Skocz do zawartości

Kapusta Pekińska - ceny

Gość jan

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rolnik centrum
15 godzin temu, Gość Tadeo napisał:

Ja też wprzedaje po 2 zł i to bez folii. Trza sprzedawać puki schodzi 

Po tej cenie nie trzymaj ani kg . nigdy nie zarobisz lepiej 

5 godzin temu, Gość Tadeo napisał:

Cena jest dobra A niewiadomo co się wydarzy na wiosnę. 4 zł nie będzie. Zostało mi jeszcze w sumie 5-6 samochodów na styczeń i po pekinie 

5zł będzie lekko

Gość Aldona

Nie rozumiem troszkę tej paniki z Białorusią. Co się dla nas zmienia ?? Rosją po embargo miała kilograma nie kupić i jak to wygląda to każdy wie. My z mężem mamy 5 ha pekinki i jabłka i powiem wam, że w większości nasza produkcja wyjeżdża na wschód. Trzeba spojrzeć szeroko na pewne tematy tzn. Ile surowca takiego jak kapusta, ziemniaki itd jest zmagazynowane na wschód  i na zachód. Od razu odpowiem, że bardzo mało. Do tego dochodzi fakt, że zbiory sałat ( w tym lodowej) w Hiszpanii będą bardzo zle ponieważ pogoda( deszcze, podtopienia zrobiły robotę). My jeszcze samochód pekinki robimy i święta ?

Gość rolnik krk
20 godzin temu, Gość Marek rolnik napisał:

5 zł za 2 kg to już jest ?. Cena rosnie i popyt robi się coraz wiekszy

Wszystko ma swoj limit . 5zl w obecnych czasach jest nierealne na pekince.

Godzinę temu, Gość rolnik krk napisał:

Wszystko ma swoj limit . 5zl w obecnych czasach jest nierealne na pekince.

W tym sezonie jest to realne jak nigdy wcześniej, pogadamy w kwietniu

Gość Marek rolnik

Nie ma rzeczy niemożliwych. Były przypadki, że Pekin kosztował 5 zl/kg (  czas małych nasadzen) i też bywało, że kosztował wiosną 0,45 gr. Loteria. Ale w tym sezonie jest pewne że Pekin sprzeda się w bardzo dobrych pieniądzach 

Gość rolnik krk
W dniu 22.12.2021 o 11:50, Gość Kkk6 napisał:

W tym sezonie jest to realne jak nigdy wcześniej, pogadamy w kwietniu

No pogadamy chetęnie . W kwietniu jest młoda i po rynku na stara.  Prosze nie gadać głupot o liściach itd , bo zapycha rynek równo i odcina górna cene . 5zł to marzenie idiotów  :)

Gość Marian

Wydaje mi się, że większość zroworozsadkowych ludzi nie czeka z całym towarem na cenę 5zl. Aczkolwiek tej ceny nie da się wykluczyć. Osobiście ja  sprzedaje na bieżąco, na ten moment 2,5 zł za foliowany towar i mógłbym szykować dużo więcej ale się nie spiesze. Robię żeby klienta utrzymać. 2,5 to dobra cena ale 3 jest lepsza?podejrzewam że 3 będzie w połowie stycznia więc wtedy wymiote cały towar 

Gość Gość rolnik

Witam Panowie i Panie. Zwracam się z pytaniem do Was. Mam propozycję sprzedaży pekinki po 2,9 zł na gotowo ( z kartonem i paleta) Czy waszym zdaniem to dobra cena jest w tym momencie??? Jakie ceny są w waszych regionach??, ja jestem z mazowieckiego k. Wilgi 

Gość Rolnik

Bardzo ciekawa sytuacja, Białoruś kupuje nadal. Jest problem z przepływem pieniądza bo jak wiemy białoruskie firmy mają blokadę na płatność do Polski. Handel odbywa się wyłącznie " przy kole "