Gość Sadownik Napisano 23 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2018 Godzinę temu, Gość Uuuuuu napisał: Magnit to firma żony Putina. Także to nic nie zmienia Byłej żony i zmienia to bardzo dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dobrze jrst Napisano 23 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2018 Nie ma co grzeszyć ceny są świetne bo 2 zł dają a ja mam jeszcze dwie komory po 100ton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prezes wszystkich Prezesów Napisano 23 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2018 U mnie w okolicy wszyscy trzymają towaru mają dużo w ka nawet po 300t także jabłek nie zabraknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość vvv Napisano 23 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2018 jak nie braknie jak braknie. po 4 złote bedzie za 3 kilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Złoty Napisano 23 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2018 Ceny Pan idared 1.6 extra kaliber 6.5 Pan idared 2 klasy 1.3 od 6/6.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kubota Napisano 23 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2018 Po co pisać ile kto ma mało jrst ogólnie i już a zabidared dają już 1,7 a za princa goldena ligola 2,20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 23 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2018 31 minut temu, Gość Kubota napisał: Po co pisać ile kto ma mało jrst ogólnie i już a zabidared dają już 1,7 a za princa goldena ligola 2,20 To gdzie tak płacą? Daj jakiś namiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 10 godzin temu, Gość Sadownik napisał: Byłej żony i zmienia to bardzo dużo Dokładnie tak jest jak napisales właścicielem była żona Putina której embargo nie dotyczyło . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BBB Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 Magnit to sieciówka, która sama zaczęła bez pośredników ciągnąć towar do sklepów, założycielem i prezesem firmy nie była żadna była już żona Putina, która chyba była tam jakiś czas w zarządzie, a Siergiej Galicki, faktem jest, że w tym tygodniu gość sprzedał sklepy państwu i z tego co czytałem sprzedał, bo musiał, bo państwo pewnie to na nim wymusiło. Lepiej dzięki temu na pewno nie będzie, patrząc na to jak oni są zawzięci to coś mi się wydaje, że największą w Rosji sieć idzie dla Polski w zapomnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Król Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 Ja nie patrzę na embarga sadze dalej i mam zbyt na zachód mam już 20h i 7 dojdzie nowego nawet po 1 zł jak jabłko sprzedam to i tak dobrze zarobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sad. Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 Nooo chociaz jeden optymista a poza tym embargo nauczy polskich sadownikow produkowac wysokiej jakosci towar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ara Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 12 godzin temu, Gość Prezes wszystkich Prezesów napisał: U mnie w okolicy wszyscy trzymają towaru mają dużo w ka nawet po 300t także jabłek nie zabraknie. i bardzo dobrze robicie ze trzymacie ,bo cena napewno wzrośnie ,bo jabłek już dużo nie zostało , w tym roku przez przymrozki u większości sadowników komory puste od jesieni ,bo nie było czym załadować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ehh Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 tak tak komory puste........:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Trzeźwo myślący Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 Widać jak ludzie otwierają zbieranina od gali po idareda po jednej komorze pozamykane, bo tyle mieli. A Zbieranina nie postoi dlugo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hmm Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 już po gradobiciach były komory puste i jakoś towaru było tyle że w lipcu ludzie kombinowali gdzie to upchać jak ceny spadły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grójec Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 Jabłek jest mniej, nie ma to tamto, ale nie ma aż tak bardzo mało jak co niektórzy twierdzą. 10 lat temu jakby był taki mróz to owszem byłoby bardzo mało, niektórzy nie biorą pod uwagę ile sadów przybywa z roku na rok. Co z tego, że komuś zmarzło 5ha jak sąsiad dodatkowych 10ha dosadził w ciągu 5 lat i takich przykładów jest milion, dlatego mimo mrozu i tego, że zmarzło miejscami mocno to i tak towaru nie jest jakoś bardzo mało jak na warunki które były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aąa Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 Nie porownujmy ile jest jablek w tym roku i 10 latvtemu. U mnie 10 lat temu bylo 60 t, w tym prawie 300t a sadu 2ha mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grójec Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 Ale co nie porównujmy, niektórzy to się zatrzymali dobrych kilka lat wstecz, to, że u kogoś zmarzło i przez 10 lat dosadził hektar albo dwa to nie znaczy, że już nie ma jabłek, bo byl mróz. Są ludzie co sadzą co roku potężne ilości przez to nawet mróz czy grad nie powoduje, że towaru jakoś strasznie brakuje. 10 lat temu po takim mrozie nie byłoby o tej porze już jabłek w ogóle, a w tym sami widzicie, kto nie ma to nie ma, są ludzie, którzy mają i nawet kila nie sprzedali. Dlatego takie gadanie jak to w ogóle brakuje jabłka jest z d*py, bo nie ma go za dużo to fakt, ale żeby jakoś znacząco brakowało to nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sad Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 w następnym roku to dopiero jabłka będą drogie ,bo po tych mrozach co podają i przy braku śniegu to sady na podkładce m9 wymarzną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość heh Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 ten już sie martwi co bedzie za rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość big ben Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 o cenach piszcie, a nie o filozofii... co będzie, a czego nie będzie... To forum jest o cenach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sad Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 Ceny jakby z 10-15 gr na wszystkich odmianach wzrosły, przy czym handlarze sprawdzaja jedrnosc i to dolozenie kilki gr zalezy od kondycji jablka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 000 Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 jak wymarzną sady to w czerwcu ,lipcu jabłka będą po 4zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość puk puk Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 40 minut temu, Gość 000 napisał: jak wymarzną sady to w czerwcu ,lipcu jabłka będą po 4zł będzie 4 zł za 4 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość konsument Napisano 24 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2018 Jablek jest dużo na bronkach stoja 3 alejki.W czerwcu będą po 4 ale tylko z zagranicy bo wasze dawno wygnija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi