Gość Rolnik Napisano 18 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2021 a od czego gnije ten ziemniak w poznaniu ? no chyba nie od wody bo u nas jej nie ma poprostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ina Napisano 18 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Okolice gniezna u nas susza z niepodlewanych 10-30t nasadzeń 30% mniej (wymiotło wszystkich skoczków) wiec towaru ponizej połowy. Ci co sprzedają poniżej kosztów to obawiają się powtórki zeszłego roku z tad cena dołuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maciek Napisano 18 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Witam , jeździ ktoś może na giełdę do Olsztyna i jak sytuacja z ziemniakiem, sytuacja z miejscami do handlu . Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik9876 Napisano 18 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Dzis 4 tel czy kope ziemniaki... odpowiadam nie kope bo mało pod krzakiem i na dodatek gnija... oferta 10zl za 15kg duży hurt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esi Napisano 18 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Gość Maciek napisał: Witam , jeździ ktoś może na giełdę do Olsztyna i jak sytuacja z ziemniakiem, sytuacja z miejscami do handlu . Dzięki za info Ziemniak przeważnie Irga ale i ładny żółty idzie cena różnie wczoraj od 17do20zł/15kg duży hurt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lord Napisano 18 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Rolnik9876 napisał: Dzis 4 tel czy kope ziemniaki... odpowiadam nie kope bo mało pod krzakiem i na dodatek gnija... oferta 10zl za 15kg duży hurt Duży to znaczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 18 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Tzn tir holender albo niemic da wam za darmo polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik9876 Napisano 18 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Duży ilosci tonowe tirowe duży hurt. Nie na woreczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 19 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 2021 Jak tam zjazdowa? Ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik wgr Napisano 19 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 2021 Gnije i to bardzo, pogoda dopisała aż za bardzo urodzaj bardzo wielkie bulwy, lecz kobita ma dużo roboty z przebieraniem na kombajnie cena się utrzymuje i tak trzymac, wszystko podrożało więc i ziemniak też musi iść w górę bo nawet domowniki nie chcą za zupę już pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tymek Napisano 19 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 2021 A u nas z kolei susza jak 2 i 3 lata temu. (wielkopolska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michu Napisano 19 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 2021 Potwierdzam susze dolna wlkp ,napryskalem sie winety a plon taki sobie w gruncie ok 24 tony licze max,lordy takie se plon moze troche wyzszy ,a pozna mam taka odmiane juz nie napisze jaka co w leta ida to az nie moge patrzec na nie bo sadze odmiane ta od 7 lat i nawet w susze byla a w tym roku drama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kkkk Napisano 20 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2021 10 godzin temu, Gość Michu napisał: Potwierdzam susze dolna wlkp ,napryskalem sie winety a plon taki sobie w gruncie ok 24 tony licze max,lordy takie se plon moze troche wyzszy ,a pozna mam taka odmiane juz nie napisze jaka co w leta ida to az nie moge patrzec na nie bo sadze odmiane ta od 7 lat i nawet w susze byla a w tym roku drama każdy lorda wykopał to raz cena na niego już była wysoka to dwa , wineta dobrze plonuje i dalej zielona to trzy , twoje płacze i płacze handlarzy nie zmienią reali że cena będzie wysoka to trzy , a po cztery nie mam odmiany która by słabo plonowała jedyny żal mam do zakładu bo kampanię przesunęli na wrzesień bo inni nie mają a ja mam więc byłaby szansa zarobić na skrobi ale że sprawiedliwość musi być więc niech każdy zarobi ile może zdrówka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Antek Napisano 20 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2021 Trwa rozłam w branży ziemniaczanej, wiele firm bojkotuje tegoroczne Krajowe dni ziemniaka, chcieli nas rolników podzielić teraz sami sobie podzielili #bojkotKrajowychDniZiemniaka #stop Importowi Ziemniaka nawołujemy wszystkie firmy z branży ziemniaczanej do zasprzestania importu. Duże firmy kreujące dwory i szlacheckie pochodzenie są największymi zbrodniarzami branży ziemniaczanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michu Napisano 20 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Gość kkkk napisał: każdy lorda wykopał to raz cena na niego już była wysoka to dwa , wineta dobrze plonuje i dalej zielona to trzy , twoje płacze i płacze handlarzy nie zmienią reali że cena będzie wysoka to trzy , a po cztery nie mam odmiany która by słabo plonowała jedyny żal mam do zakładu bo kampanię przesunęli na wrzesień bo inni nie mają a ja mam więc byłaby szansa zarobić na skrobi ale że sprawiedliwość musi być więc niech każdy zarobi ile może zdrówka życzę To ty ale bogaty jestes jak skrobiowke sadzisz za parenascie groszy ,ja juz nie sadze bo to nie rekompensuje nakladu ,policz sobie srednia. 5 letniom i zobacz ile w tyl jestes wiec chojrakiem biznesu jednak nie jestes i chcialbym zobaczyc ta twoja podupadnieta stodole.Prosba czytaj ze zrozumieniem i odpisuj ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość OpolskiDżonun Napisano 20 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2021 16 godzin temu, Gość Michu napisał: Potwierdzam susze dolna wlkp ,napryskalem sie winety a plon taki sobie w gruncie ok 24 tony licze max,lordy takie se plon moze troche wyzszy ,a pozna mam taka odmiane juz nie napisze jaka co w leta ida to az nie moge patrzec na nie bo sadze odmiane ta od 7 lat i nawet w susze byla a w tym roku drama Dzięki bogu można można sciagac z zagranicy po 0.11 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 20 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2021 ktoś wie jak płacą pakowalnie za ziemniaka luzem do mycia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kkkk Napisano 20 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2021 9 godzin temu, Gość Michu napisał: To ty ale bogaty jestes jak skrobiowke sadzisz za parenascie groszy ,ja juz nie sadze bo to nie rekompensuje nakladu ,policz sobie srednia. 5 letniom i zobacz ile w tyl jestes wiec chojrakiem biznesu jednak nie jestes i chcialbym zobaczyc ta twoja podupadnieta stodole.Prosba czytaj ze zrozumieniem i odpisuj ze zrozumieniem Tak wiem lepiej jak w tamtym roku było pakować w worki po 17 groszy a ja chciałbym zobaczyć Twoje kredyty szczególnie w styczniu jak podniosą stopy procentowe pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę Misiu PS plantacje dopilnowane mają wysoki plon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość OpolskiDżonun Napisano 21 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 2021 15 godzin temu, Gość kkkk napisał: Tak wiem lepiej jak w tamtym roku było pakować w worki po 17 groszy a ja chciałbym zobaczyć Twoje kredyty szczególnie w styczniu jak podniosą stopy procentowe pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę Misiu PS plantacje dopilnowane mają wysoki plon Hahah w punkt,znam go po trzezwemu nic nie powie ale jak wypije ćwiartke żołądkowej rudej prawdę ci powie...płacz i lament już teraz cos bełkotał że będzie musiał w styczniu prowidenta pociągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielkopolska Napisano 21 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 2021 W dniu 20.08.2021 o 14:06, Gość OpolskiDżonun napisał: Dzięki bogu można można sciagac z zagranicy po 0.11 euro A z jakiego kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 a te 0,11 euro to jest luzem ? posortowane? wliczony koszt transportu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KRK Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Gość Rolnik napisał: a te 0,11 euro to jest luzem ? posortowane? wliczony koszt transportu ? W BB na palecie. posortowane w tej chwili juz z transportem, zalezy skad zalezy od ilosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Radek Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 Co za bzdury piszecie towar na zachodzie jest w tej chwili po 0,22 euro jadalny a frytka 0,15 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik. Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 Jak ceny na giełdach w tym tygodniu? Zjazdowa. Kalisz. Wrocław. Katowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Importer Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Gość Radek napisał: Co za bzdury piszecie towar na zachodzie jest w tej chwili po 0,22 euro jadalny a frytka 0,15 euro Po 0,11 to tylko z polski- nikt taniej ci z transportem nie sprzeda koszty koszty koszty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi