Gość Krystian Napisano 4 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2018 Licz na to że się odkujesz coraz większe wymagania certyfikaty global gap nie ma co liczyć bo jak w naszym kraju cena leko w górę to zaraz sprowadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szyszunia Napisano 5 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lutego 2018 Czy ten handel się wkoncu ruszy z tą kapustą? Masakra jakaś niedługo na chleb nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kapustka Napisano 6 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2018 Hehe a tu juz nowa trzeba zasiac w tunelikach rozsade nie chce sie co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sasza12 Napisano 6 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2018 Każdy myśli ze za rok będzie lepiej, ale będzie tak samo. Ratunek jest tylko w pogodzie ale na to nikt wpływu niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Darekspire Napisano 6 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2018 No i nadal będą sadzic bo może akurat pogoda wyreguluje. Nikt rezygnować nie będzie chyba że już tak jak mówicie że nie będzie za co w pole wyjść a bank kolejnego kredytu nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość maniek Napisano 8 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lutego 2018 Witam to już koniec pracy za darmo musimy coś z tym zrobić zjednoczyć sie wszyscy na nas zarabiają tylko nie rolnik ,dadzą trochę dotacji żeby wszyscy siedzieli cicho i pracowali na wszystkich, marże na warzywa powinny być od 10- do 25 procent ludzie by inaczej kupowali jeżeli kapustę pekińską zrobili cene 1.39za kg towar schodził a tak mając cene 2.99 a nawet w Piotrze Pawle przed świetami była 6zł kg jak to ma schodzić jest to sztuczne powstrzymywanie zejścia jeżeli za towar płaci się 0,8 .Miasto i tak nie uwierzy że producent dostaje marne grosze Kiedy towar krajowy jest jeszcze dostępny w kwietniu i można było zarobić przestają handlować krajowym i liczy sie tylko towar zachodni badziewiasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jacek Napisano 8 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lutego 2018 Witam. Dziś zawoziłem do skupu białą 0,2 zł a czerwoną 0,3 zł. W supermarkecie biała 1,99 zł a czerwona 2,99 zł. Jak możemy na to pozwolić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Joantek Napisano 8 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lutego 2018 A co rolnik ma do powiedzenia .Ja jestem z malopolski w ciagu 15lat produceci kapusty bialej sie wykruszyli moim zdaniem kapusty jest malo co z tego jak wogole nie idzie jedyne co mozemy zrobic to zmienic branze zrezygnowac z rolnictwa wyjechac do roboty na zachod bo w malopolsce pracy nie ma a robote przejeli ukraincy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 Kupuję jakiś skup kapustę w Małopolsce wogóle? Nie pamiętam takiego zastoju jak teraz. Nikt nie chce nawet słyszeć o białej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sytuacja białej Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 z białą jest tragedia nikt jej nie chce a na rybitwach nie widać w sprzedających odejscia od produkcji.. łudzą sie tym ze jak nie płaci to jeszcze więcej chcą na ten sezon na sadzić bo iż sie uda a to tylko prowadzi do błędnego kola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Joantek Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 Ruszyly sie bardzo wywrotnice do wozkow to jedyna maszyna potrzebna w polskim rolnictwie na wiosne. Produceci wywrotnic dumni z dobrej zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dziad Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 Dzieje sie rzecz normalna(tzn. nienormalna),jak na zqchodzie, ze ludzie posiadajacy spory kilkunasto hektarowy majatek chodza do pracy.. pole obsiane(doplata),ziarni sprzedane.. zyja bezsteresowo. Cieszac sie wiejskim spokojem po pracy.. Cieszmy sie panowie ze mamy jakis majatek na wsi po rodzicach,ale niestety przychodza czasy ze nalezy zmienic podejscie do zycia i pracy.. Nie tyrajcie siebie i rodziny za te grosze tylko dlatego ze masz pole..pomysl chlopie!!! nie przeplacaj za dzierzawy po bog wie ile!!! Moge sie mylic,ten rok napewno bedzie lepszy. . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 Czapki gruszek bym nie postawił na to że następny sezon będzie lepszy- raz że każdy liczy że się odkryje i też nasadzi do oporu a drugie ci co weszli w jakieś programy unijne to musza sadzic i to nawet coraz wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xxxx Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 A ja sprzedaje tygodniowo tira:)I powoli koncze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nikt Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 musisz byc dumny.. zawsze jakis grosz uratowales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tytus Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 A ja to pierdziele idę do roboty do biedronki ,ludzie w Charsznicy to majo piniondze ze spirytusu a nie z kapusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dziad Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 Pamietam czasy w latach 90 gdzie za stara kapusty białej bralo się uczciwe pieniądze A nie jak teraz za tira śmiech na sali.Skoczki nas wykoncza panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Skoczek Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 Kolega ma rację trzeba iść do roboty albo zostać jakimś skoczkiem bo innego wyjścia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 Panowie ale gdzie do tej roboty? Małopolskę zalała ukraińska fala.Nie będzie robił za mniej niż 12zl/h A taki jest roboty tylko patrzy coś za pazuche zwinąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek N Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 Ja mam jeszcze w ch** białej i czekam na kasę i liczę że się doczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Skoczek Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 Gość Kapustka. Ty się śmiejesz z tunelików a już pewnie sam masz zasiane że trzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gruby Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 Ja też czekam jedna firma z Charsznicy wisi mi na nowo osobówka.Towar brali a teraz cisza.Podobno dużo ludzi wycyckali i zmienili właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość as1 Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 Dokad kapusta w grze a tiry sie pojawia wszystko jest mozliwe jeszcze5 miechow chandlu biala kto podstawi palec pod gumowy mlotek ze pojdzie w pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dziad Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 Panowie ale za co w pole wjechać caly sezon na przeżycie, u nas już wywrotnice chodzą i ludzie woża kopce siadają.w porównaniu do tamtego roku to bida zerowe zejscie .Chyba pora przejsc na ekologie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Skoczek Napisano 12 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2018 20 minut temu, Gość Tomek N napisał: Ja mam jeszcze w ch** białej i czekam na kasę i liczę że się doczekam Oj Tomek, Tomek , to czekoj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi