Gość gość Zenek Napisano 30 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Października 2019 oj durne chłopy .W totolotka raz się wygrywa.A wy nasadziliście jak głupki.J szczęscie nie dopisało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 31 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2019 17 godzin temu, Gość gość Zenek napisał: oj durne chłopy .W totolotka raz się wygrywa.A wy nasadziliście jak głupki.J szczęscie nie dopisało raczej posialiśmy cena ceną tylko czemu końcowy odbiorca nie zauważa duzej produkcji pietruszki ? cena w sklepach bardzo wysoka ! w tej chwili za przemysł pietruszki i marchwi wiecej mozna dostac jak za towar marketowy i to jest chore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 31 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2019 Czyli po ile przemysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 31 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2019 Przemysł 0,7 płaci a do mycia kumpel nakupił kilkaset ton po 0,6 i to prima sort ręcznie zrobiony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 31 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2019 34 minuty temu, Kamil Koło napisał: Czyli po ile przemysl? za marchewke 0,30 zł u dobrego posrednika a zakład 0,45 a pietrucha u posrednika 0,55zł a zakład 1,05zł ceny netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 1 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2019 Jaki Zaklad placi 45gr za marchew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość swietokrzyskie Napisano 1 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2019 57 minut temu, Kamil Koło napisał: Jaki Zaklad placi 45gr za marchew Napewno Ci ktoś powie. Cena pietruszki realna na Przemyśl 1netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość antek Napisano 1 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2019 57 minut temu, Kamil Koło napisał: Jaki Zaklad placi 45gr za marchew na forum mozna napisac ,że na przemysł 50 gr a rzeczywistość jest niestety inna 35gr jest realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 1 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2019 6 godzin temu, Gość antek napisał: na forum mozna napisac ,że na przemysł 50 gr a rzeczywistość jest niestety inna 35gr jest realne Skoro posrednik płaci 30-35 gr to zakład płaci tyle samo według ciebie? Dolicz koszty transportu i zysk dla posrednika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość swietokrzyskie Napisano 2 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopada 2019 13 godzin temu, Gość rolnik napisał: Skoro posrednik płaci 30-35 gr to zakład płaci tyle samo według ciebie? Dolicz koszty transportu i zysk dla posrednika. No u mnie pośrednicy płacą 20gr za marchew 35gr pasternak towar oglowiony jakieś potrącenia na ziemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość antek Napisano 2 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopada 2019 18 godzin temu, Gość rolnik napisał: Skoro posrednik płaci 30-35 gr to zakład płaci tyle samo według ciebie? Dolicz koszty transportu i zysk dla posrednika. wiem za ile sprzedaja bo znajomi mają podpisane kontrakty 35gr z dostawą do zakładu a jak nadmiar towaru to z kontraktu urywają z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 2 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopada 2019 Godzinę temu, Gość antek napisał: wiem za ile sprzedaja bo znajomi mają podpisane kontrakty 35gr z dostawą do zakładu a jak nadmiar towaru to z kontraktu urywają z ceny Nie kazdy zakład płaci tyle samo to po pierwsze po drugie ja robie do posrednika po 33gr netto uwazasz ze mi dokłada? Sa zakłady ktore za pietruszke oferuja 60 gr a sa i takie ktore płaca 1,05 zł netto. Nie wiem co przez ciebie przemawia.....chyba zazdrosc,typowy Polak. Zacznijmy wspołpracowac a nie zazdroscic sobie,tylko chyba musi sie pokolenie zmienic. Po co znajomi podpisuja kontrakty skoro urywaja z ceny,wytłumacz mi bo nie bardzo rozumiem. A cena marchwi przemysłowej pojdzie w gore to tylko kwestia czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość antek Napisano 2 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopada 2019 5 godzin temu, Gość rolnik napisał: Nie kazdy zakład płaci tyle samo to po pierwsze po drugie ja robie do posrednika po 33gr netto uwazasz ze mi dokłada? Sa zakłady ktore za pietruszke oferuja 60 gr a sa i takie ktore płaca 1,05 zł netto. Nie wiem co przez ciebie przemawia.....chyba zazdrosc,typowy Polak. Zacznijmy wspołpracowac a nie zazdroscic sobie,tylko chyba musi sie pokolenie zmienic. Po co znajomi podpisuja kontrakty skoro urywaja z ceny,wytłumacz mi bo nie bardzo rozumiem. A cena marchwi przemysłowej pojdzie w gore to tylko kwestia czasu. jak jest duzo towaru to rolnicy chcą tylko sprzedac na cene juz nie patrzą i na wolnym rynku przemysłowa jest wtedy po 20 gr i zakład ma pole do popisu bo zawsze cos znajdzie w kontraktowanej marchwi i nie zapłaci po 35 gr dając delikatnie do zrozumienia rolnikowi ,ze mogą od niego nie kupic i tu sie zaczyna urywanie ceny Wiem z pewnego zrodła na kujawach tak sie robi i nie tylko.co do pietruszki przemysł 1.05 netto ??? daj namiary na ten zakład dostarcze nawet 1 tyś ton kolego myta jakosc ekstra w worku 5kg na palecie kosztuje 1,4 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Edward Napisano 3 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopada 2019 Sami doprowadziliście do tak chorej sytuacji. Żeby oddawać za darmo swoją pracę. W poprzednim sezonie sadownicy wozili za 8 gr spady,teraz wy wykopaną ręcznie pietruszke oddajecie za 40 gr. Ale dobrze że tak się stało. Skoczek pozazdrościł że sąsiad który od lat uprawia pietruszkę raz na 10 lat zarobił. I dobrze, skoczkowi po tym sezonie zostanie tylko ból kręgosłupa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 3 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopada 2019 13 godzin temu, Gość antek napisał: jak jest duzo towaru to rolnicy chcą tylko sprzedac na cene juz nie patrzą i na wolnym rynku przemysłowa jest wtedy po 20 gr i zakład ma pole do popisu bo zawsze cos znajdzie w kontraktowanej marchwi i nie zapłaci po 35 gr dając delikatnie do zrozumienia rolnikowi ,ze mogą od niego nie kupic i tu sie zaczyna urywanie ceny Wiem z pewnego zrodła na kujawach tak sie robi i nie tylko.co do pietruszki przemysł 1.05 netto ??? daj namiary na ten zakład dostarcze nawet 1 tyś ton kolego myta jakosc ekstra w worku 5kg na palecie kosztuje 1,4 zł po 1,4 to chyba rolnik myta sprzedaje posrednikowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Antoni Napisano 3 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopada 2019 6 godzin temu, Gość rolnik napisał: po 1,4 to chyba rolnik myta sprzedaje posrednikowi Tak bezposrednio od rolnika który nie ceni swojej pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wzw Napisano 3 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopada 2019 5 godzin temu, Gość Antoni napisał: Tak bezposrednio od rolnika który nie ceni swojej pracy . Rolnicy sami robia zjazd cenowy.....ciezko przetłumaczyc ze w jednosci siła,to jest wrecz niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal_mazowieckie Napisano 10 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopada 2019 Jak realnie oceniacie szanse pietruszki na wiosnę kwiecien-maj? Co jest teraz to wiem. Wiem że jest dużo pietruszki min przez skoczków bez magazynów. Czy pół roku przechowywania zweryfikuje cenę? Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik1832 Napisano 10 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopada 2019 Moim zdaniem tylko minimalnie pójdzie do góry bo sezon jest długi. Na cuda bym nie liczył bo większość skoczków sprzedała te pietruszke właśnie komuś kto wrzucił ją do chłodni.... więc nadal bedzie jej mnóstwo na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 10 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopada 2019 Nie spodziewałem się dużego wzrostu ceny pietruszki w okresie wiosennym. A jak Węgrzy nie chcą kupować? Zawsze małopolska kupowała towar dla bratankow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopada 2019 23 godziny temu, Gość Gość napisał: Nie spodziewałem się dużego wzrostu ceny pietruszki w okresie wiosennym. A jak Węgrzy nie chcą kupować? Zawsze małopolska kupowała towar dla bratankow A to Węgrzy nic nie biorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 12 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopada 2019 No właśnie albo już się okupili albo maja urodzaj u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopada 2019 W naszym zagłębiu warzywnym nie odpuszczają siewu pietruszki na drugi rok. Na zasadzie czym się strułes tym się lecz. Licza ze odkuja sie za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik1832 Napisano 17 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada 2019 Jak plony i jakość marchwi handlowej w waszych rejonach? U mnie plon ok ale jakość przeciętna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wioska Napisano 17 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada 2019 plon przyzwoity,tzn 100,jakosć super,sprzedana po 0,35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi