Gość Marian Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Powinien byc sortownik to głupich wpisow i takime wywalac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomek Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 panowie za wczas na wróżenie jaka będzie cena rejon wielunia ziemniak pozalewany po deszczach więc różnie może być jeszcze do zimy następnej a wczesny z pod włókniny nic nie rośnie do zimy i mokro. tak więc wróżbitom dziękuje ale co rejon to inna sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Jestem spod sochaczewa i jeszcze nie widzialem zeby ktos zdjal okrycia. Ziemniaki male, zimno, dopiero zregenerowaly skutki pomrozowe. Czekamy na zimna zoske... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Pelne rajki wody. Zgnije ziemniak wczesny i pozny. Nie bedzie ziemniaka w tym roku oj nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piote Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Wieluń w wodzie , i jeszcze pada ciągle . Ziemniaki pod folią nic nie rosną pogoda straszna narazie na młode sie nie zapowiada za szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 jasiu oj nie przesadzaj w takie rzeczy to juz nikt nie uwierzy takie są nasadzenia ze na pewno nie braknie ziemniaka moze będzie troche poźniej nasz krajowy ale nasz z rumunni napewno kraj zaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 W rumuni powodzie aktualnie i przymrozki wiec...nie zaleja nas ziemniakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzegorz Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Na gorkach teraz moment podochodza ziemniaki pierwsZy tydzień może się coś zarobi ale później to już lipa wczesny jest już przegrany, a co do późnego to jeszcze za wcześnie żeby gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Jasiu obyś miał racje:) bo w przeciwnym razie rewelacji nie będzie grzegorz troche sie zgodze ale nie do końca bo jeszcze ogrodniki przed nami a przy takim zimnie jak mamy obecnie to raczej bardzo prawdopodobne ze moze po mrozić.. gdybać sobie mozemy a za miesiąc to będziemy mówić jak jest bo powinny juz być o tej porze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 zapowiadali ciezki rok 2017 przymrozki ulewy duza cześć ziemniaka wygnije u mnie pod folią tylko denar lord rosnie Holenderskie odmiany w ziemie wchodzą karłowacieją nie są to odmiany na nasz klimat polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 ja jakoś na holendry nie narzekam ładniejsze od lorda a zawsze sadze świeżym.. nie słyszałem o takiej przepowiedni roku ale jak narazie coś na to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzegorz Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 ja jakoś na holendry nie narzekam ładniejsze od lorda a zawsze sadze świeżym.. nie słyszałem o takiej przepowiedni roku ale jak narazie coś na to wychodzi Ja mam Arrowa i również nie narzekam, ładniej mi idzie niż polskie obok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 ja jakoś na holendry nie narzekam ładniejsze od lorda a zawsze sadze świeżym.. nie słyszałem o takiej przepowiedni roku ale jak narazie coś na to wychodzi płacisz po 200 zł i od razu wysadzasz pod przykrycie to trzeba 4 tony 8 tys zł na hektar na sam sadzeniak a gdzie nawóz i włóknina folia i zysk z czego dokładasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzesiu Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Nie no może rozmnaża a później je sadzi to taniej wychodzi jeszcze raz tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 No około 4ton wychodzi. Plon w zeszłym roku 10 ton sprzedane w cenie 5zł/kg. Mimo wsZystko się kalkuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 mokry rok 2017 ziemniaki na dołkach i ciezkich ziemiach zgniją od nadmiaru deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Górki zyskaja sąsiad kopie za tydzień z górki miedzyrzedzia już złączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zbyszek Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Witam, mam jedno konkretne pytanie. Ile powinno wynosić w cm obsypwanie ziemniaka na najwcześniejszy zbiór czyli taki około 20mają oczywiście nie uwzględniając anomalii pogodowych ? Ile cm ziemi powinno być nad ziemniakiem licząc w cm od góry ziemniaka ? Przykryte folia i wloknina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Witam, mam jedno konkretne pytanie. Ile powinno wynosić w cm obsypwanie ziemniaka na najwcześniejszy zbiór czyli taki około 20mają oczywiście nie uwzględniając anomalii pogodowych ? Ile cm ziemi powinno być nad ziemniakiem licząc w cm od góry ziemniaka ? Przykryte folia i wloknina. pod przykrycie na najwczesniejszy zbiór sadzi sie 2 -3 cm kazdy centymetr głębiej to tydzień pózniej kopanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zbyszek Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 2-3 cm nie będzie za płytko nie będą zielone ? Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość darson Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2017 płacisz po 200 zł i od razu wysadzasz pod przykrycie to trzeba 4 tony 8 tys zł na hektar na sam sadzeniak a gdzie nawóz i włóknina folia i zysk z czego dokładasz oj marcin taki głupi to ja nie jestem swierzego w sensie takim ze co roku kupuje na rozmnorzek ale kazdy ma swoje rozumowanie tak jak grzegorz mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zbyszek Napisano 29 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwietnia 2017 2-3 cm nie będzie za płytko nie będą zielone ? Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 29 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Tak to jest stanowczo za płytko u mnie tak 5 cm optymalnie jest i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Leszek Napisano 29 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Myślę, że na lżejszych glebach to nawet i do 7cm nad sadzeniakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Konrad Napisano 30 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Panowie jak tam mieliście gdzieś tam przymrozki dzisiaj ? Okolice Warki koło 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi