Gość Alfabeta Napisano 7 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2020 34 minutes ago, Guest Siemano said: U mnie mówią deszcz i 8 mm deszczu we wtorek może mróz nie złapie co sądzicie? Złapie to złapie po co drążyć temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 7 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2020 3 godziny temu, Gość Enolofos napisał: A Pan to z KOD-u ma się rozumieć ? A z ciężkiej pracy własnych rąk, moich rodziców, dziadków i dotacji UE. A Pan nie? No chyba że z 500+ i jarkowego odłożył Pan na nowe traktory, maszyny przechowalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mateusz Napisano 7 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2020 Jaką cena młodego na łodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mateusz Napisano 7 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2020 Jaką cena młodego na łodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 7 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2020 Panowie bo mówią u mnie deszcz i jednocześnie w nocy -1 możliwe że będzie? Szkoda by było gdyby umarzły grunt już 15-20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 7 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2020 Nie wiem w którym roku, ale z 5-7lat wstecz, padało do wieczora, z tata stwierdziliśmy nie będzie mrozu, włókniną mokra itd. Rano było wielkie zdziwienie, wszystko złapało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 7 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2020 39 minut temu, Gość Andrzej napisał: Panowie bo mówią u mnie deszcz i jednocześnie w nocy -1 możliwe że będzie? Szkoda by było gdyby umarzły grunt już 15-20 cm Jeżeli by padało przy ujemnej temperaturze to bardzo dobrze - tak jak zraszanie czy zamgławianie w sadach bardzo dużo daje. Są też środki do oprysku przed mrozem- parę stopni na minusie ma ochronić- poszukaj w necie- sadownicy to stosują np Compo Frost Protect. Podobno do -8 ma ochronić tylko tanio nie będzie ale jak masz już takie duże ziemniaki to nawet 1000-1500zl/ha warto wydac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rambo Napisano 8 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2020 W następnym tygodniu Rumun do Pl jedzie bo już zaczynają kopac Ci z południa, na Rumuni na giełdach dosyć sporo młodej pyrki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AB ziemniak Napisano 8 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2020 27 minut temu, Gość Rambo napisał: W następnym tygodniu Rumun do Pl jedzie bo już zaczynają kopac Ci z południa, na Rumuni na giełdach dosyć sporo młodej pyrki. Jakie tam ceny na giełdach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rambo Napisano 8 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2020 1.8-3 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 8 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2020 5 godzin temu, Gość Rambo napisał: W następnym tygodniu Rumun do Pl jedzie bo już zaczynają kopac Ci z południa, na Rumuni na giełdach dosyć sporo młodej pyrki. Ja we wtorek zaczyna kopać ziemniaka spod foli więc z tym RUmun to nie ma szału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aaa ziemniak Napisano 8 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2020 Godzinę temu, Gość Jan napisał: Ja we wtorek zaczyna kopać ziemniaka spod foli więc z tym RUmun to nie ma szału Jaki rejon i odmiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aaa Napisano 8 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2020 16 minut temu, Gość Aaa ziemniak napisał: Jaki rejon i odmiana? Okolice Wroclawa , SOLIST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malorolny Napisano 8 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2020 Panowie, kiedy zaczynacie kopać ziemniaki (nie tunele) spod płaskich przykryć? Jeżeli nie zmarzną to wydaje mi się, że za 1,5-2 tygodnie już będzie co ukopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AB ziemniak Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2020 8 godzin temu, Gość Malorolny napisał: Panowie, kiedy zaczynacie kopać ziemniaki (nie tunele) spod płaskich przykryć? Jeżeli nie zmarzną to wydaje mi się, że za 1,5-2 tygodnie już będzie co ukopać. Też tak szacuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Git Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2020 Panowie jeżeli będzie 0 stopni to umarznie ziemniak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vvvpyrqs Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2020 23 minuty temu, Gość Git napisał: Panowie jeżeli będzie 0 stopni to umarznie ziemniak? Pod włóknina nie powinien grunt może lekko coś szczypnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ROLNIK SIERADZ Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2020 Rolnicy na kolana i prosić górę o solidny mróz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Haha Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2020 (edytowane) Rolnik sieradz jakiś Ty ... to brak słów Edytowane 9 Maja 2020 przez IGRiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okolice Wrocka Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2020 16 godzin temu, Gość Aaa napisał: Okolice Wroclawa , SOLIST Skad dokladnie jestes? Ja tez okolice Wrocka, za tydzień mam zamiar zaczax kopac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2020 Niech Lepiej coś zmarznie bo będzie cieki rok też tak myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2020 Godzinę temu, Gość Grozer napisał: Niech Lepiej coś zmarznie bo będzie cieki rok też tak myślę... Ale jak późny zmarznie to nie będę fajnie a z wczesnego będzie góra 20 t/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okolice Wrocka Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2020 3 godziny temu, Gość Grozer napisał: Niech Lepiej coś zmarznie bo będzie cieki rok też tak myślę... To po co sadziłeś jak myślisz ze będzie dzie cieńki rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Haha Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2020 Widać po waszych wpisach jaki Polak jest mądry inaczej.... Wy naprawdę jesteście tak ślepi czy udajecie mądrych przecież głównym powodem niskich cen jest tylko i wyłącznie import do Polski. Zastanówcie się co piszecie na przyszłość niedouki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xxx ziemniaki Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2020 W dniu 7.05.2020 o 09:19, Gość Xxx ziemniaki napisał: Panowie doradźcie jak mam ziemniaki krzaki wysokie niektóre już pod pąkiem odmiana Irga są w tej chwili nakryte jeszcze na wszelakie mrozy lepiej zdjąć włóknine czy zostawić /pewnie będzie mokra bo w poniedziałek ma padać. Ponawiam pytanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi