Gość hehhhh Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 nie masz swojego rozumu tylko sie pytasz na forum ? wróżbici twierdzą że bedzie 1,30 tylko jak na razie zamiast drożeć staniało jak co roku ten sam scenariusz zresztą To przypomnij sobie zeszły rok. A tak nawiasem mówiąc, za to wszystkie zamieszanie podziękujcie TVP Agrobiznes! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 A to co wy mysleliscie? 3 mln ton w kraju i przemysł bedzie po 1.2? I tak sie dziwie ze był te 90 kilka groszy. Co innego gdyby tak wymarzło jak w 2007 ze było 1 mln t jabłek. Swoja droga nie rozumie i tak tego bo mrozy były wieksze jak wtedy i to 2 fale a jabłek tylko o 30 proc mniej wg zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Seba Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 To jak będzie z tym przemysłem Tanieje??Bo mam trochę i myślę co z tym zrobić poczekać ?? czy sypać Sprzedawaj nie czekaj. Jak to steropolskie przysłowie mówi lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. Ceny i tak są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Leszek Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Apeluje aby nie sprzedawać taniej jak 0,95 gr nie bądźcie frajerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gumiak w kubocie Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 A to co wy mysleliscie? 3 mln ton w kraju i przemysł bedzie po 1.2? I tak sie dziwie ze był te 90 kilka groszy. Co innego gdyby tak wymarzło jak w 2007 ze było 1 mln t jabłek. Swoja droga nie rozumie i tak tego bo mrozy były wieksze jak wtedy i to 2 fale a jabłek tylko o 30 proc mniej wg zeszłego roku. A skąd masz taką informacje że jest 3mln ton ? Może dowiedziałeś się z TVP, albo słuchałeś Pana emeryta profesora Makosza . Żadne z nich nie jest wiarygodne.Znam kilka wsi średnio 10 hektarowych i wiesz jakie tam mają plon w tym roku z hektara? 5ton i NIŻEJ a są sady że jest zero, dosłownie ZERO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomek Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 a ja znam sady że jest wiecej niż w zeszłym roku to że w twojej okolicy wymarzło nie znaczy że całym kraju tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Majkel Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 tomek, są już szacunkowe dane GUSu, jabłek jest znacznie mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 A skąd masz taką informacje że jest 3mln ton ? Może dowiedziałeś się z TVP, albo słuchałeś Pana emeryta profesora Makosza . Żadne z nich nie jest wiarygodne.Znam kilka wsi średnio 10 hektarowych i wiesz jakie tam mają plon w tym roku z hektara? 5ton i NIŻEJ a są sady że jest zero, dosłownie ZERO! jak się dba tak się ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomek Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 ja wiem że jest mniej, martwmy sie lepiej by sie dobrze przechowywało i był popyt a nie płakanie nad pięcioma groszami na kilu przemysłu..........jabłko w przechowalni i niektórych sie zachowywuje dziwnie, nie wiem czy jest za ciepło jak na tą pore roku czy co ale generalnie nie pachnie mi to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zadowolony w cmornick Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Ceny są i tak super aby co roku było w tych granicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 jak się dba tak się ma Przy -5 to mi nie mów o dbaniu, jak nie masz pojęcia. Inie wypisuj tu o złotych środkach, bo po takiej temperaturze to nic nie działa. Oprócz propagandy na te środki od firm doradczych . PÓŁNOCNY GRÓJEC 0,92. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zadowolony Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 U mnie było -7 a i tak 5 kocur załadowałem a w tamtym roku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gregor Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Witam ile gr maja skupowcy na kg przemysłu wie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KICIA Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 U mnie było -7 a i tak 5 kocur załadowałem a w tamtym roku 6 Fajnie było jak te kocury ładowałeś? Jak było tak zimno to pewnie same wlazły 0.92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan2603 Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Ok 10gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGRiT Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Witam ile gr maja skupowcy na kg przemysłu wie ktoś? Już o to się pytali: https://www.igrit.pl/forum/topic/1552-jabłka-przemysłowe-marża-pośrednika/#entry14354 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gregor Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pawełek Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Ok 10gr Około 20gr Średnio 18 -20gr na kg, a w tym tygodniu chcą zarobić 25gr złodzieje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadex Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Fajnie było jak te kocury ładowałeś? Jak było tak zimno to pewnie same wlazły 0.92 widocznie nie masz pojęcia o sadownictwie po pierwsze to ha z targu drzewek nie sadze zreszta szkoda gadać jesteś tylko producentem przemysłu a przemysł to powinien być 0,30 gr to jest wystarczająca cena wtedy na rynku by zostali prawdziwi sadownicy a nie parchowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KICIA Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 (edytowane) widocznie nie masz pojęcia o sadownictwie po pierwsze to ha z targu drzewek nie sadze zreszta szkoda gadać jesteś tylko producentem przemysłu a przemysł to powinien być 0,30 gr to jest wystarczająca cena wtedy na rynku by zostali prawdziwi sadownicy a nie parchowcy Grójec 0,92 Edytowane 7 Listopada 2017 przez IGRiT Usunięto zbędne treści nic nie wnoszące a tylko podnoszące ciśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sad Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2017 85 gr dzis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dilly Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2017 (edytowane) Bo są sadownicy = produkujący deser i parchownicy = produkujący przemysł 0,86 Tarczyn Edytowane 8 Listopada 2017 przez IGRiT Proszę się wzajemnie szanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość konfident Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2017 Bo są sadownicy = produkujący deser i parchownicy = produkujący przemysł 0,86 Tarczyn Ale jesteś filozof ! Wszedłeś tu od tygodnia i gadasz trzy po trzy . Zgłoszę Cię żeby zablokowali twoje IP. Nic tu nie wnosisz tylko siejesz popyline..Ani z Ciebie SADOWNIK ani skupiasz . Jesteś zwykły Trol.. Grójec 0,90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2017 Grójec centrum 0.90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kolejny sadownik w gumowca Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2017 okolice Białej Rawskiej 0,85zł ale drodzy sadownicy spokojnie, wyczekują i patrzą za ile będziemy sypać! Bądżmy solidarni!!! Nie sprzedajmy jeśli spada cena, tak jak pisali wyżej i będzie ok, bo naprawdę jabłka nie ma dużo i naprawdę każdy zdąży sprzedać, bo inaczej cena deserówki siądzie na rynku i eksport. Będzie dobrze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi