Gość Gość Napisano 15 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudnia 2018 2 godziny temu, KPR napisał: Coś się zaczyna pieprzyć z kapustą. Szła szła a z dnia na dzień stop i 10-20gr w dół bo niby Sieradz ruszył z chłodni i dają taniej. Okolice Proszowic. Kto zakisił to zakisił na świeżo teraz jest tylko potrzebna więc jak Ci ktoś mniej daje to zamknij interes i idź do rodziny. Po świętach koniec stycznia wszystko pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lider Napisano 15 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudnia 2018 to już koniec po kapuscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlowiec Napisano 16 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudnia 2018 No cóż kapuchy naroslo w listopadzie rolniki zapchaly chłodnie przechowalnie za 1zl nie dadza co tam ten matylko1000 ten800 300 kapusta powinna na te ilości kosztować max 35gr po nowym roku jak rusza wszyscy plus zagranicą to nikt nawet 10 gr nie da za białe gow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gośc E. Napisano 16 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudnia 2018 Handlowiec.. głupoty bredzisz i żal Ci du... sciska .. kazdy wie ze kapusty nie ma ,, wszyscy zaczynają juz odmiany zimowe , kazdy szuka i chce jak najtaniej kupic , w tym roku i na wiosne przyszłego zapomnij o tych 35 gr , ,a zagrancą kapusta 0,35 euro, dolicz transport i wychodzi ładna kwota , a i kapusta wykalibrowana i tam nikt taniej nie sprzeda niz na giełdzie , Po Nowym roku rusza znów zakłady i kiszarnie , a teraz czas na odpoczynek i relaks , idą świeta .potem sylwester . i załoze sie że na niejednym stole kapusta zagosci, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jano Napisano 16 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudnia 2018 54 minuty temu, Gość Handlowiec napisał: No cóż kapuchy naroslo w listopadzie rolniki zapchaly chłodnie przechowalnie za 1zl nie dadza co tam ten matylko1000 ten800 300 kapusta powinna na te ilości kosztować max 35gr po nowym roku jak rusza wszyscy plus zagranicą to nikt nawet 10 gr nie da za białe gow... Człowieku co Ty gadasz przy aktualnych cenach z zagranicy się w żaden sposób nie opłaca sprowadzać. A w Polsce niema wcale dużo kapusty a popyt jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlowiec Napisano 16 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudnia 2018 Kapucha była 1.4 1.2 1 obecnie 0.8 i nie idzie niema odejścia marchew 1.2 wychodzą za granicę całe tiry Kapucha wogole co niektórzy prognozowali 2zl przed św. B. N gdzie ta 2za 3 kilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 16 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudnia 2018 3 godziny temu, Gość Handlowiec napisał: Kapucha była 1.4 1.2 1 obecnie 0.8 i nie idzie niema odejścia marchew 1.2 wychodzą za granicę całe tiry Kapucha wogole co niektórzy prognozowali 2zl przed św. B. N gdzie ta 2za 3 kilo. Na przemysł do tej pory można było kupić bez większych problemów po 70 gr. A obecnie to po co komu kapusta? Zakłady to teraz zapasy wysprzedają żeby na początku stycznia uratować tych co kredyt mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 16 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudnia 2018 Co wy za głupoty gadacie codziennie kilka tirów na Sieradzu wychodzi na markety a cena ani w górę ani w dol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kret Napisano 16 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudnia 2018 9 godzin temu, Gość Handlowiec napisał: No cóż kapuchy naroslo w listopadzie rolniki zapchaly chłodnie przechowalnie za 1zl nie dadza co tam ten matylko1000 ten800 300 kapusta powinna na te ilości kosztować max 35gr po nowym roku jak rusza wszyscy plus zagranicą to nikt nawet 10 gr nie da za białe gow... puknij sie w czolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KMI Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2018 O panowie u nas też spadła cena skupy płacą 0.70gr za ładna biała i wymagania skończyło się że brali za koleja osttanio oddali mi pół towaru bo "się nie podobał" po nowym roku musi coś drgnac do góry bo będzie kicha a wiosna tuz tuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2018 47 minut temu, Gość KMI napisał: O panowie u nas też spadła cena skupy płacą 0.70gr za ładna biała i wymagania skończyło się że brali za koleja osttanio oddali mi pół towaru bo "się nie podobał" po nowym roku musi coś drgnac do góry bo będzie kicha a wiosna tuz tuz 70 gr za jaką? Co to znaczy ładna? Ładnie obrana czy ładny market? Jak by się tu każdy rzeczowo wypowiadał to forum miało by sens a tak jest więcej zamieszania niż pożytku. A ja jestem z branży i bedę specjalnie torpedował wszystkie głupie wpisy. Co do 70 gr to w rejonie Kozienic cena regularna. A po Nowym Roku to nigdy nie wiadomo co będzie. Może być w styczniu 30 a w maju 1.5. Kto to wie...gra emocji i kto sprytniejszy. Problem z naszym rynkiem jest taki, że jak drożeje to każdemu drzwi zamarzają i nie sprzedaje. A jak tanieje to by i sam przy kwaszeniu pomógł aby wziąć. Jako przetwórca starający się płacić godnie nie mam zarobku bo inny litości nie ma i łoi tych co może. Życie im ratuje no bo przecież kreryt. Pytam się po raz który po co...po co to robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karolina Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2018 jaka teraz realna cena marketowki na sieradzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KMI 100 Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2018 Szykuje na jutro po 1 zł do worków 1-4 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2018 On 10/5/2018 at 11:15 AM, Guest gosc 2 said: jestem z rejonu kozienic i przemysłówke sprzedaje po 1.zł. a marketówke po 1,20. Jak ktoś oddaje po 0,70 to jego problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KPR Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2018 To wychodzi na to że ta obniżka ceny i niby słabe zejście to tylko zagrywka skupow przed Świętami żeby cenę zbić! Ja zamykam chłodnie sprzątam koło domu auta pomyje karpia oprawie narty szykuje i telefony odbieram dopiero jak wroce i wytrzeźwieje po Sylwestrze! Wóz albo przewóz ale nie będą mnie cwaniaczki pod chu.. brać żebym się przed Świętami wkur..al. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2018 Kolego z moich stron tylko ze ja kra masz odpiwiednie podejscie do sprawy i handlu i na te nadchodzace swieta zycze wszystkim rolnika ktorzy nie umia sprzedawac swojego towaru zeby mieli więcej spokoju i zeby sie wkoncu nauczyli cenic swoją prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gośc E. Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2018 W dniu 16.12.2018 o 10:41, Gość gośc E. napisał: Handlowiec.. głupoty bredzisz i żal Ci du... sciska .. kazdy wie ze kapusty nie ma ,, wszyscy zaczynają juz odmiany zimowe , kazdy szuka i chce jak najtaniej kupic , w tym roku i na wiosne przyszłego zapomnij o tych 35 gr , ,a zagrancą kapusta 0,35 euro, dolicz transport i wychodzi ładna kwota , a i kapusta wykalibrowana i tam nikt taniej nie sprzeda niz na giełdzie , Po Nowym roku rusza znów zakłady i kiszarnie , a teraz czas na odpoczynek i relaks , idą świeta .potem sylwester . i załoze sie że na niejednym stole kapusta zagosci, 2 godziny temu, KPR napisał: To wychodzi na to że ta obniżka ceny i niby słabe zejście to tylko zagrywka skupow przed Świętami żeby cenę zbić! Ja zamykam chłodnie sprzątam koło domu auta pomyje karpia oprawie narty szykuje i telefony odbieram dopiero jak wroce i wytrzeźwieje po Sylwestrze! Wóz albo przewóz ale nie będą mnie cwaniaczki pod chu.. brać żebym się przed Świętami wkur..al. Witaj w klubie , kapusta nie zając nie ucieknie , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 18 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudnia 2018 12 godzin temu, KPR napisał: To wychodzi na to że ta obniżka ceny i niby słabe zejście to tylko zagrywka skupow przed Świętami żeby cenę zbić! Ja zamykam chłodnie sprzątam koło domu auta pomyje karpia oprawie narty szykuje i telefony odbieram dopiero jak wroce i wytrzeźwieje po Sylwestrze! Wóz albo przewóz ale nie będą mnie cwaniaczki pod chu.. brać żebym się przed Świętami wkur..al. Pewnie. Jak się rynek rzeczywiście załamie (nie twierdzę, że tak będzie) to skup litości mieć nie będzie. Więc jak towar nie gnije to po co się bardzo spieszyć. Zwłaszcza przed samymi świętami. Przetwarzam i produkuje różne rzeczy i surowiec to każdy ogarnięty przetwórca sobie zabezpieczył. Na ostatnią chwilę to teraz whisky i bielizna dla żony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KPR Napisano 19 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tsa Napisano 20 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudnia 2018 9 godzin temu, KPR napisał: Poszedłem za Twoją radą i dobrze zrobilem. Kupiłem żonie bieliznę (bardziej chyba sobie) dzieciom nowe narty i sobie Jacka Danielsa 1.5l. pod choinkę a skupy dzwonią z życzeniami świątecznymi i żeby jednak przewozić kapustę nawet po 1.4 bo to tylko chwilowe zachwianie bylo niby Podziękowałem i poprosiłem o zamówienia po nowym roku . Czy zdrożeje czy stanieje ale niema co sie dawac robic pod włos bo kupic muszą a troche szacunku można ich nauczyć w tym sezonie. 35 za wor do kolejki w Sandomierzu codziennie obracam 2 razy po 5000 kg. Posprzątam trochę magazyn. Zostanie mi z 30 ton po Nowym roku. Jestem zadowolony z ceny. Nie będę w marcu obierał tylko spokojnie w polu robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KPR Napisano 20 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudnia 2018 13 godzin temu, Gość Tsa napisał: 35 za wor do kolejki w Sandomierzu codziennie obracam 2 razy po 5000 kg. Posprzątam trochę magazyn. Zostanie mi z 30 ton po Nowym roku. Jestem zadowolony z ceny. Nie będę w marcu obierał tylko spokojnie w polu robił. Pewnie. Mnie zostało z 50 ton a sprzedaje od początku października i tylko odpad na kiszenie podaje poniżej złotówki za kg. Tyle co zostalo to w dwa tygodnie po Nowym roku się zrobi a teraz cwiarteczke można cyknac i spokojnie porządki koło domu robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 20 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudnia 2018 1 godzinę temu, KPR napisał: Pewnie. Mnie zostało z 50 ton a sprzedaje od początku października i tylko odpad na kiszenie podaje poniżej złotówki za kg. Tyle co zostalo to w dwa tygodnie po Nowym roku się zrobi a teraz cwiarteczke można cyknac i spokojnie porządki koło domu robic Cieszy mnie to. Mam nadzieję że w trudnych czasach będzie Was stać wywalić towar jako kompost i zająć się czymś innym. Ukraina nas zajeb** w cenie jak będzie trzeba. Widzicie co Unia ( Niemcy)potrafią zrobić jak trzeba. Tyle się bronili i co.jedna.ustawa i Ukraińcy jadą. Nie ma czegoś takiego jak przyjaźń. Jest tylko i wyłącznie chłodna kalkulacja...tzw.pragmatyzm....czyli pragmatycznie podchodząc albo w drogim roku ktoś płaci rynkową cenę.albo niech bankrutuje.jeb...go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KALISZANIN Napisano 21 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudnia 2018 (edytowane) TRZYMAC CENE PANOWIE I NIE POPUSZCZAC ... BO TO ONI CHCA W TYM ROKU JAK W TAMTYM TO NAWET ZA TE MARNE GROSZE MIELI NAS GLEBOKO .... SZANUJMY W SWOJA PRACE. POZDRAWIAM I WESOLYCH SWIAT. Edytowane 21 Grudnia 2018 przez IGRiT Usunięto treści prowokacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malinoski Napisano 24 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudnia 2018 Świątecznego nastroju, miłosnego podboju. Sexu w łóżeczku, pieniędzy w woreczku. Finlandii na stole i porsche w stodole. Wesołych świąt Panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ESI Napisano 26 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudnia 2018 Nie opuszczajcie cen po świętach, jak mają kupić i tak kupią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi