Gość Marcinn Napisano 4 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudnia 2023 Jak tam ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pol Napisano 4 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudnia 2023 Takie jak byly co mialo sie zmienic. Nasze to tylko koszty rosna a nie ceny sprzedawanego towaru. Moze cos podrozeje ale dopiero koncem kwietnia czy majem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Pawłowski Napisano 4 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudnia 2023 No właśnie pytanie o ceny jest zasadne - słyszałem, że na Rybitwach brak ziemniaka ... ktoś coś wie bliżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pol Napisano 4 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudnia 2023 Brak bo mrozy. Puszcza mrozy i zaraz bedzie kleska urodzaju i cena ponizwj 1 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 4 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudnia 2023 2 godziny temu, Gość Pol napisał: Brak bo mrozy. Puszcza mrozy i zaraz bedzie kleska urodzaju i cena ponizwj 1 zl Będzie albo nie będzie jak w Małopolsce masz odpowiednią odmianę i ilość to nigdzie nie musisz z tym jeździć tylko podajesz z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamslo15 Napisano 6 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudnia 2023 Jaka macie realne propozycje cen ziemniaka żółtego na luz lub BB? Propozycje mam 95gr luz od stałego odbiorcy i nie wiem czy czekać czy sprzedawac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 6 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudnia 2023 2 minuty temu, kamslo15 napisał: Jaka macie realne propozycje cen ziemniaka żółtego na luz lub BB? Propozycje mam 95gr luz od stałego odbiorcy i nie wiem czy czekać czy sprzedawac Myślę że to dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 6 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudnia 2023 W necie wczoraj czytałem że w Holandii , Belgii , Irlandii i Wielkiej Brytanii rolnicy do końca listopada zebrali z pól tylko 30% tego co wsadzone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcinn Napisano 7 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2023 11 godzin temu, Gość Rolnik z centrum napisał: W necie wczoraj czytałem że w Holandii , Belgii , Irlandii i Wielkiej Brytanii rolnicy do końca listopada zebrali z pól tylko 30% tego co wsadzone . Francja też nie zebrała W dniu 10.11.2023 o 21:45, Xxxxxxx napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mat Napisano 7 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2023 Witam mam pytanie czy u was też jest taki zastój i cenowo też tak kiepsko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 7 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2023 tak, to taki stan tuż przed świętami - po niedzieli zacznie się na grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mix Napisano 7 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2023 Wszedzie zebrali 30% i jakos ceny nie rosna a i zejscia nie ma. Strach pomyslec coby bylo jakby wszystko zebrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 7 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2023 Godzinę temu, A_2 napisał: tak, to taki stan tuż przed świętami - po niedzieli zacznie się na grubo. Jakoś nie wierzę w ten przed świąteczny napad ziemniaczany.Zejscie jest bardzo słabe praktycznie na wszystkie produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 7 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2023 Ale głupoty że zebrali 30 % ziemniaka to co od sierpnia tam leje dzień przy dniu czy jak ? bardziej prawdziwe by było jakby nie zebrali 30 % ale i to jest mało realne. 95 groszy to niezła cena aczkolwiek tyle można było dostać we wrześniu prosto z pola, ale wtedy znaFcy na fejsie pisali że gdzie tak tanio 2 złote to dobra cena. intuicja mi podpowiada że na wiosnę 2024 będzie bardzo drogo a na jesień 2024 bardzo tanio pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Farmer Napisano 7 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2023 Tez mi sie wydaje ze ceny moga troszke pojsc do gory wiosna. Przynajmniej w hurcie i nie przelozy sie to na detal bo ludzie juz tak nie kupuja ziemniakow. To nie okres powojenny czy lata 70-80 gdzie ziemniak krolowal na stolach. Swieta nic tu nie zmienia bo ludzie nie jedza ziemniakow na Swieta. Wiosna dojda nowi co wejda w ziemniaka i ceny raczej na jesieni nie bedzie. Dodac trzeba ze na popyt na ziemniaka maja ludzie ze wschodu .U nich ziemniaki to podstawa jest ich w Polsce tez duza liczba. Czesc wyjedzie na zachod czesc wroci do siebie.Czesc tylko zostanie co z kolei zmniejszy zainteresowanie ziemniakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 7 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Gość rolnik napisał: Ale głupoty że zebrali 30 % ziemniaka to co od sierpnia tam leje dzień przy dniu czy jak ? bardziej prawdziwe by było jakby nie zebrali 30 % ale i to jest mało realne. 95 groszy to niezła cena aczkolwiek tyle można było dostać we wrześniu prosto z pola, ale wtedy znaFcy na fejsie pisali że gdzie tak tanio 2 złote to dobra cena. intuicja mi podpowiada że na wiosnę 2024 będzie bardzo drogo a na jesień 2024 bardzo tanio pozdro. Tak od sierpnia w polach bagno i nie tylko ziemniaków nie mogli tam zebrać . Tu piszą że z za oceanu będą musieli nas ratować przed głodem . To z przedwczoraj artykuł Europa stoi przed trudnym scenariuszem dostaw z bezprecedensowymi opadami deszczu i powodziami, co sprawia, że tegoroczne zbiory są jednymi z najtrudniejszych w historii. W krajach takich jak Belgia, Holandia, Irlandia i Wielka Brytania do końca listopada zebrano 20–30% plonów. Oczekuje się, że w Europie utrzymają się rosnące ceny i ograniczone dostawy, co prawdopodobnie otworzy Kanadzie i Stanom Zjednoczonym możliwości zdobycia większego udziału w rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szzone Napisano 7 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2023 Z tymi opadami to szczera prawda mam znajomego co mieszka pod Paryżem rozmawiamy prawie codziennie to u nich na jesień lało prawie dzień w dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 8 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2023 U nas na południu Rumun pełno tirów nawet w ten mróz i śnieżyce ładowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mat Napisano 8 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2023 Po ile płacą jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mat Napisano 8 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2023 Po ile płacą jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lmmm Napisano 8 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2023 14 godzin temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Tak od sierpnia w polach bagno i nie tylko ziemniaków nie mogli tam zebrać . Tu piszą że z za oceanu będą musieli nas ratować przed głodem . To z przedwczoraj artykuł Europa stoi przed trudnym scenariuszem dostaw z bezprecedensowymi opadami deszczu i powodziami, co sprawia, że tegoroczne zbiory są jednymi z najtrudniejszych w historii. W krajach takich jak Belgia, Holandia, Irlandia i Wielka Brytania do końca listopada zebrano 20–30% plonów. Oczekuje się, że w Europie utrzymają się rosnące ceny i ograniczone dostawy, co prawdopodobnie otworzy Kanadzie i Stanom Zjednoczonym możliwości zdobycia większego udziału w rynku. Tylko że tam nie ma zimy i można zbierać do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 8 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2023 95 groszy luz płacom nasi i pakują w 10 kg po ile spszedaią nie pytam to ich sprawa na jesień ta sama cena była ziemniaka coraz mniej tag że tego będzie dobrze Zyczę Zdrowych Wesołych Swiąt Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 8 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2023 Niesamowite,że ci Rumunii tylko tam siedzą.A w inne rejony boją się jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 8 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2023 20 godzin temu, Sieradzak napisał: Jakoś nie wierzę w ten przed świąteczny napad ziemniaczany.Zejscie jest bardzo słabe praktycznie na wszystkie produkty. Ty masz trudności ze sprzedażą, ja mam trudności a innym jak piszą towar na siłę wydzierają. Dosyć już tej obłudy, komu potrzebne są na święta B. N. wasze ziemniaki? Przystopujcie chłopskie filozofy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 8 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2023 2 godziny temu, Sieradzak napisał: Niesamowite,że ci Rumunii tylko tam siedzą.A w inne rejony boją się jechać. Koszty transportu każdy nie mówię o chłopach umie liczyć mają blisko to po co mają jechać daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi