Gość Yhym Napisano 25 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Stycznia 2020 11 godzin temu, Gość sadownik napisał: Mam znajomego kupca ,który od lat bierze ode mnie jabłka i detaluje je w niebogatym mieście Łodzi na osiedlowym rynku w sklepiku na terenie hali,ceny u niego na tę chwilę to Szampion,Ligol,Jonagored -4 zł za kg,Alwa,Empire,Lobo- 6 zł za kg,gruszka Konferencja-8 zł.Zgadnijcie ,które odmiany sprzedają się najlepiej?Te najdroższe i bardzo dobrze gruszka,więc jakaś gadanina na temat pomarańczy z dyskontu jest tu bezcelowa...konsumentowi smakuje lepiej droższy towar,to prawda stara jak świat...kupując drożej dowartościowuje się ,a coś taniego...to chłam po prostu.Jabłka w wielu krajach są towarem luksusowym,choćby w takim Egipcie..nie każdego na nie stać i mam nadzieję ,że i u nas tak będzie już wkrótce...jak zostanie nas sadowników połowa..a może i jedna czwarta,bo do ciężkiej i bardzo niewdzięcznej pracy chętnych coraz mniej W tym niebogatym mieście Łodzi takich sklepików to jest jak na lekarstwo. Na giełdzie jabłka 20-30zł, gruszka gruba 80zł, a drobna 40, zgadnij która lepiej schodzi? Drobna, bo Łódź to tylko Bałuty i inne mniejsze targowiska, a tam cena jest niewiele wyższa niż na giełdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grecki filozof Napisano 25 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Stycznia 2020 W necie to jednak nie brak ludzi sukcesu. .gdzie nie spojrzysz nieustające pasmo sukcesów... Tylko w prawdziwym życiu jakoś tak szaro i ponuro i ceny niższe niż w necie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Suchy Napisano 25 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Stycznia 2020 Panowie to temat o cenach, dywagacje w dziale wróżby żale i prognozy. Piszcie co, po ile i komu sprzedajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sadownik Napisano 25 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Stycznia 2020 2 godziny temu, Gość Yhym napisał: W tym niebogatym mieście Łodzi takich sklepików to jest jak na lekarstwo. Na giełdzie jabłka 20-30zł, gruszka gruba 80zł, a drobna 40, zgadnij która lepiej schodzi? Drobna, bo Łódź to tylko Bałuty i inne mniejsze targowiska, a tam cena jest niewiele wyższa niż na giełdzie. Chyba w Łodzi nigdy nie byłeś dalej niż Zjazdowa i Bałuty ,a co do cen..robię w karton kupującego ,płatne przy odbiorze Jonagored,Ligol,Szampion 7+ 1,60 zł,jabłko ładne,twarde z K.A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 27 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2020 Co taka cisza jak ceny w nowym tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sandomierz Napisano 28 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Stycznia 2020 No bo się cisza zrobiła w handlu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość WGR Napisano 28 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Stycznia 2020 A tam cisza, ja w tym tygodniu 1400 klatek podałem i na czwartek jeszcze zespół pójdzie. Ceny od 30 do 55 za klatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGRiT Napisano 29 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2020 W tym wątku piszemy o konretach czyli o cenach jabłek w postaci liczby! Wszelkie wypowiedzi nie związane z Jabłkami będą usuwane a związane z Jabłkiem ale nie noszące znamion ceny będą przenoszone do: https://www.igrit.pl/forum/topic/2161-jabłka-2019-prognozy-plany-wróżby/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realny Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 Ligol ,Jonagored, šampion Mutsu. :7+ 1,7zł 6,5-7 1,1 zł 9,5. 1,1zł Gala M 6-6,5. 1zł 6,5-7. 1,3zł 7+. 1,8zł Gala (paskowana) plus 10-20 gr do must. I'dared 7+. (1,2-1,4)zł Ceny z grupy koło Grójca, na 99% wypłacalnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość franek Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2020 Właśnie przyszedł mail ,z rozliczeniem prynce z sortowni średnia za wagę w skrzyni wyszła 1,41zł, razem z przemysłem,drobnymi i przerostami, przemysłu 6%.pozdrawiam i życzę dobrego handlu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość witold Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2020 Jakie ceny najdareda z chłodni w Sandomierskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bolek Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2020 2 godziny temu, Gość franek napisał: Właśnie przyszedł mail ,z rozliczeniem prynce z sortowni średnia za wagę w skrzyni wyszła 1,41zł, razem z przemysłem,drobnymi i przerostami, przemysłu 6%.pozdrawiam i życzę dobrego handlu Oszukali cię....tu geniusze sprzedają po 1,6 za wagę w skrzyni Co za strata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grójec Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2020 2 godziny temu, Gość witold napisał: Jakie ceny najdareda z chłodni w Sandomierskiem Jabłko ze zwykłej chłodni ktokolwiek oprócz przemysłu bierze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 1 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2020 Prince 1.8 za jabłko rozsortowałem na maszynie klientowi co 0.5 cm. Odeszło 5 procent przemysłu. Pieniążki przy kole jabłko przelezało jak na ten rok pięknie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenek Napisano 1 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2020 5 godzin temu, Gość Gosc napisał: Prince 1.8 za jabłko rozsortowałem na maszynie klientowi co 0.5 cm. Odeszło 5 procent przemysłu. Pieniążki przy kole jabłko przelezało jak na ten rok pięknie:) A kiedy się obudziłeś?? Koszty przygotowania?prąd?ususzka?zgniłek??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 1 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2020 Zenitu, śpij dobrze, oddales jabłko po 1 zł na jesieni? Czy nie możesz kupić teraz :)? Dodam tylko że Prince to jedna z gorszych odmian jak na tą chwilę. Z roku na rok coraz słabiej płaci, ludzie zastąpili nią idareda więc słaba jej przyszłość. Jonagold pozostanie jonagildem. Jest kilka fajniekszych, dużo bardziej oplacalnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sad biała Napisano 3 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lutego 2020 Panowie jaka realna cena za princa +70 i goldena +65 w karton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamil Napisano 4 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2020 prince 1.5 na sortowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Whr Napisano 4 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2020 Większość odmian prócz glostera i idareta 1.6 golden od 6.5 tyle samo, od 7 + 1.7. Cena karton pewnemu kupującemu gotówka. Rajpol placi coś więcej ale to na sortowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gości Napisano 4 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2020 Prince 1.8 za jabłko. Golden 1.7 od 6.5. Oczywiście nie dla grupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Realista Napisano 4 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2020 7 godzin temu, Gość Gości napisał: Prince 1.8 za jabłko. Golden 1.7 od 6.5. Oczywiście nie dla grupy Prince w karton 1,6.Gotówka.Po 1,8 to oczywiście tylko twoje marzenia.Ha ha ha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realne ceny Napisano 4 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2020 12 minut temu, Gość Gość Realista napisał: Prince w karton 1,6.Gotówka.Po 1,8 to oczywiście tylko twoje marzenia.Ha ha ha. To nie są marzenia, dziś się dowiadywałem. No może 1.8 zł to przesada co kolega pisze ale blisko tego miałem propozycje od osoby z którą handluje od lat. Sam byłem zaskoczony. Myślałem, że 1.6 bez zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 4 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2020 Realisto, sprzedaj i po 50 groszy jak chcesz. Czy nie możesz kupić? 1.8 w karton, gotoweczka przy kole:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grójec Napisano 4 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2020 Żeby zaraz nie było 1,4 zamiast 1,8. Samochody na Białorusi stoją i czekaja na granicy, bo znowu tam są problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Smerf mundrala Napisano 4 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2020 Godzinę temu, Gość Gosc napisał: Realisto, sprzedaj i po 50 groszy jak chcesz. Czy nie możesz kupić? 1.8 w karton, gotoweczka przy kole:) pozdrawiam Takiemu to dobrze...całe życie nieustające pasmo sukcesów... Ja po 2 pogoniłem prynsa i nie chwale sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi