Gość gosc Napisano 7 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marca 2017 Ceny już nie będzie, młody z afryki idzie a zaraz będzie w hiszpani i włoch. ale tez z syberji i alaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość beniu Napisano 7 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marca 2017 Ceny już nie będzie, młody z afryki idzie a zaraz będzie w hiszpani i włoch. I co jeszcze może z Dominikany? Ja ma 350 ton i jeszcze 1000zł za tone dostane kto się zakłada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dryblas Napisano 7 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marca 2017 Błażej chłopa logiki nie ucz on sam musi dojść do decyzjii o sprzedaży czytaj że staniało jak drożeje to nigdy się nie dokupisz kupisz kupisz tylko zaktualizuj swój cennik, a nie zawsze jesteś uwsteczniony cenowo to nikt Ci nie sprzeda jak drożeje i gówno zarobiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 7 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marca 2017 Na giełdzie dzisiaj oferty kupna już po 3,5zł/15kg... Radziłbym nie brać na poważnie tego typu ogłoszeń: http://www.igrit.pl/index.php?act=ogloszenie&ogloszenie=1204769949484&dzialo=5&strona=1 http://www.igrit.pl/index.php?act=ogloszenie&ogloszenie=1165769379331&dzialo=5&strona=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość PRO Napisano 7 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marca 2017 Proszowice 5-6zł 15kg i już któryś tydzień z kolei w bramie już łapią, także nie widzę żadnej obniżki tylko cenę która się unormowała x tydzień z kolei.Skupy 0,40(big bag)0,50(worek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztoff Napisano 8 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2017 Ja myślę, że to są jak najbardziej poważne ogłoszenia. Rolnik widząc takie ogłoszenie, zaczyna panikować i cena 4,5 zł za worek już przestaje być nieatrakcyjna. Uważasz, że nikt się nie nabierze na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 8 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2017 jaka cena za bialego na broniszach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomala Napisano 8 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2017 Od 5 do 7 złotych zależy jak długo stoisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość maly Napisano 8 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2017 Ja myślę, że to są jak najbardziej poważne ogłoszenia. Rolnik widząc takie ogłoszenie, zaczyna panikować i cena 4,5 zł za worek już przestaje być nieatrakcyjna. Uważasz, że nikt się nie nabierze na to? A ja myślę że za takie spekulacje powinno się karać i to mocno. Towaru nie ma już tak wcale dużo,więc cena jeszcze będzie. Jeśli ktoś pisze ze chlopki na pomorzu otworzyli kopce to się myli ,bo ja jestem z pomorza i każdy szanujący się rolnik ma przechowalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tpi Napisano 8 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2017 Kolego masz rację.karać za sianie propagandy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mirek Napisano 8 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2017 Sandomierz, więcej Rumunów za ziemniakiem niż ziemniaka na giełdzie.8 za zółtego, oczywiscie ładny towar i gruby ale dają i towar idzie od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sebix Napisano 8 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2017 A ja myślę że za takie spekulacje powinno się karać i to mocno. Towaru nie ma już tak wcale dużo,więc cena jeszcze będzie. Jeśli ktoś pisze ze chlopki na pomorzu otworzyli kopce to się myli ,bo ja jestem z pomorza i każdy szanujący się rolnik ma przechowalnie Jaka spekulacja? Jaka kara? Wystawił ogłoszenie i szuka głupiego. Mamy wolny rynek, kazdemu wolno sprzedać lub kupić za tyle ile chce, a pokarze się ten kto sprzeda za tyle bo sprzeda za bezcen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kupiec Napisano 9 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2017 sandomierz rumuna niema ziemniaka do oporu to samo proszowice kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jafarek Napisano 9 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2017 sandomierz rumuna niema ziemniaka do oporu to samo proszowice kraków Jak Proszowice do oporu jak schodziły od ręki we wtorek tylko czerwony słabsze rwanie miał.Proszę nie siać propagandy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 9 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2017 sandomierz rumuna niema ziemniaka do oporu to samo proszowice kraków potwierdzam ziemniaka w sandomierzu dużo i zejście słabe rumuni proponują 5-6zł zółte czerwone oczko wyżej ale b. słabe zejście na ziemniaka i warzywa w zasadzie dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztoff Napisano 9 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2017 Dobrze byłoby zakazać pisania postów jako gość, bo to tylko obniża poziom dyskusji. IGRiT dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomala Napisano 9 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2017 Krzysztoff jak dzisiaj łódź chodzi mi o czerwonego oraz jak zejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mirek Napisano 9 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2017 nie gadajcie głupot ze sie każdy wyprzedał, bo tą gatke słyszę już od jesieni, niby każdy miał mieć puste przechowalnie, i jakoś ziemniaka nie brakło a tyle już wywieźli po za granice. Poczekajcie tylko jak Wieluń i Sieradz otworzy przechowalnie i kopce, bo dużo ludzi jeszcze nie zaczęło sprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sebastian Napisano 13 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marca 2017 A Cwaniak Piechociński podał w zeszłym tygdoniu, że eksport ziemniaka wzrósł o 83% w zeszłym roku. Ciekowstka to zagwozdka - czyzby rumuni więcej brali? Ktoś coś więcej słyszał o tym to proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ja Napisano 14 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2017 Szukajcie a znajdziecie. Wejdz na strone ministerstwa, i wybierz Rynki rolne i dalej Handel zagraniczny tam znajdziesz te dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sebastian Napisano 15 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marca 2017 Ok, dzięki znalazłem. Swoją drogą to ciekawe te dane. Wyeksportowaliśmy 26 tyś ton a zaimportowaliśmy 149 tyś ton? Potem nie dziwota, że sprzedać nie można jak rynek zawalony importowanym. Link do danych jakby ktoś szukał: https://bip.minrol.gov.pl/content/download/51502/287315/version/1/file/Raport_handel_2016_wstepne.xlsx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Trm Napisano 15 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marca 2017 Jakie ceny teraz na giełdach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maro Napisano 19 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2017 Panowie jak tam ceny bo coś cicho tu na forum to albo niema zejścia albo niema ceny lub to i to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztoff Napisano 19 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2017 Ciężko 5 zł dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość xxx Napisano 19 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2017 Piła na hurtownie 7zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi