedyna nadzieja na powazna cenę to zgoda Putina z europa przeciwko isis i razem w parze zniesienie embargo na żywność wtedy caly rynek na wszystko ruszy. .