Gość Bieniek Napisano 21 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 21 Lutego 3 hours ago, Guest Gość said: W małopolsce już jest pełno Rumunów już ładują ziemniaki pozdrawiam wszystkich Rolników A po ile ładują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kol Napisano 21 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 21 Lutego 24 minuty temu, Gość Bieniek napisał: A po ile ładują? Wolbrom 20zł detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max Napisano 21 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 21 Lutego 37 minut temu, Gość Kpr napisał: Małopolska też 15-18za 15 kg i ogólnie zastój na wszystko 15zl to też dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 21 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 21 Lutego Godzinę temu, Gość Max napisał: 15zl to też dobra cena. Szczególnie że sadzeniak 4000 tyś nawóz 3000 ropa po 7 nie da się przechwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Szmudanowski Napisano 21 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 21 Lutego 4 godziny temu, Gość Max napisał: 15zl to też dobra cena. To była dobra cena przy nawozach o połowę tańszych czy paliwie za 4-5 zł. Praca ludzi kosztowała też około 15 zł . Także teraz to takie minimum się robi przy tych kosztach.. jeszcze jak prąd podciągną to już całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max Napisano 21 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 21 Lutego Godzinę temu, Sebastian Szmudanowski napisał: To była dobra cena przy nawozach o połowę tańszych czy paliwie za 4-5 zł. Praca ludzi kosztowała też około 15 zł . Także teraz to takie minimum się robi przy tych kosztach.. jeszcze jak prąd podciągną to już całkiem W Porównaniu do zboża to 15zl jest dobrą ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 21 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 21 Lutego My strajkujemy przeciwko importowi płodów a tu ktoś ogłasza pyry ze wschodu i dolewa oliwy do ognia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 21 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 21 Lutego Godzinę temu, Gość Paweł napisał: My strajkujemy przeciwko importowi płodów a tu ktoś ogłasza pyry ze wschodu i dolewa oliwy do ognia Kolega a mi się wydaje że to nie tak z tymi pyrami jak myślisz u źle zrozumiałeś temat Ja myślę że pyry pojechały a klient ich nie chce i ten ktoś próbuje je sprzedać żeby z nimi nie wracać bardziej tak to wygląda A teraz z innej beczki jakie ceny obecnie transakcyjne żółte i czerwone w bb ilości tir ?? Małopolskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Buła z mlekiem Napisano 22 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego Ziemniaki dopiero zaczną tanieć . Jest więcej towaru niż się wydawało . Trzeba gdzieś to sprzedać … tylko gdzie ? Luty ciepły , kolejne miesiące też zapowiadają się ciepłe , także wczesny ziemniak też pokaże się wcześniej niż rok temu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolas Napisano 22 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego 1 hour ago, Guest Buła z mlekiem said: Ziemniaki dopiero zaczną tanieć . Jest więcej towaru niż się wydawało . Trzeba gdzieś to sprzedać … tylko gdzie ? Luty ciepły , kolejne miesiące też zapowiadają się ciepłe , także wczesny ziemniak też pokaże się wcześniej niż rok temu . Chciałbyś handlarzu, trochę staniej może, ale nie dużo, ziemniaka nie ma wiela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Była z mlekiem Napisano 22 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego 45 minut temu, Gość Rolas napisał: Chciałbyś handlarzu, trochę staniej może, ale nie dużo, ziemniaka nie ma wiela Nie jestem handlarzem . Obiektywne spojrzenie na rzeczywistość a nie życie wyłącznie marzeniami które nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości . Ziemniaki za chwilę będą poniżej złotówki . Kły zaczną rosnąć i trzeba sprzedawac bo przy tych temperaturach pyry będą sie gotować … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rol Napisano 22 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego 35 minut temu, Gość Była z mlekiem napisał: Nie jestem handlarzem . Obiektywne spojrzenie na rzeczywistość a nie życie wyłącznie marzeniami które nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości . Ziemniaki za chwilę będą poniżej złotówki . Kły zaczną rosnąć i trzeba sprzedawac bo przy tych temperaturach pyry będą sie gotować … Ja też nie jestem handlarzem ziemniaka jest w chu każdy trzymał bo liczył na 2 zł ale się przeliczyli przy tej pogodzie po 10 maja wczesny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 22 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego 3 minuty temu, Gość Rol napisał: Ja też nie jestem handlarzem ziemniaka jest w chu każdy trzymał bo liczył na 2 zł ale się przeliczyli przy tej pogodzie po 10 maja wczesny Mamy koniec lutego, do maja jest 3 miesiące, a pogoda dziś taka - a jaka będzie do maja, to wróżbiarstwo. Przyjdzie maj, to Ci powiem co będzie, teraz jeszcze marzec się nie zaczął ..Więc co będzie w maju z ziemniakami, dowiemy się w maju ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 22 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego O tuż to. Powiew wiosny poczynił ruchy na rynku, fakt że kiełki ruszyły i kopce z przechowalnia muszą być sprzedane ale do ziemniaków z kampanii 2024 daleka droga. Od posadzenia do wykopków też. Mam w chłodni jeszcze towaru i nie czuje aby była tragedia. A import był, jest i będzie. Nie wszystko z importu idzie zrobić i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 22 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego a wy jesteście jasnowidzami że wiecie że będzie tanieć ? skoro jesteście jasnowidzami to grajcie w totka po cholere zajmujecie się tymi pyrami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cukier Napisano 22 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego Tak z ciekawości zapytam, jak u Was sytuacja na polach? Jestem z regionu gdzie uprawia się mało ziemniaka pod włókniną (kuj-pom), ale póki co to w wielu miejscach stoi woda. Do tego zapowiadają kolejne deszcze. Nie wiem kiedy uda się wjechać z wczesnymi ziemniakami, czy rozsadą kapusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzesiek Napisano 22 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego Woda stoi wszędzie I u wszystkich, no na 6Z nie stoi... Jak cena Lilly od 5+?? Wie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Misi 2780 Napisano 22 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego Dzisiaj ładowałem po 1.66 do mycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 23 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 10 godzin temu, Gość Misi 2780 napisał: Dzisiaj ładowałem po 1.66 do mycia Człowieku, chyba ładowałeś gnój na furę i myślałeś że to są ziemniaki. Idź do chałupy odśwież się bo logika do ciebie nie dociera, ,,misikróliku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 23 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 15 godzin temu, Gość Misi 2780 napisał: Dzisiaj ładowałem po 1.66 do mycia Potwierdzam na mycie 1,65zl jest osiągalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzesiek Napisano 24 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego Ok, dzięki a bez mycia jak płacą za ziemniaki premium? Lilli, Quinn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lili Napisano 24 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 6 godzin temu, Gość Grzesiek napisał: Ok, dzięki a bez mycia jak płacą za ziemniaki premium? Lilli, Quinn? Napisane było ogłoszenie że kupi ilości torowe po 0,8 w big bag i 1 zł w workach po 15 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ppp Napisano 24 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego Godzinę temu, Gość Lili napisał: Napisane było ogłoszenie że kupi ilości torowe po 0,8 w big bag i 1 zł w workach po 15 kg Tak kaliber do 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rura Napisano 24 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2 godziny temu, Gość Lili napisał: Napisane było ogłoszenie że kupi ilości torowe po 0,8 w big bag i 1 zł w workach po 15 kg Po złotówce chodzi kaliber 30-40 na obieranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kujawiak Napisano 25 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 25 Lutego 21 godzin temu, Gość rura napisał: Po złotówce chodzi kaliber 30-40 na obieranie. Woęc Cena grubego ziemniaka zrównała się z drobnym na obieranie… zastój . 15 zł za worek 15 kg oferują kucy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi