Kamil Koło Napisano 4 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2020 Nie wiem o co Wy się tak denerwuje, pietruszka wiele razy była tańsza od marchwi i to jest normalne że cena przy urodzaju spada do 1zl szczególnie po nienormalnym roku w którym była po ponad 10zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 4 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2020 1 godzinę temu, Gość Gosc napisał: Ty kolego chyba nie jesteś w temacie . U nas na proszowicach to po 1zl myta sortowania luzem można kupić. Trzeba było zasiac trochę więcej to by była droższa . Ja jestem z okolic proszowice i jechałem z towarem po 1,5 zł do oporu, a jedyne co wystarczy to jakość. O 60 tonach zapomniałem z początkiem stycznia. Liczyć, liczyć i jeszcze raz liczyć koszty i dopiero wchodzić w uprawę. No chyba, że ktoś robi ogórka, paprykę albo inne warzywo pod tenisa to inna bajka. Teraz kończy się czas, że najgłupszy zostawał na gospodarce i jakoś to było. Albo masz łeb na karku albo do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 9 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2020 Nic nie drgnelo? Mam taką piękną pietruszkę, aż szkoda talerzowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kujawiak Napisano 9 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2020 Miał ktoś z was pietruszkę arctika? Jakie opinie, jaki plon? Ogólnie na ten moment towar niedostępny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 9 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2020 Miałem. Wschody super, kiełkowala po 4 dniach. Idealnie biała. Ale cena nasion to kosmos. Według mnie odmiana super ale 110 % droższa niż arat. Moim zdaniem za drogie nssiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 9 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2020 To ile kosztuje 100tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość on rolnik Napisano 9 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2020 37 minut temu, Kamil Koło napisał: To ile kosztuje 100tys? 500-550 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piotrek Napisano 10 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2020 550 zł za 100 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wzw Napisano 10 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2020 Godzinę temu, Gość piotrek napisał: 550 zł za 100 tys dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 10 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2020 Actice miałem bez szału. Czym wyróżnia się arctica ze tyle kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek87 Napisano 14 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2020 Witam, mam pytanie otóż dawka wysiewu nasion wynosi przykładowo 1.2 mln na ha i teraz czy ta gęstość jest przy siewie jednego rzędu na redlinie czy przy dwóch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 14 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2020 17 minut temu, Marek87 napisał: Witam, mam pytanie otóż dawka wysiewu nasion wynosi przykładowo 1.2 mln na ha i teraz czy ta gęstość jest przy siewie jednego rzędu na redlinie czy przy dwóch? Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość on rolnik Napisano 14 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2020 W dniu 10.03.2020 o 18:22, Gość Gość napisał: Actice miałem bez szału. Czym wyróżnia się arctica ze tyle kosztuje? To są dwie różne pietruszki. Odmiana Bejo to F1. 36 minut temu, Marek87 napisał: Witam, mam pytanie otóż dawka wysiewu nasion wynosi przykładowo 1.2 mln na ha i teraz czy ta gęstość jest przy siewie jednego rzędu na redlinie czy przy dwóch? Sam sobie odpowiedziałeś o ile przeczytasz ze zrozumieniem swój post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2020 Nie macie na co wydawać kasy chyba, żeby tyle włożyć w nasiona pietruszki mieszancowej... ale kto bogatemu zabroni. A już myślałem, że przyjdzie jakieś opamiętanie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 14 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2020 Towar jest tyle wart ile ktoś zapłaci Nigdy nie miałem tej odmiany i odrzuca przez cenę ale widzę że już ma swoich zwolenników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek87 Napisano 14 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2020 Zaczepne odpowiedzi mnie nie interesują to tak jak bym zapytał ile to jest 2+2 A otrzymał bym odpowiedź że pierwiastek z 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Valdemar Napisano 14 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2020 Będzie gęściej = będzie więcej będzie więcej = więcej zarobisz więcej zarobisz = będziesz zadowolony będziesz zadowolony = ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 14 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2020 skoczek marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek87 Napisano 14 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2020 Może zadowolony może nie ale maszyny bez kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 14 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2020 10 godzin temu, Marek87 napisał: Witam, mam pytanie otóż dawka wysiewu nasion wynosi przykładowo 1.2 mln na ha i teraz czy ta gęstość jest przy siewie jednego rzędu na redlinie czy przy dwóch? 1,2 mln czyli przy rozstawie 75cm, zazwyczaj sieje się dwa rzadki na redlinie i to jest co około 2,2cm nasiono. Ktoś sieje marchew rzutowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piotrek Napisano 17 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marca 2020 jak tam zasiewy? dużp już nasiane? i ile planujecie siać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość on rolnik Napisano 17 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marca 2020 42 minuty temu, Gość piotrek napisał: jak tam zasiewy? dużp już nasiane? i ile planujecie siać? Bedzie chyba mniej zasiane na kujawach,wnioskuje tak po zasiewach znajomych. Podobno na chłodniach tez roznie leży pietruszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 23 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marca 2020 Ja w czwartek talerzuje i nie wiem gruber czy orka. Nic tu się nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pann Napisano 23 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marca 2020 czemu talerzujesz kolego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piotrek Napisano 23 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marca 2020 panowie , co z pietruszką i marchewką co jest już na wierzchu? minus 7 było a może będzie 10. i co z nasionami skiełkowanymi ale jescze nie na wierzchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi