Gość WGR Napisano 21 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 2021 Witam wszystkich ,był ten strajk czy nie bo nic nie słychać i widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 21 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 2021 Nie było i nie będzie W 2018 było po 8 gr i wszyscy kolanowali po 8 gr i gitara Teraz po 32 i strajku się wam zachciewa??? Dajcie żyć normalnym ludziom...oni nie sa winni ,że obsadzilismy wszystkie rowy i łąki powodując nadprodukcję !!! STRAJKUJCIE NA WIEJSKIEJ,NOWOGRODZKIEJ I MICKIEWICZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sad 54 Napisano 21 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Prorok napisał: Nie było i nie będzie W 2018 było po 8 gr i wszyscy kolanowali po 8 gr i gitara Teraz po 32 i strajku się wam zachciewa??? Dajcie żyć normalnym ludziom...oni nie sa winni ,że obsadzilismy wszystkie rowy i łąki powodując nadprodukcję !!! STRAJKUJCIE NA WIEJSKIEJ,NOWOGRODZKIEJ I MICKIEWICZA Ciekawy jestem jaki procent areału który posiadasz masz obsadzone sadem ? Może jesteś wielokierunkowy i masz jabłka , zboża , porzeczki , wisnie , cebule i jeszcze niewiadomo co ... albo 2 ha sadu i resztę ugór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ildefons Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 10 godzin temu, Gość Sad 54 napisał: Ciekawy jestem jaki procent areału który posiadasz masz obsadzone sadem ? Może jesteś wielokierunkowy i masz jabłka , zboża , porzeczki , wisnie , cebule i jeszcze niewiadomo co ... albo 2 ha sadu i resztę ugór ? Ale czy to ważne ile ma obsadzone? ważne czy mówi z sensem czy nie.myślisz,ze obszarnik zawsze ma racje a ten mały to jest gamoniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 11 godzin temu, Gość Sad 54 napisał: Ciekawy jestem jaki procent areału który posiadasz masz obsadzone sadem ? Może jesteś wielokierunkowy i masz jabłka , zboża , porzeczki , wisnie , cebule i jeszcze niewiadomo co ... albo 2 ha sadu i resztę ugór ? Ze skarbowego jesteś czy spis rolny przeprowadzasz???;) Prezes nie ma rodziny, prawa jazdy,konta w banku a zna się na wszystkim. Ja nie mogę?:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dwudziesty Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Prorok napisał: Ze skarbowego jesteś czy spis rolny przeprowadzasz???;) Prezes nie ma rodziny, prawa jazdy,konta w banku a zna się na wszystkim. Ja nie mogę?:)))) pozbierałeś skrzynki z pola czy lezą od poprzedniego sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 52 minuty temu, Gość Dwudziesty napisał: pozbierałeś skrzynki z pola czy lezą od poprzedniego sezonu? Leżą i czekają na lepsze ceny;) Sprzedałeś już idareda po 5 za wagę czy trzymasz do nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sad 54 Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Prorok napisał: Ze skarbowego jesteś czy spis rolny przeprowadzasz???;) Prezes nie ma rodziny, prawa jazdy,konta w banku a zna się na wszystkim. Ja nie mogę?:)))) Prezes nie ma rodziny bo pewnie buca Żadna nie chciała , prawo jazdy zabrali bo jeździł nachlany , nie ma konta w banku bo taki prezes co handluje na bazarze a zna się na wszystkim -tak jak ty . Humanista nie będzie umysłem ścisłym i na odwrót ... ewentualnie prorokiem - filozofem może zostać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sad 54 Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Gość ildefons napisał: Ale czy to ważne ile ma obsadzone? ważne czy mówi z sensem czy nie.myślisz,ze obszarnik zawsze ma racje a ten mały to jest gamoniem ? Nie uzależniam inteligencji człowieka od poziomu areału lub tego co posiada . Każdy mówca znajdzie słuchaczy , którzy będą uważać ma racje . Mówienie z sensem nie powinno się opierać na poniżaniu, wyzywaniu innych . Przecież każdy ma swoją godność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 39 minut temu, Gość Sad 54 napisał: Nie uzależniam inteligencji człowieka od poziomu areału lub tego co posiada . Każdy mówca znajdzie słuchaczy , którzy będą uważać ma racje . Mówienie z sensem nie powinno się opierać na poniżaniu, wyzywaniu innych . Przecież każdy ma swoją godność . Nikomu nie ubliżam ...po prostu nie odpowiadam za twoją interpretacje moich słów:) Możesz je odebrac jako prawdę,żart lub obelgę .to tylko zależy od ciebie. Jednakże osoby zbierające po 8 gr jablko Przemysłowe niezmiennie sa dla mnie idiotami. To nie ja ich obrażam.sami się obrazili zbierając po 8 gr SADOWNICY ZBIERAJACY PO 8 GR GODNOSCI NIE MAJA i tyle w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 47 minut temu, Gość Sad 54 napisał: Prezes nie ma rodziny bo pewnie buca Żadna nie chciała , prawo jazdy zabrali bo jeździł nachlany , nie ma konta w banku bo taki prezes co handluje na bazarze a zna się na wszystkim -tak jak ty . Humanista nie będzie umysłem ścisłym i na odwrót ... ewentualnie prorokiem - filozofem może zostać . Sam widzisz...mam kwalifikacje do zabierania głosu na każdy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Brok Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 17 godzin temu, Gość Sad 54 napisał: Ciekawy jestem jaki procent areału który posiadasz masz obsadzone sadem ? Może jesteś wielokierunkowy i masz jabłka , zboża , porzeczki , wisnie , cebule i jeszcze niewiadomo co ... albo 2 ha sadu i resztę ugór ? Życzę powodzenia tym którzy są jednokierunkowi. Jedną uprawę najłatwiej robić, ale najtrudniej z przetrwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Gość Brok napisał: Życzę powodzenia tym którzy są jednokierunkowi. Jedną uprawę najłatwiej robić, ale najtrudniej z przetrwać. Tylko gloster i idared....polskie odmiany klubowe Cały świat się o nie zabija i schodza jak ciepłe bułeczki. Po co więcej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Prorok napisał: Tylko gloster i idared....polskie odmiany klubowe Cały świat się o nie zabija i schodza jak ciepłe bułeczki. Po co więcej?? Za 2, 3 lata to będzie gala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Brok Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 Bardziej chodziło mi, że przy aktualnych nasadzeniach( i jeszcze rosnących) i braku rynku zbytu, opierać swój budżet tylko na jabłkach będzie trudno. W tym roku podejrzewam, że lepiej będzie można zarobić na wiśni niż na jabłku i mniej się narobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sebaa Napisano 22 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2021 Nas nie wykańcza Niemiec, sami sobie jesteśmy winni, posadziliśmy mnóstwo NOWYCH sadów bez pokrycia w exporcie. Trzeba było brać jeszcze więcej dotacji, a teraz pretensja do całego świata tylko nie do samego siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 8 godzin temu, Gość Sebaa napisał: Nas nie wykańcza Niemiec, sami sobie jesteśmy winni, posadziliśmy mnóstwo NOWYCH sadów bez pokrycia w exporcie. Trzeba było brać jeszcze więcej dotacji, a teraz pretensja do całego świata tylko nie do samego siebie. O to to to....brawo ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pioter Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 14 godzin temu, Gość Sadownik napisał: Za 2, 3 lata to będzie gala Posadzić gale może każdy, ale zrobić towar lux 90% 7+ to może z 10% sadowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 14 godzin temu, Gość Sadownik napisał: Za 2, 3 lata to będzie gala Ze wszystkimi będzie kapota bo wszystkiego nasadzilismy po oporze. Niezależnie od gatunku i odmiany. Żeby przetrwać trzeba zmniejszyć produkcję.nie ma innego wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość klapek Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Kiedy zaczynacie zbiór Loba/Cortlanda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sad 54 Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Prorok napisał: Ze wszystkimi będzie kapota bo wszystkiego nasadzilismy po oporze. Niezależnie od gatunku i odmiany. Żeby przetrwać trzeba zmniejszyć produkcję.nie ma innego wyjścia Żeby przetrwać to trzeba swój produkt sprzedać z zyskiem . JeŻeli nie umiesz sprzedać swojego produktu to po co wogole produkować i oddawać za „ co łaska ”? Lepiej zamknąć przedsiębiorstwo sadownicze i pójść do pracy na etat . Niezależnie co się produkuje , na swój produkt musisz mieć klientów którzy Go kupią i zapłacą za niego godziwą cenę . Jak to zrobić ??? Tu jest Dla wielu problem ... Nauczyli nas produkować ale nikt nie nauczył liczyć i handlować . Efekty widać gołym okiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eWGR Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Nic nie trzeba zmniejszać. moim zdaniem jest duże zapotrzebowanie na jabłka na świecie. Trzeba dostosować wysyłany towar do oczewinań poszczegolnych rynków. - wysyłać tylko towar igła, tj z ładnym kolorem i bez skaz, dbając o parametry twadrości, jedrności - zaprojektować oryginalne opakowanie. - reszta jabłek ze skrzyni (nawet z najmniejszym defektem) na sok, obierkę, czipsy, kostkę - w ten sposób zmniejszymy ilość jabłek automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eWGR Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 p.s. przykład polska marka jabłek Magdalene- Premium Apples Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prorok 2 Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Daję proroctwo na jesień. Jabłko z drzewa w skrzynie kupujących. Gala,Golden- 1,00 ,Prince -0,70(może),Idared,gloster-hyba nie będą kupować. Przemysł-0,10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2021 16 minut temu, Gość Prorok 2 napisał: Daję proroctwo na jesień. Jabłko z drzewa w skrzynie kupujących. Gala,Golden- 1,00 ,Prince -0,70(może),Idared,gloster-hyba nie będą kupować. Przemysł-0,10. Chyba przeszacowales galę i goldena;) Tak 0,7-0,8 dadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi