Gość gosc Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada 2017 z ust kupujacego za markeówke usłyszałam 20 gr w worku na palecie wiec podziekowałam ale tel sie pojawiaja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dziad Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada 2017 w malopolsce praktycznie nikt nie kupuje... sladowe ilosci schodza w porownaniu z podaza kapusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cezio Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada 2017 Cena powalająca na kolana. Jeszcze trzeba dać flaszkę i dwa piwa o pizzy nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość głąb ten co sadzi kapuste Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada 2017 trzeba przechować na wiosnę z chłodni zapłaci kapusta na pewno 100 procęnt zdrożeje z 0,08gr na 0,15gr jest przebitka jest budować przechowalnie i sadzić przechowywać do oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DanioM Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada 2017 1-3.5 35gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lipa zrolnictwem Napisano 18 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopada 2017 1-3.5 35gr chyba za trzy kilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość A Napisano 20 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2017 chyba za trzy kilo 25-35gr za 1kg:) kaliber do 3,5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wisielec Napisano 20 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2017 25-35gr za 1kg:) kaliber do 3,5kg akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 20 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2017 Marketowka 10 gr kiszeniowka 0,5gr to są ceny realne na dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 20 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2017 Lepiej na forum nie wchodzic zeby skupy cisnienia nie podnosily. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gg Napisano 21 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2017 Marketowka 10 gr kiszeniowka 0,5gr to są ceny realne na dziś. ściema jak nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 21 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2017 Trochę przesadzone ale o 0,15 na market to słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lol Napisano 21 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2017 Panowie problem z kapusta to jest taki ze ona wcale nie idzie czyli na ta chwile nie przedstawia zadnej wartosci jesienne sa do zniszczenia to jeszcze maly problem bo jest w polu gorzej jak trzeba bedzie w maju zamurowac drzwi do przechowalni znam ludzi ktorzy zimowek nie beda zbierac na wiosne abo beda sie z nas brechtac albo drzec wlos z glowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 21 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2017 Sieradz marketówka 30 groszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kap7 Napisano 21 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2017 W mojej okolicy nikt w polu nie zostawil. Chłodnie pełne co nie wyszło spakowane po szopach. Im mniejsze doswiadczenie tym wiekszy optymizm ,..bo sie urodziło.Czarno to widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tir Napisano 22 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopada 2017 cena w kwietniu kapusty z chłodni po odliczeniu kosztów 0,05 gr byznes center klap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lipa zrolnictwem Napisano 24 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada 2017 nawt darmo nikt nie chce za 0;08 gr przez miesiąc nikt się nie odezwał kapusta ambrozia 100 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 24 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada 2017 a jak sadziłes to miałes chociaz zbyt na połowe 50 t ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cezio Napisano 24 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada 2017 Cena nic tu nie zmieni.Nikt nie zaplaci za towar którego nie potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lipa zrolnictwem Napisano 24 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada 2017 (edytowane) a jak sadziłes to miałes chociaz zbyt na połowe 50 t ????????? a ty jak sadzisz na wiosnę to masz na coś gwarancie jak jest trochę więcej to każdy macie w d*pie mam co roku zbyt na 200 ton ale wszyscy po dobrym roku to przez 5 lat srają kapustą i sadzą do oporu aż stodoły pękają w szwach nawet horteksy kalafior niby kontraktowany dla picu jak mają więcej to opuszczają cene robią wszystko żeby nie wziąć chłop zawsze jest ... żeby choć lepper żył Edytowane 24 Listopada 2017 przez IGRiT Usunięto inwektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 24 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada 2017 jak masz cene na umowie to nie mogą dac niższej . ani wyzszej nie dadzą jak na rynku jest drożej . w tym roku był przykład na truskawce. kto podpisał umowe to nie dostał więcej mimo ze na wolnym rynku była droższa o prawie 1,5 na kg. wracając do kapusty to tak własnie jest ze nasadzą a nawet napierd.... ile tylko a potem płacz na jesien bo nawet za 8 gr nikt nie chce . TAK LEPPEROWI ZYCIA JUZ NIKT NIE WRÓCI ALE DO SPRAWY JEGO SMIERCI NALEZAŁOBY . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marchew Napisano 24 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada 2017 jak masz cene na umowie to nie mogą dac niższej . ani wyzszej nie dadzą jak na rynku jest drożej . w tym roku był przykład na truskawce. kto podpisał umowe to nie dostał więcej mimo ze na wolnym rynku była droższa o prawie 1,5 na kg. wracając do kapusty to tak własnie jest ze nasadzą a nawet napierd.... ile tylko a potem płacz na jesien bo nawet za 8 gr nikt nie chce . TAK LEPPEROWI ZYCIA JUZ NIKT NIE WRÓCI ALE DO SPRAWY JEGO SMIERCI NALEZAŁOBY .. Kolega wcześniej dobrze pisał, jak nie potrzebują to i tak wszystko zrobią żeby nie kupić... miałem kontrakt na marchew i w tamtym roku na wiosnę było trzeba wszystko wyrzucać, nie ja jeden tak miałem... kontrakty są dobre w jedna stronę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kujawy Napisano 27 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopada 2017 Panowie co tu sie oszukiwac ceny nie ma i juz nie bedzie bo nie zapowiada sie w zadna strone eksport to pierwsza sprawa tylko rusek karmil narod nasza kapusta pokazal wiosna jak potrafi wymiessc towar przeciez za wczesna z pola 80 gr jak leci za kilo pamietacie i po tej sytuacji kazdy do pozygania nasadzil wiem dobrze bo odsprzedalem nasiona bez problemu. Dlatego nie denerwujcie sie i na cene nie liczcie juz zadna za biala i czerwona kapustke Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michał Napisano 28 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada 2017 Dawno mnie nie było a płaczki dalej widze na forum, ja sprzedałem 90 ton, od lipca do końca września. Cena początkowa 60 gr potem spadła do 40 gr i teraz się trzyma sztywno 30gr. Przechowalnia mam około 40-50 ton aby na zime było co robić. Sezon zaliczam do bardzo udanych, może chciało by się lepiej ale nie jest żle, coś poszło drożej, coś taniej, zawsze coś wyjdzie. W następnym roku planuje trochę swojej kiszeniówki zrobić, ma ktoś jakieś doświadczenie w kiszeniu ? Chodzi mi o początki sprzedaży, jakie ilości zaczynaliście kisić i gdzie szukaliście bardziej odbiorców ? Z tego co widzę kieszeniówka płaci zawsze x2 albo x3 więc w wiadro część dobrze będzie wrzucić, a resztę sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łukasz Napisano 29 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopada 2017 Do Gość_Michał_* a czy masz warunki do kiszenia, pozwolenia od sanepidu, pomieszczenia w których będziesz kisił, pakował, samochód do przewozu towaru, pracowników zatrudnionych (nie na czarno) z odpowiednimi badaniami. Łatwo się liczy czyjeś pieniądze nie znając kosztów jakie się ponosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi