Gość Majki Napisano 24 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2019 Już się zachód przeliczył z plonami. Będzie dużo mniej niż zakładali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość xxx Napisano 24 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2019 3 godziny temu, Gość Majki napisał: Już się zachód przeliczył z plonami. Będzie dużo mniej niż zakładali. jakiś link do źródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ziemniaki Napisano 24 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2019 40 minut temu, Gość xxx napisał: jakiś link do źródła? Na zachodzie się udały ziemniaki bo u nas było sucho a tam padały deszcze mój tata pracuje w Niemczech i widział jak kopią ziemniaki kombajnem to same wielkie ziemniaki są na przyczepie po za tym każdy większy rolnik nawadnia jakby było za sucho. W moich regionach woj śląskie 25zł woreczek z domu handlarze a na zime 2-2.5zł . a urodzaje mój znajomy z 1 hektara odebrał 1tone grubych u mnie na lepszym kawałku z 1h wyszło 20 ton handlowego grubego ziemniaki grube ale mało pod krzakiem nie nawadniane nic a w czerwcu tylko raz przepadało i ipiec też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbych88 Napisano 24 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2019 W tym roku ziemniaka jest mniej to cena wyższa. Gdyby było więcej cena by odpowiednio spadła więc na to samo wychodzi. ------------------------------------------------------------------------------------- Traktorpedia - dane techniczne ciągników rolniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 24 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2019 4 godziny temu, Gość ziemniaki napisał: Na zachodzie się udały ziemniaki bo u nas było sucho a tam padały deszcze mój tata pracuje w Niemczech i widział jak kopią ziemniaki kombajnem to same wielkie ziemniaki są na przyczepie po za tym każdy większy rolnik nawadnia jakby było za sucho. W moich regionach woj śląskie 25zł woreczek z domu handlarze a na zime 2-2.5zł . a urodzaje mój znajomy z 1 hektara odebrał 1tone grubych u mnie na lepszym kawałku z 1h wyszło 20 ton handlowego grubego ziemniaki grube ale mało pod krzakiem nie nawadniane nic a w czerwcu tylko raz przepadało i ipiec też 1 No skoro dla ciebie 20ton z hektara to dużo to gratuluje plonu. Dzisiaj z domu 500 worków po 19zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzegorz Napisano 24 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2019 Sprzedam ci za 18 zł za worek dowiozę a Ty zarobisz kontakt w ogloszeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dżastin bimber Napisano 24 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2019 12 godzin temu, Gość Gospodarstwo rolne napisał: no to jest ciekawe że importujemy z krajów zachodnich gdzie wszystkie koszty są duuużo dużo wyższe zarabiają w euro i wydają w euro, jakim cudem opłaca im się sprzedawać do nas? rozumiem kraje wschodnie im może opłacać się eksport do PL ale nie rozumiem jak opłaca się zachodowi. Większa wydajność pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ziemniak Napisano 24 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2019 mi wyszło 20 ton dużego i jestem zadowolony kupiłem 2 tony sadzeniaka z centrali i reszta swojego ale powiem szczerze ze z centrali nie były nic ładniejsze niż moje stare te same odmiany nie wiem czemu i te samo pole jedynie co mogę polecić to odmiana waleria jakas nowa z centrali wczesna kupiłem 200kg na sprawdzenie wcześniej wysły bo na początku sierpnia i ponad 2tony z nich wyszło po 10-15sztuk pod krzakiem satina 5sztuk. 5 klasa ziemi piski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ceryyki Napisano 24 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2019 3 godziny temu, Zbych88 napisał: W tym roku ziemniaka jest mniej to cena wyższa. Gdyby było więcej cena by odpowiednio spadła więc na to samo wychodzi. Racja tylko trzeba wziąć pod uwagę to ze jeśli są rolnicy co żyją z produkcji ziemniaków na większa skale to taki rok pod względem suszy jest wybawieniem gadałem kiedyś z plantatorem ze jeśli w roku nie włączy armatek wodnych to trzeba się pożegnać z ceną bo każdemu się urodzą a jak jest susza to on ma wielkie a inni małem ale sprzeda kilka razy drożej są lata zysku i strat. kto w tym roku przypilnował podlewał lub miał na jakimś dobrym kawałku to zarobi konkretną kasę bo takiego roku jeszcze w historii nie było chyba ze import z pastewnymi ziemniakami z zachodu nas zasypie dlatego ja puki co wypycham towar bo cena mozę zejść w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 24 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2019 W dół to już cena zeszła, za miesiąc będzie szła w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zygi Napisano 25 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2019 9 godzin temu, Gość Grzegorz napisał: Sprzedam ci za 18 zł za worek dowiozę a Ty zarobisz kontakt w ogloszeniach Panie za 1 zł z wora to się z łózka nie ruszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bakteriozy z importu Napisano 25 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2019 Giełdy przypchane importem handlarze sprowadzają go nielegalnie nie płacą vatu. Cena spada dla krajowego producenta. Kiedy widzimy taki proceder zgłaszamy do Polcji skarbowej Służby celnej UKOIK niech sprawdzają niewdziecznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal Napisano 25 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2019 Nie byłbym taki pewien czy będzie szła do góry. Firmy pakujące mają wykupione ziemniaki w Niemczech po przeliczeniu wychodzi 70 gr. Pewne źródło. 25 tirów jest najete żeby wozić do jednego pakowacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Miecio Napisano 25 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2019 W Niemczech jest jadalny po 0,20 i to samo w Holandii to jest cena ez transportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzysztof Napisano 25 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2019 Kiedy najlepiej się wybrać na giełdę na rybitwy z ziemniaczkiem ? Dzięki Panowie za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dkw Napisano 25 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2019 1 godzinę temu, Gość Miecio napisał: W Niemczech jest jadalny po 0,20 i to samo w Holandii to jest cena ez transportu nie gadaj głupot w Niemczech ziemniak jest od 1 do 1,5 euro to policz sobie ile to jest złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość k03 Napisano 25 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2019 rybitwy od 16 do 18zl za zoltego zagraniczny ladny 18zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karol Ziemba Napisano 25 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2019 Chłopaki na M to nie program M jak Miłość. Piszecie o cenach z 2018 mamy 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 26 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2019 Zjazdowa dzisiaj 20 wołanie 19-18 realne do wzięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 333 Napisano 26 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2019 ciekawe jest to, że tak wielu rolników czeka na odbiorców z Rumunii, żeby tam sprzedawać, a przecież blisko 100% tego eksportu jest robione nielegalnie. zresztą tak jak import młodego z Rumunii. brak faktur, brak etykiet, przepakowywanie rumuńskich ziemniaków i sprzedawianie jako polskie. czekam na moment, gdy służby też to zauważą. jeśli gdzieś szukać nieprawidłowości to właśnie w handlu bez faktur u wielu producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 26 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2019 Nikt nie chce się za to zabrać bo jeśli chcieliby to kontrolę bylyby na każdym rynku każdy boi się o własną du** Na zdrowy rozum każdy wie co się dzieje ale żadnej reakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 27 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Września 2019 Ale gadasz głupoty jaka reakcja został tylko rumun komu więcej sprzedasz ziemniaka o co wam chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ursus6014 Napisano 27 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Września 2019 Przestańcie w końcu pier**lić tylko pisać ocenach bo już rzygać się chce jeden mądrzejszy od drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość do rolnika Napisano 27 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Września 2019 4 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Ale gadasz głupoty jaka reakcja został tylko rumun komu więcej sprzedasz ziemniaka o co wam chodzi no i proszę bardzo, sprzedaż do Rumunii bez faktur, bez badań fito. szara strefa w rolnictwie jest po prostu ogromna. przeciętny rolnik chciałby, żeby zasady konkurencji obowiązywały wszystkich tylko nie jego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gospodarstwo rolne Napisano 27 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Września 2019 po ile aktualnie sprzedajecie ziemniaki w hurcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi