Gość Młody ziemniak Oleśnica Napisano 7 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipca 2020 Wrocław 5zł wołane towaru opór kupca zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kraków Napisano 8 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2020 Kraków 7.07 godzina koło południa cenione 8 zł za w miarę gruby kaliber. Towaru dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 8 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2020 Wie ktoś jak teraz jest na Zjazdowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jacek Napisano 8 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2020 14 godzin temu, Gość Młody ziemniak Oleśnica napisał: Wrocław 5zł wołane towaru opór kupca zero Wrocław 10 zł dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janek Napisano 8 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2020 Potwierdzam 10 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wrocek Napisano 8 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2020 10zł za 20 kg tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 8 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2020 Tylko się nie poniżajcie z tymi cenami. Ludzie szanujcie swoją pracę. Dycha minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okolice Wrocka Napisano 8 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2020 2 godziny temu, Gość Janek napisał: Potwierdzam 10 zl. Za 20kg to jest 10zl, czlowieku wczoraj bylem towaru opor a ruchu zero, tallkze nie pisz glupot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość konsument Napisano 8 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2020 2 godziny temu, Gość Janek napisał: Potwierdzam 10 zl. Mam codziennie świeżą dostawę z ok Sieradza. Dziś był arrow i irga po 9 zł u mnie na miejscu. To po ile tam handlarz musi zapłacić i przywieźć 350 km żeby mu się opłacało. Ludzie szanujcie swoją robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 8 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2020 Kupuje ziemniaki po 6 zł i trochę mi szkoda tych rolnikow. Ile to muszą się narobić a ja sprzedaje po 12 na miejsca. Ale skoro tyle chcą to nie będę przepłacał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 8 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2020 Godzinę temu, Gość Xyz napisał: Kupuje ziemniaki po 6 zł i trochę mi szkoda tych rolnikow. Ile to muszą się narobić a ja sprzedaje po 12 na miejsca. Ale skoro tyle chcą to nie będę przepłacał. Jak Ci szkoda to płać 10zł a nie wyrywaj za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość olo Napisano 9 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 2020 Jak dziś giełdy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zły rolnik Napisano 9 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 2020 Wy jesteście rolnicy nie poważni.... sprzedajecie po 5-8 zł byle sprzedać bo futro w kieszeni a taki handlarz na ryneczku sprzedaje po 15-20 znam takich co kilkaset worków tygodniowo sprzedają to zobaczcie ile oni zarabiają w tydzień na Waszej karkołomnej pracy która trwa cały rok !!! ja się wstrzymuję z kopaniem jedynie na detal sprzedaje jak cena nie wzrośnie to na przemysł wywiozę, szkoda mojego kręgosłupa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość legnica Napisano 9 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 2020 Tez dalem sobie spokoj z hurtem . 50 gr i wybrzydzanie nie ma komu dac. Lepszy detal po 1.5 lepuej sprzedac tone niz 3 tony za te same pieniadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yakto Napisano 9 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 2020 4 godziny temu, Gość zły rolnik napisał: Wy jesteście rolnicy nie poważni.... sprzedajecie po 5-8 zł byle sprzedać bo futro w kieszeni a taki handlarz na ryneczku sprzedaje po 15-20 znam takich co kilkaset worków tygodniowo sprzedają to zobaczcie ile oni zarabiają w tydzień na Waszej karkołomnej pracy która trwa cały rok !!! ja się wstrzymuję z kopaniem jedynie na detal sprzedaje jak cena nie wzrośnie to na przemysł wywiozę, szkoda mojego kręgosłupa!!! I co przemysł przyjmie ci wczesnego ziemniaka? Przecież wszystkie nie mają więcej jak 12 skrobi no i kontraktacja obowiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 9 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 2020 Zastanawiam się czy Ci ludzie co sprzedają po 6,7 zł czy umia liczyć. Bo mi wychodzi dokładka przy 35 tonach handlowego tej cenie. Lepiej puścić ziemię takiemu narwancowi i pewnie jeszcze by dał 2, 3 tys. Dzierżawy. Ludzie opanujcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kraków Napisano 9 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 2020 09.07 godz 9.00 ziemniaki 7 złoty/15 kg za ładnego. Byłem z ogórkiem i z ciekawości przeszedłem sie na ziemniaki. Wdałem się też w dyskusje z jedną kobietą handlarką ,która uważała że rolnicy zaniżają cenę i szkoda im tych ludzi co kopią te ziemniaki za grosze - po czym gdy powiedziałem jej że ogórek po 3,5 zł kilogram to powiedziała "czemu tak drogo? po 3 zł by nie było?". Podsumowując nie szukajmy logiki tam gdzie jej nie ma . Rynkiem od czasów pradawnych rządził popyt i podaż. Nie ma to nic wspólnego z szanowaniem czy nie szanowaniem swojej pracy. Każdy towar jest inny, każdy chce sprzedać. Tak było przed nami i będzie długo długo po nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 9 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 2020 Tak tylko tego pokolenia już prawie nie ma, są młodzi ale nie wszyscy zmienili tok myślenia i liczenia zysków. Nie którzy robia syzyfową prace i nawet nie wiedzą że tracą zdrowie, czas który mogliby wykorzystać odpoczywając i nie odkupią go za żadne pieniądze. Także trochę rozwagi bym proponował i przemyslen nad tym do czego ten pęd prowadzi. Bo przerzucenie kilkudziesięciu ton nawet raz tylko wziąść w ręce ten worek 15kg za marne 6,7,8 zł to śmiech gdzie dziś pracownik za godzinę solidnej pracy otrzymuje 20 zł na rękę i się nie stresuje anomaliami pogodowymi, sprzętem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Scania esi Napisano 9 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 2020 U nas w sieradzkim się twierdzi, że ziemniaki nie musza byc drogie, bo ilosca się nadrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wkz Napisano 10 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2020 W Radomiu 10 zł zejście cały tydzień dobre ludzie za te pieniądze nie chcą kopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Irek Napisano 10 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2020 Ja też za 10 nie będę kopał, niech narwancy wykoopia. Robi się już ciekawie a o Europie nie wspomnę kto się trochę interesuje to wie co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość rolnik Napisano 10 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2020 Lokalne sklepiki po 12 zł, ale to jest mały hurt do 20 sztuk i trzeba zanieść na magazyn, cenę trzeba było spuścić przez hurtownie... Nie wiem jak wy ale mi się koledzy wydaje że 10 zł w większym hurcie przy obecnym sezonie i ilości nasadzeń nie jest wcale kiepską ceną, byle tylko po tyle chciało iść na jesieni i było dobre zejście to było by w mojej ocenie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 10 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2020 56 minut temu, Gość gość rolnik napisał: Lokalne sklepiki po 12 zł, ale to jest mały hurt do 20 sztuk i trzeba zanieść na magazyn, cenę trzeba było spuścić przez hurtownie... Nie wiem jak wy ale mi się koledzy wydaje że 10 zł w większym hurcie przy obecnym sezonie i ilości nasadzeń nie jest wcale kiepską ceną, byle tylko po tyle chciało iść na jesieni i było dobre zejście to było by w mojej ocenie dobrze Logiczne myślenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malorolny Napisano 10 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2020 10zł/15kg przy plonie 30t to za dużo w kieszeni nie zostanie. Na lekarstwa od bólu kręgosłupa wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody ziemniak Oleśnica Napisano 11 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2020 Ktoś wyżej napisał że rynkiem rządzi popyt i podaż i ma rację pogodźcie się z tym że jest duża nadprodukcja ziemniaka i będzie tanio składa się na to liczba nasadzeń i urodzaj u nas na Oleśnicy plon oscyluje na poziomie 50-60 ton z ha to jest 100% więcej jak w zeszłym roku. Niestety dla nas wszystkich będzie tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi