Prorok Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 4 godziny temu, Gość klapek napisał: Kiedy zaczynacie zbiór Loba/Cortlanda? Koło 1 go bo już na bronkach pytają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prorok 2 Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 1 minutę temu, Prorok napisał: Chyba przeszacowales galę i goldena;) Tak 0,7-0,8 dadzą Tak.Zgadzam się. Przepraszam za błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 4 godziny temu, Gość eWGR napisał: p.s. przykład polska marka jabłek Magdalene- Premium Apples Jedna jaskółka wiosny nie czyni... Z 5 mln ton wybrać 100 tys to żaden biznes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eWGR Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 27 minut temu, Prorok napisał: Jedna jaskółka wiosny nie czyni... Z 5 mln ton wybrać 100 tys to żaden biznes Słabo coś gospodarzysz w swoim grajdole, skoro tylko 2% igły możesz wybrać z całości zbiorów. To rzeczywiscie żaden biznes, dlatego, jak widzimy siedzisz na forum całymi dniami, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Gość eWGR napisał: Słabo coś gospodarzysz w swoim grajdole, skoro tylko 2% igły możesz wybrać z całości zbiorów. To rzeczywiscie żaden biznes, dlatego, jak widzimy siedzisz na forum całymi dniami, hehe I nocami też ... Widziałem gdzie twoje igły w tym roku skończyły hehe twój wywód,że nie trzeba zmniejszyć produkcji obnażył poziom twej inteligencji hehe... Dlatego zamiast zatrudnić ludzi sam pracujesz w swoim grajdole będąc niewolnikiem swoich jabłek hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cooto Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 19 minut temu, Prorok napisał: I nocami też ... Widziałem gdzie twoje igły w tym roku skończyły hehe twój wywód,że nie trzeba zmniejszyć produkcji obnażył poziom twej inteligencji hehe... Dlatego zamiast zatrudnić ludzi sam pracujesz w swoim grajdole będąc niewolnikiem swoich jabłek hehe Prorok nie moze pogodzic sie z krytyką wobec jego osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 25 minut temu, Gość cooto napisał: Prorok nie moze pogodzic sie z krytyką wobec jego osoby. To nie wątek o mnie a o sadownictwie. Każda wycieczka ad personam spotka się ze stosowną odpowiedzią. Krytykuj to co piszę a nie mnie. Trudno pojąć???? Darz bor...japka nima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kujawy sadownik Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 sadownictwo to biznes jak każdy inny zaczynasz od mniejszej liczby towaru pracownikow wykonanych uslug.. inwestujesz bierzesz kredyty na sprzet material produkcję. albo sie dorobisz albo upadniesz. czemu ma byc jakas specjalna ochrona dla rolników? a co z innymi gałęziami ? restauracje, kwiaciarnie, małe sklepy specjalistyczne? moglo wypalic. np chwilowy boom budowlany. a moglo i paść jak niedawno restauracje. gdyby przybylo czegos dwukrotnie. nawet biedronek. (koszty utrzymania pracownikow lokalu) to też im sie zysk nie bedzie zgadzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olo Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Prorok napisał: To nie wątek o mnie a o sadownictwie. Każda wycieczka ad personam spotka się ze stosowną odpowiedzią. Krytykuj to co piszę a nie mnie. Trudno pojąć???? Darz bor...japka nima Krytykowanie tego co piszesz do Ciebie też nie dociera.moze i gala ,Golden i będą po 0.70 ale Ty na bank dostaniesz 1.4.Jak w 2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cooto Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Gdzie Cię skrytykowałem, człowieku. nalezy czytac ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 24 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia 2021 10 godzin temu, Gość Olo napisał: Krytykowanie tego co piszesz do Ciebie też nie dociera.moze i gala ,Golden i będą po 0.70 ale Ty na bank dostaniesz 1.4.Jak w 2018. Bo tyle kosztowala gala 7+ w pewnej grupie a w 2018 jabłko było drobne. Golden 7+ w Grudniu 18r był po 1,3 a potem już tylko spadek. Tylko przypominam. Czyżby Olo wiśniowy celebryta się przebudził?ile dostałeś po kieszeni takiej sraczki dostałeś na otrząsanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obiektywny Napisano 24 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia 2021 chyba nie ma innej branży jak sadownictwo, żeby każdy każdemu tak źle sobie życzył ... jak ma być dobrze, jak jeden drugiemu jest sobie wilkiem, zero solidarności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 24 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia 2021 15 minut temu, Gość obiektywny napisał: chyba nie ma innej branży jak sadownictwo, żeby każdy każdemu tak źle sobie życzył ... jak ma być dobrze, jak jeden drugiemu jest sobie wilkiem, zero solidarności Życie... Ale też chyba nie ma takiej drugiej branży gdzie produkcja jest od sasa do lasa Nie po to ktoś się wygina,śpi na traktorze by zrobić baltone i zarobić A ktoś prysnie siara i dursbanem bo i tak wszystko na taśmę ale może się uda sprzedać na eksport i zasra rynek szrotem Nie da się tego pogodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sad 54 Napisano 24 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia 2021 5 godzin temu, Prorok napisał: Życie... Ale też chyba nie ma takiej drugiej branży gdzie produkcja jest od sasa do lasa Nie po to ktoś się wygina,śpi na traktorze by zrobić baltone i zarobić A ktoś prysnie siara i dursbanem bo i tak wszystko na taśmę ale może się uda sprzedać na eksport i zasra rynek szrotem Nie da się tego pogodzic W tym wątku masz racje. Odnośnie strajków, to nie blokujcie dróg tylko zablokujcie swoich kolegów którzy wożą jabłka na skupy za marne grosiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olek Napisano 24 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia 2021 57 minut temu, Gość sad 54 napisał: W tym wątku masz racje. Odnośnie strajków, to nie blokujcie dróg tylko zablokujcie swoich kolegów którzy wożą jabłka na skupy za marne grosiki. A ja się z Tobą zgadzam.co do słów poprzednika.....Jakby produkował Baltona i spał na ciagniku to nie miałby czasu cały rok dzień i noc wypisywać głupot na internetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wips Napisano 24 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Gość Olek napisał: A ja się z Tobą zgadzam.co do słów poprzednika.....Jakby produkował Baltona i spał na ciagniku to nie miałby czasu cały rok dzień i noc wypisywać głupot na internetach Dokładnie, znam wielu dużych sadowników koło Grójca i nikt nie siedzi na forum. smieją się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 24 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia 2021 (edytowane) 14 godzin temu, Gość Olek napisał: A ja się z Tobą zgadzam.co do słów poprzednika.....Jakby produkował Baltona i spał na ciagniku to nie miałby czasu cały rok dzień i noc wypisywać głupot na internetach Co twój wpis wniosk do tematu? Może coś merytorycznie? <ciach> Olo za wszesnie wiśnie skończył trzasc i dostał po kieszeni dlatego ciśnienia nie trzyma;) Edytowane 25 Sierpnia 2021 przez IGRiT Usunięto obraźliwy fragment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olo Napisano 25 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2021 10 godzin temu, Prorok napisał: Co twój wpis wniosk do tematu? Może coś merytorycznie? <ciach> Olo za wszesnie wiśnie skończył trzasc i dostał po kieszeni dlatego ciśnienia nie trzyma;) A co twój wpis wniósł do tematu? Co 90 procent twoich wpisów wnosi do tematu? Ciągle szukam ich w temacie ziemniaków i buraków....Chyba że pod innym Nickiem.... O moje wiśnie się nie martw bo może być tak że wziąłem lepsze pieniądze niż Ty weźmiesz za swoją baltone z gali. O inteligencji nie mogę z Tobą rozmawiać. Boję sie że wprowadzisz mnie do swojego poziomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGRiT Napisano 25 Sierpnia 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Panowie i Panie, Wszelkie rzucanie mięsem proszę uskuteczniać w wiadomościach prywatnych. NIe będę akceptował kolejnych wpisów nie w merytorycznych i złośliwych napisanych przez gości. Również uwaga do użytownika Prorok - aby też tonował swoje wypowiedzi i przestał powtarzać jak mantrę rzeczy, których nikt inny na tym forum od paru miesięcy już nie pisze. Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia Administracja Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 25 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Gość Olo napisał: A co twój wpis wniósł do tematu? Co 90 procent twoich wpisów wnosi do tematu? Ciągle szukam ich w temacie ziemniaków i buraków....Chyba że pod innym Nickiem.... O moje wiśnie się nie martw bo może być tak że wziąłem lepsze pieniądze niż Ty weźmiesz za swoją baltone z gali. O inteligencji nie mogę z Tobą rozmawiać. Boję sie że wprowadzisz mnie do swojego poziomu 6 minut temu, IGRiT napisał: Panowie i Panie, Wszelkie rzucanie mięsem proszę uskuteczniać w wiadomościach prywatnych. NIe będę akceptował kolejnych wpisów nie w merytorycznych i złośliwych napisanych przez gości. Również uwaga do użytownika Prorok - aby też tonował swoje wypowiedzi i przestał powtarzać jak mantrę rzeczy, których nikt inny na tym forum od paru miesięcy już nie pisze. Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia Administracja Forum Cytuję tylko wypowiedzi..chyba wolno Nie piszą bo im wstyd,że pisali te głupoty jak wszystko zmarzlo i spadło też bym się wstydził;) Powtarzanie jak mantra widać nic nie skutkuje bo dalej asy sadownictwa robią to samo tylko oczekują innego efektu:) Muszę też im przypomnieć lamenty z wiosny gdy wszyscy plakali,że wszystko zmarzlo....wiśnie,czereśnie,jablka.... Tak zmarzlo,że ceny i zbyt są rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 25 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2021 12 godzin temu, Gość wips napisał: Dokładnie, znam wielu dużych sadowników koło Grójca i nikt nie siedzi na forum. smieją się Teraz duzi sadownicy mają sraczkę bo nie mają ludzi i sami wreszcie wzięli się do roboty i siedzą na polu Płacą już 15 na godzinę btw..to będą drogie zbiory i nędzne ceny Śmieje się z idareciarzy ...bo to oni są w czarnej d*pie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość azas Napisano 25 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2021 nie widziałeś chyba dobrych sadów, tam nie ma problemu z ludzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obiektywny Napisano 25 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2021 5 minut temu, Prorok napisał: Teraz duzi sadownicy mają sraczkę bo nie mają ludzi i sami wreszcie wzięli się do roboty i siedzą na polu Płacą już 15 na godzinę btw..to będą drogie zbiory i nędzne ceny Śmieje się z idareciarzy ...bo to oni są w czarnej d*pie za galę paskowaną są już propozycje cenowe 1,2-1,4, to idared będzie z jesieni 50 gr .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 25 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2021 13 minut temu, Gość azas napisał: nie widziałeś chyba dobrych sadów, tam nie ma problemu z ludzmi. Nic nie widziałem bo tak jak ty cały czas siedze w sadzie i na nic nie mam czasu:)) Mam paru znajomych co pryskać się nauczyli...duze sady pod siatkami jakby co.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 25 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2021 9 minut temu, Gość obiektywny napisał: za galę paskowaną są już propozycje cenowe 1,2-1,4, to idared będzie z jesieni 50 gr .. Raczej 40 bo chlodniarze ostro umoczyli i nie będą wyrywać się z cenami Wszystko zależy od producenta za ile odda ale większość geniuszy nie ma swoich skrzyń bo najlepsza kontrola to prosto z pola a oni muszą oberwac Stąd moje przypuszczenie że będzie taniej niż wszyscy się spodziewaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi