Gość Rolnik p Napisano 2 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Gość Teodor chyba się czegoś najadł albo go gòmka w majtkach ciśnie w Niemczech ziemniak 500 eu za tone bardzo słabe ziemniaki majom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal Napisano 2 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia 2022 8 godzin temu, Gość Scania esi napisał: Jutro się ładuje 8,5 zł. Nad morzem sprzedają jednego kręconego ziemniaka na patyku za 13zł. Dalej chłopki jedzcie nad morze i kręcić swoje pyrki na patyku, a nie wiecznie narzekacie na swój los i jak wam ciągle źle i mało, a na podwórku 3x John Deere lub fend za pół bańki jeden. Skąd na to jest skoro worek za 10 zł się nie opłaci? Daj mi swój numer do Ci wytłumaczę z kad de jon dery czy fendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 2 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Prawie w całej Europie tragiczna susze , do tego stopnia że policje wodne zaczęli powoływać by ludzie nie podlewali pól bo do picia wody nie mają . Ziemniak to na wiosnę będzie na wagę złota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 2 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Jakie ceny ziemniaka na Broniszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Scania esi Napisano 2 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Obyś miał rację bo mam 13 ha późnego ziemniaka i też bym chciał spieniężyć w dobrych pieniądzorach. Wiosną worek 40 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 2 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia 2022 2 godziny temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Prawie w całej Europie tragiczna susze , do tego stopnia że policje wodne zaczęli powoływać by ludzie nie podlewali pól bo do picia wody nie mają . Ziemniak to na wiosnę będzie na wagę złota . Im więcej was będzie żyło z takim przekonaniem tym większe przecena bedzie na wiosnę. Janusze biznesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Finkm Napisano 2 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Jaka cena na Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 2 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Nawet na glebach Ukrainy w tym roku susza i plony zbóż są dramatycznie niskie . Już Kowalczyk zapowiada że zborze będzie tylko drożało bo w Europie tragiczna susza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 2 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia 2022 zaraz odezwie się teodor, który ma kontakty w całej europie, że jednak nieeee tam nie ma suszy jest bardzo duży urodzaj... taka prawda że późny ziemniak jest do d*py nie nawiązane zbyt dużo, mniej nasadzeń, susza w europie nie będzie za bardzo skąd ściągać i ja myślę że jesienią za odmiany do mycia to będzie za luz 1 zł/kg jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość kupiec Napisano 2 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Witam Jaka teraz cena w Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik gość Napisano 3 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Łódź 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość teodor Napisano 3 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2022 10 godzin temu, Gość rolnik napisał: zaraz odezwie się teodor, który ma kontakty w całej europie, że jednak nieeee tam nie ma suszy jest bardzo duży urodzaj... taka prawda że późny ziemniak jest do d*py nie nawiązane zbyt dużo, mniej nasadzeń, susza w europie nie będzie za bardzo skąd ściągać i ja myślę że jesienią za odmiany do mycia to będzie za luz 1 zł/kg jak nic. Do gość rolnik .Tak się składa ,żę mam kontakty w całej Europie widzę żę ciebie to boli. W piątek jadę do Danii mam wolne miejsce w samochodzie jak chcesz to zapraszam pokażę ci tą twoją susze.Też jestem rolnikiem i chcę żeby to forum było pomocne producentom a nie żeby jeden drugiego tylko opluwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maruda Napisano 3 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2022 3 godziny temu, Gość Rolnik gość napisał: Łódź 18 Za dwa worki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal Napisano 3 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, Gość teodor napisał: Do gość rolnik .Tak się składa ,żę mam kontakty w całej Europie widzę żę ciebie to boli. W piątek jadę do Danii mam wolne miejsce w samochodzie jak chcesz to zapraszam pokażę ci tą twoją susze.Też jestem rolnikiem i chcę żeby to forum było pomocne producentom a nie żeby jeden drugiego tylko opluwał. Właśnie opluwasz rolnikow czyli żaden z Ciebie rolnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pisdemia Napisano 3 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Jest czy go niema malo istotne jak znow wejda w temat pandemii i zamkną szkoły i zaklady to mozna se trzymać tego ziemniaka. Ludzie w marketach do domu kupią francuskie, holenderskie. A na to sie znów zanosi na lockdowny bo swirus w Polsce wraca po urlopie który miał tylko w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michu Napisano 3 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Noni patrzcie w polsce w tym roku jest 200 tys ha mniej nasadzen a cena i tak lipa nawet jak na przyszly rok zejdzie sie o kolejne 200 to tez bedzoe lipa , swiniarze maja towar z dani a my z holandii tako to polska a porownywac to sie mozemy do rumunii bulgari bo czechy to nam dawno uciekly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pepe Napisano 3 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Teodory i inne handlarzyki zaklinają rzeczywistość,a wszystko to po to by tu i teraz okupic się tanim ziemniakiem. Pewnie mają podpisane zobowiązania ,dlatego mieszają. Inna sprawa, że rolnicy dają sobą manipulować. Czas pokaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 100lec Napisano 3 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2022 3 godziny temu, Gość Michal napisał: Właśnie opluwasz rolnikow czyli żaden z Ciebie rolnik Tak bo prawdę powiedział to zaraz opluwa, masz komunistyczno bolszewickie rozumowanie, kto ma inne zdanie ten wróg. 2 godziny temu, Gość Michu napisał: Noni patrzcie w polsce w tym roku jest 200 tys ha mniej nasadzen a cena i tak lipa nawet jak na przyszly rok zejdzie sie o kolejne 200 to tez bedzoe lipa , swiniarze maja towar z dani a my z holandii tako to polska a porownywac to sie mozemy do rumunii bulgari bo czechy to nam dawno uciekly Najlepsze są takie barany co same nie wiedzą co piszą. Jak może być mniej o 200 tys ha skoro powierzchnia uprawy wszystkich ziemniaków w PL co roku waha się między 280 a 300 tys ha i jeszcze idiota chce obniżać w następnym roku o 200 tyś ha. Zejdź ze słońca i napij się wody zamiast alkoholu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 3 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Teodor pozdrawiam Cię serdecznie i nie skorzystam, do tej Danii jedziesz do pracy na jakąś fermę trzody czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nitt Napisano 3 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Czy ktoś wie jak teraz Rybitwy czy jest kupić na ziemniaka? I jaka cena dziękuję z góry za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 3 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Panowie, wróćmy do tematu przewodniego - ceny ziemniaka. Coś drgnęło ale na razie chyba słabo. Znajomy mówił, że ładował żółtego ziemniaka po 9zł a teraz płacą mu 10zł. Napiszcie po ile sprzedajecie towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość teodor Napisano 3 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2022 56 minut temu, Gość rolnik napisał: Teodor pozdrawiam Cię serdecznie i nie skorzystam, do tej Danii jedziesz do pracy na jakąś fermę trzody czy jak ? Do gość rolnik.Wyjątkowo nie na miejscu są twoje odpowiedzi ale to typowo polskie .Nie chcesz jechać za granicę to zapraszam cię do mnie .Przyjedz zobaczysz jak wygląda dobrze zorganizowane i na poziomie gospodarstwo.(190 ha.).Porozmawiamy wymienimy poglądy doświadczenia a może ty zechcesz pochwalić się swoim gospodarstwem chętnie przyjadę. Ja nie mam nic do ukrycia,a do Danii jadę po zakupione maszyny w rejon w którym jest największa produkcja ziemniaka gdzie można dużo zobaczyć i dużo nauczyć.Pozdrawiam moja oferta cały czas aktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HandelZagranica Napisano 4 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpnia 2022 22 godziny temu, Gość teodor napisał: Do gość rolnik.Wyjątkowo nie na miejscu są twoje odpowiedzi ale to typowo polskie .Nie chcesz jechać za granicę to zapraszam cię do mnie .Przyjedz zobaczysz jak wygląda dobrze zorganizowane i na poziomie gospodarstwo.(190 ha.).Porozmawiamy wymienimy poglądy doświadczenia a może ty zechcesz pochwalić się swoim gospodarstwem chętnie przyjadę. Ja nie mam nic do ukrycia,a do Danii jadę po zakupione maszyny w rejon w którym jest największa produkcja ziemniaka gdzie można dużo zobaczyć i dużo nauczyć.Pozdrawiam moja oferta cały czas aktualna. Dokładnie kolego a sraja się ci którzy mają po pare arów i ciepełko doskwiera bo nie mają gdzie tego trzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 4 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpnia 2022 Ile irga na Broniszach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 5 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 2022 Jakiś handlarzyna pisał tu o rzekomo pięknych połaciach ziemniaków w Słowenii , a tu przed chwilą w TV mówili że u nich kuku na najlepszych glebach ma oddać połowę tego co zawsze a na słabszych totalne 0 . Ziemniaków i innych warzyw będą mieli całe nic bo tak straszna susza !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi