Gość RGW Komunista Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2021 9 minut temu, Prorok napisał: I średnio raz na trzy lata zarabiasz na idaredzie;) Ale jaka kasa 4,6zł za wagę w lipcu.........to dwa razy tyle, co teraz za galę pasek 7+.....eeee więcej!. Ci twoi znajomi są wredni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2021 2 minuty temu, Gość RGW Komunista napisał: Ale jaka kasa 4,6zł za wagę w lipcu.........to dwa razy tyle, co teraz za galę pasek 7+.....eeee więcej!. Ci twoi znajomi są wredni. Teraz weźmiesz 1,2 i średnia znacząco spadnie;) Oni w przeciwieństwie do ciebie mówią prawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2021 21 minut temu, Gość RGW Komunista napisał: A świstak siedzi......... W to samo mówię gdy słucham o biznesach na idaredzie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2021 4 minuty temu, Gość RGW Komunista napisał: Ale jaka kasa 4,6zł za wagę w lipcu.........to dwa razy tyle, co teraz za galę pasek 7+.....eeee więcej!. Ci twoi znajomi są wredni. Już Bartuś mi udowadnia ,że sampion jest najlepszy;) teraz ty mówisz,że idared;) Już sam nie wiem co sadzić:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RGW Komunista Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2021 1 minutę temu, Prorok napisał: Teraz weźmiesz 1,2 i średnia znacząco spadnie;) Oni w przeciwieństwie do ciebie mówią prawdę Teraz to ja robię to co ty sprzedaję galę,golden red cap ,alwę.........,a o i'daredzie może jeszcze pogadamy, ale nie teraz. Gdzie skłamałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość s Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2021 1 godzinę temu, Prorok napisał: Już Bartuś mi udowadnia ,że sampion jest najlepszy;) teraz ty mówisz,że idared;) Już sam nie wiem co sadzić:)))) Nikt nie karze nikomu sadzić Idareda.Produkując.ponad 3mln.ton.ton musimy handlować cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RGW Komunista Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2021 43 minuty temu, Prorok napisał: Już Bartuś mi udowadnia ,że sampion jest najlepszy;) teraz ty mówisz,że idared;) Już sam nie wiem co sadzić:)))) Sadź co uważasz za słuszne, produkuj jak najlepiej potrafisz, przechowuj bez ubytków, sprzedawaj po najwyższych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ola Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2021 Godzinę temu, Gość RGW Komunista napisał: 2019 rok sierpień 0,9 pl, a ligol 1,05 netto wiem, bo handlowałem! Widziałem tego idareda w lipcu 50% po sortowaniu było na przemysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2021 43 minuty temu, Gość RGW Komunista napisał: Teraz to ja robię to co ty sprzedaję galę,golden red cap ,alwę.........,a o i'daredzie może jeszcze pogadamy, ale nie teraz. Gdzie skłamałem? Nikt nigdy nie podaje strat w przechowywaniu,nie wlicza przemysłu do średniej,nie mówi o ususzce itp itd Każdy tylko podaje cenę baltony jakby miał w skrzyni tylko baltone. Jabłko po mrozach kiepsko się przechowuje a w zeszłym roku fatalnie.moi znajomi nie ukrywali że z grubsza jedna komora z kilku skończyła na taśmie. A ty u każdego nieustające pasmo sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2021 27 minut temu, Gość Gość s napisał: Nikt nie karze nikomu sadzić Idareda.Produkując.ponad 3mln.ton.ton musimy handlować cały rok. 3,5 w roku z 20 nocami z temperaturą poniżej 0...w normalnym roku 5-6 jak w 2018. Skoro w nieurodzajnym roku kartofle nie schodzą to co będzie w urodzajnym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2021 8 minut temu, Gość RGW Komunista napisał: Sadź co uważasz za słuszne, produkuj jak najlepiej potrafisz, przechowuj bez ubytków, sprzedawaj po najwyższych cenach. Dziękuję wujku dobra rada za podpowiedzi.tak robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość s Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2021 1 godzinę temu, Prorok napisał: 3,5 w roku z 20 nocami z temperaturą poniżej 0...w normalnym roku 5-6 jak w 2018. Skoro w nieurodzajnym roku kartofle nie schodzą to co będzie w urodzajnym?? Pisałem ponad 3mln.ton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RGW Komunista Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2021 2 godziny temu, Prorok napisał: Nikt nigdy nie podaje strat w przechowywaniu,nie wlicza przemysłu do średniej,nie mówi o ususzce itp itd Każdy tylko podaje cenę baltony jakby miał w skrzyni tylko baltone. Jabłko po mrozach kiepsko się przechowuje a w zeszłym roku fatalnie.moi znajomi nie ukrywali że z grubsza jedna komora z kilku skończyła na taśmie. A ty u każdego nieustające pasmo sukcesów Jak się to ma to cytowanej wypowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RGW Komunista Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2021 2 godziny temu, Prorok napisał: Nikt nigdy nie podaje strat w przechowywaniu,nie wlicza przemysłu do średniej,nie mówi o ususzce itp itd Każdy tylko podaje cenę baltony jakby miał w skrzyni tylko baltone. Jabłko po mrozach kiepsko się przechowuje a w zeszłym roku fatalnie.moi znajomi nie ukrywali że z grubsza jedna komora z kilku skończyła na taśmie. A ty u każdego nieustające pasmo sukcesów Jeżeli sprzedaję za wagę w skrzyni to mam to.......... Odnośnie pasma sukcesów to kto?....ma 4 komory extra towaru, kto najlepiej negocjuje ceny, komu z sortowania w grupie wychodzi max 3% przemysłu......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2021 11 godzin temu, Gość RGW Komunista napisał: Jeżeli sprzedaję za wagę w skrzyni to mam to.......... Odnośnie pasma sukcesów to kto?....ma 4 komory extra towaru, kto najlepiej negocjuje ceny, komu z sortowania w grupie wychodzi max 3% przemysłu......... Nie zawsze jest cukierkowo...ten rok jest ok. W poprzednim nie miałem jabłek.znaczy się pół komory miałem i sprzedałem jesienią. Takie życie.a dziś kazdy opowiada że po 5 złoty wszystko sprzedał za wagę:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość s Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2021 6 godzin temu, Prorok napisał: Nie zawsze jest cukierkowo...ten rok jest ok. W poprzednim nie miałem jabłek.znaczy się pół komory miałem i sprzedałem jesienią. Takie życie.a dziś kazdy opowiada że po 5 złoty wszystko sprzedał za wagę:))) Proszę zacytować kto tak opowiada.(cytując klasyka z naszego forum)proszę podawać fakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2021 24 minuty temu, Gość Gość s napisał: Proszę zacytować kto tak opowiada.(cytując klasyka z naszego forum)proszę podawać fakty. Wystarczy uważnie czytać forum;) polecam dobrego okulistę i trenera czytania ze zrozumieniem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość s Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2021 Godzinę temu, Prorok napisał: Wystarczy uważnie czytać forum;) polecam dobrego okulistę i trenera czytania ze zrozumieniem;) Nie moźesz zacytować, bo nie ma takiego wpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kris65 Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2021 (edytowane) 8 godzin temu, Prorok napisał: Nie zawsze jest cukierkowo...ten rok jest ok. W poprzednim nie miałem jabłek.znaczy się pół komory miałem i sprzedałem jesienią. Takie życie.a dziś kazdy opowiada że po 5 złoty wszystko sprzedał za wagę:))) A to dlatego w poprzednim roku byłeś Tak mocno aktywny na forum . Zaklinajac rzeczywistość że jabłko w maju 2020 nie zejdzie. Że nie będzie ceny. Itd itp etc. Jednym słowem pisząc wtedy na forum leczyłeś swoje kompleksy . Frustrację, wylewałeś gorycz z siebie, często ubliżałeś sadownikom tylko po to żeby sztucznie się pocieszyć. Brak słów dla <ciach> Edytowane 2 Lutego 2021 przez IGRiT Usunięto złośliwości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2021 Godzinę temu, Gość Gość s napisał: Nie moźesz zacytować, bo nie ma takiego wpisu. Teraz mu tłumacz,że te mityczne 5 zł to skrót myślowy tłumaczący nieralne ceny... Bo on wszystko literalnie bierze.morawieckiego też rozliczysz z tego co mówi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2021 19 godzin temu, Gość RGW Komunista napisał: Jeżeli sprzedaję za wagę w skrzyni to mam to.......... Odnośnie pasma sukcesów to kto?....ma 4 komory extra towaru, kto najlepiej negocjuje ceny, komu z sortowania w grupie wychodzi max 3% przemysłu......... Tylko w przeciwieństwie do twoich opowieści mam kwity z sortowania;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość s Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2021 (edytowane) 47 minut temu, Prorok napisał: Teraz mu tłumacz,że te mityczne 5 zł to skrót myślowy tłumaczący nieralne ceny... Bo on wszystko literalnie bierze.morawieckiego też rozliczysz z tego co mówi???? Większość twoich wpisów to jeden wielki skrót myślowy oderwany od realiów sadowniczych. Edytowane 2 Lutego 2021 przez IGRiT proszę bardziej merytorycznie w temacie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2021 1 godzinę temu, Gość Kris65 napisał: A to dlatego w poprzednim roku byłeś Tak mocno aktywny na forum . Zaklinajac rzeczywistość że jabłko w maju 2020 nie zejdzie. Że nie będzie ceny. Itd itp etc. Jednym słowem pisząc wtedy na forum leczyłeś swoje kompleksy . Frustrację, wylewałeś gorycz z siebie, często ubliżałeś sadownikom tylko po to żeby sztucznie się pocieszyć. Brak słów dla <ciach> W tym roku też jestem mocno aktywny i też pisze,że nie będzie ceny:))) o ile zeszły rok był kompletnym wypadkiem przy pracy i nałożyło się na to wiele czynników o tyle w tym cudu raczej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2021 53 minuty temu, Gość Gość s napisał: Większość twoich wpisów to jeden wielki skrót myślowy oderwany od realiów sadowniczych. Leczysz swoje kompleksy pisząc te bzdury?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2021 20 godzin temu, Gość RGW Komunista napisał: Jeżeli sprzedaję za wagę w skrzyni to mam to.......... Odnośnie pasma sukcesów to kto?....ma 4 komory extra towaru, kto najlepiej negocjuje ceny, komu z sortowania w grupie wychodzi max 3% przemysłu......... 20.11. Red delicious na sortowanie. Cena 1,7 netto 6,5+ Na ponad 30 t jabłka 750 kg przemysłu. Jeszcze jakieś pytania odnośnie jakości,negocjacji czy ilości odrzutu przez sortownie? Chętnie odpowiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi