Gość gospodarstwo rolne Napisano 23 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Października 2019 ja po 21-22 ale jak czytam w internecie że niektórzy piszą że sprzedają po 2zł/kg to nie wiem czy jest sens się pytac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Siwy Traktorzysta Napisano 23 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Października 2019 40zł/15kg sprzedaż detaliczna z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 18 zł za ładny sortowany towar.Zachodni towar dołuje ceny i mam jakieś dziwne przeczucie że to jest zaplanowane działanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 Może coś się zmieni wraz z obowiązkowym znakowaniem ziemniaków. A jak nie to my producenci musimy zacząć walczyć z tymi co sprowadzają i pakują w polskie worki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Katarzyna Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 1 godzinę temu, Gość Tomek napisał: Może coś się zmieni wraz z obowiązkowym znakowaniem ziemniaków. A jak nie to my producenci musimy zacząć walczyć z tymi co sprowadzają i pakują w polskie worki Sprzedają zagraniczny syf za polskiego a później piszą jaki to Polski jest słabej jakości. Już się wielu najadło przemysłówką przyjeżdżają z domu biorą bo się boją ludzie na targowiskach kupić,nie dość że śmierdzi to jeszcze nie da się ugotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Darek Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 2 godziny temu, Gość Tomek napisał: Może coś się zmieni wraz z obowiązkowym znakowaniem ziemniaków. A jak nie to my producenci musimy zacząć walczyć z tymi co sprowadzają i pakują w polskie worki Przypominam że niema czegoś takiego jak Polskie worki. Czy wg Was Ci Polscy producenci co maja sortowniki z szyciem worków to robią zagraniczny towar wg tej analizy :)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gospodarstwo rolne Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 siwy traktorzysta to ile sprzedasz w ciągu roku w detalu z domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 3 godziny temu, Gość Darek napisał: Przypominam że niema czegoś takiego jak Polskie worki. Czy wg Was Ci Polscy producenci co maja sortowniki z szyciem worków to robią zagraniczny towar wg tej analizy :)?? Kolego mówię o obowiązku który będzie narzucony od 2020r tj oznaczanie ziemniaków krajem pochodzenia tj polskie. Jak na razie to ze przepakowywują zagraniczne ziemniaki z paskiem biało czerwonym nie jest zabronione ale od stycznia będzie zabronione. Ps ja szyje tez worki i będę wyzywał taśmę z flaga i znaczył produkt polski. I o tym mówię. Dbajmy o swoj interes a nie handlarzy co Sado po jęden ha a przewalają setki ton. Jednoczmy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Darek Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 36 minut temu, Gość Tomek napisał: Kolego mówię o obowiązku który będzie narzucony od 2020r tj oznaczanie ziemniaków krajem pochodzenia tj polskie. Jak na razie to ze przepakowywują zagraniczne ziemniaki z paskiem biało czerwonym nie jest zabronione ale od stycznia będzie zabronione. Ps ja szyje tez worki i będę wyzywał taśmę z flaga i znaczył produkt polski. I o tym mówię. Dbajmy o swoj interes a nie handlarzy co Sado po jęden ha a przewalają setki ton. Jednoczmy się. Kolego napisałes ze "pakuja w polskie worki" więc się nie kłóć. Znakowanie ziemniaków to że będzie białoczerwona szarfa na worku raszlowym nie zabrania pakowania importu w niego, oznaczeniem ma byc flaga wraz z danymi producenta i to flaga w formie flagi a nie napis "produkt Polski". Jaki to ma być worek kolor rozmiar itp szczegóły nigdzie nie jest określone i nie będzie. Ja wiem o co Ci chodzi że ściagają i robią ziemniaka w 15 bez żadnych oznaczeń, ale niestety przypominam że mamy wolny rynek i za wiele te oznaczenia nic nie zmienią bo zakazu o tym że sieci niemogą handlować importem nie wprowadzą a jakby wprowadzili taki nierealny zakaz to by działał w 2 strony także za rok byśmy sie zakisili własnym towarem wewnątrz. Już tu jedno emabrgo któs nam wprowadził i za niedługo pewnie będzie taki przychylny i je zniesie tylko że tam rolnictwo się tak rozwinelo że nic nie będą potrzebowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość towarzysz józef Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 Poczytaj rozporządzenie, obowiązek znakowania jest już od maja, alternatywnie można do końca roku zużywać opakowania z zapasu które nie mają flagi. Znakowanie ziemniaków jest obowiązkowe tylko dla tych wyprodukowanych w PL, dla wyprodukowanych w reszcie UE nie ma takiego obowiązku bo byłoby to niezgodne z prawem unijnym. Jeżeli chodzi o syf jaki idzie z zachodu to chciałbym aby u nas też taki był https://www.youtube.com/watch?v=S5irBkuPmYE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 A skąd wiesz że ten ziemniak z filmu akurat do Polski przyjedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość konsument Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 Ja kupuje cały czas belga i się nie wstydzę dac na sklep i bar. Nigdy nie mam reklamacji a polski syf reklamacja byla non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Darek Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 3 godziny temu, Gość towarzysz józef napisał: Poczytaj rozporządzenie, obowiązek znakowania jest już od maja, alternatywnie można do końca roku zużywać opakowania z zapasu które nie mają flagi. Znakowanie ziemniaków jest obowiązkowe tylko dla tych wyprodukowanych w PL, dla wyprodukowanych w reszcie UE nie ma takiego obowiązku bo byłoby to niezgodne z prawem unijnym. Jeżeli chodzi o syf jaki idzie z zachodu to chciałbym aby u nas też taki był https://www.youtube.com/watch?v=S5irBkuPmYE Tak ale powtarzam ze tym oznakowaniem nie może być szarfa na środku worka raszlowego dwa paski biały czerwony!! Tylko ma być oznakowanie w formie flagi wraz z opisem i conajmniej numer dystrybutora/producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Kozienice Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 Gosc gospodarstwo 21- 22 ??? Nie wiem skad bary i stolowki bierą ziemniaka fakt jest taki ze nie do zjedzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 A skąd, biorą kto da taniej i tyle. Dziś do mnie telefon z knajpy, po ile ziemniak irga z dostawą, mówię, że 30zł worek, ziemniak bez rdzy, płacę za niego 23zł, za drogo, oni mogą dać 25. Kazałem im jechać i sobie kupić. Tak to właśnie działa, bary, stołówki etc biorą aby taniej, 3/4 albo więcej tak robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BYTOM Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 u mnie są 17zł- woreczek i nie ma zbytu co innego było miesiąc temu cena 25zł woreczek i towar schodził ale już od 3 tyg jest bardzo kiepsko mimo ze cena zeszła w dół giełdy są zapchane zagranicznym towarem owszem.Po nowym roku może być coś lepiej ale nie ma co oczekiwać cudów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maniek Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 35 minut temu, Gość BYTOM napisał: u mnie są 17zł- woreczek i nie ma zbytu co innego było miesiąc temu cena 25zł woreczek i towar schodził ale już od 3 tyg jest bardzo kiepsko mimo ze cena zeszła w dół giełdy są zapchane zagranicznym towarem owszem.Po nowym roku może być coś lepiej ale nie ma co oczekiwać cudów. Giełdy są zapchane ziemniakiem przemysłowym a nie zagranicznym. Ludzie się zrazili tym badziewiem i temu spadla sprzedaż. Na Broniszach prawie wszystko na alejce z ziemniakiem to przemysluwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyruszka... Napisano 24 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2019 W dniu 23.10.2019 o 20:54, Gość Kozienice napisał: Po ile podajecie z domu żółtego ładnego? Ja w zeszłym tygodniu sprzedałem po 16. Proszę o szczere odpowiedzi. 22.5 zl Wlkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 25 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2019 Panowie , po ile jest irga na Bronkach i catania prawdziwa nie żaden przemysł czy coś podłużne. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 25 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2019 4 godziny temu, Gość jaro napisał: Panowie , po ile jest irga na Bronkach i catania prawdziwa nie żaden przemysł czy coś podłużne. Dzięki. 18zł i zrywu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość konsument Napisano 25 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2019 4 godziny temu, Gość jaro napisał: Panowie , po ile jest irga na Bronkach i catania prawdziwa nie żaden przemysł czy coś podłużne. Dzięki. Oni na Broniszach nie wiedzą co za odmiana Catania. Tam wszystko to podróbka. Trafić na Catanie to cud i nie po 18 czy taniej. Za dobrą trzeba zapłacić powyżej 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maciek Napisano 25 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2019 Handlarze z rybitw wstydu nie mają takiego syfu to nigdy nie widziałem krzyczą po 18 do 20 jak wam nie wstyd to nie jest warte 3 zł. Wciskacie ludzia syf, co wami kieruje? Dzisiaj sprzedacie za rok ładny towar za darmo oddacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 25 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2019 Godzinę temu, Gość gość napisał: 18zł i zrywu nie ma 18zł, dobre sobie. Ładna irga 22-23zł, bez rdzy i grubsów, co niżej to syf i nie pieprzcie głupot. Nawet do dużego hurt, kto ma pewny towar nie chce dawać niżej jak 22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość konsument Napisano 25 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2019 10 minut temu, Gość Maciek napisał: Handlarze z rybitw wstydu nie mają takiego syfu to nigdy nie widziałem krzyczą po 18 do 20 jak wam nie wstyd to nie jest warte 3 zł. Wciskacie ludzia syf, co wami kieruje? Dzisiaj sprzedacie za rok ładny towar za darmo oddacie A później płacz czemu takie słabe zejście. Ja wolę dac zł drożej u rolników niz kupować ten chlam na giełdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 25 Października 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2019 Dzięki za odp. Ja akurat mam catanię po centrali i jest bardzo ładna ale jeszcze poczekam. Może dobrze może nie. Zobaczymy. Z irgą to się wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi