Gość Maro srdz Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Kolega mi dziś mówił ze będzie orka i niego i po niedzieli sądzi znow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Witam jaka jest sytuacja ziemniaka na obecną chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Ja sadzilem dzisiaj Jeli pogoda super bedzi dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Przemek Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 U mnie dziś przemarzły ale się odbija a jak u was będzie drogi rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mietek Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Jakie odmiany uwas ucierpiały po przymrozkach najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Przemysław Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 ZIemniaki całe i zdrowe o dzisiejszej nocy. Okolice Nowego Miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lech Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Grunt powiem szczerze wątpię żeby odbił jeśli już to z miesięcznym opóźnieniem. Dzisiaj na broniszach opedzlowalem pierwsza partie irgii na broniszach z tunelu po 15zł /kg ale co z tego jak obok mnie stał gość z Sieradza i mówił że na Sieradzu już Rumuna młodego po 4zł gonią.No to super się zapowiada, porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stefan koło Warty Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 u mnie wszystkie po listku co dotykały niezależnie od odmiany. ale kto nie przykrył to widze u nas 2 nie przykryło to wszystkie bordowe i liście juz opadły wiec moze takiej porażki nie bedzie z tym ziemniakiem wczesnym grunt też gdzie wyszedł troche ucierpiał falami szło górką wiecej dołkiem mniej u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alojzy Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Kurde jak to możliwe, że już młode są na broniszach ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Seba Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Kurde jak to możliwe, że już młode są na broniszach ?! Nie siej paniki. Jakieś szczegóły? Jakie ilości i skąd tak naprawdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zatwardziały rolnik Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 PRZEMYSŁAWIE Z NOWEGO MIASTA NIE WIERZE ŻE CI NIE ZMARZŁY CHYBA ŻE DOPIERO SADZIŁEŚ JA MIESZKAM RÓWNIEŻ W TYCH OKOLICACH I WCZORAJ BYŁO - 5 WIĘC WSZYSTKO POSZŁO SIĘ JEB... A JEŚLI SADZIŁEŚ TERAZ TO CO INNEGO MŁODY ZIEMNIAK POCZĄTEK LIPCA NIE WCZEŚNIEJ!!!!!!! ALE MIEJMY NADZIEJĘ ŻE CENA W TYM ROKU MINIMUM + 10 ZŁ/15 KG BĘDZIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zatwardziały rolnik Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 ZIemniaki całe i zdrowe o dzisiejszej nocy. Okolice Nowego Miasta PRZY - 5 NIE SĄDZĘ ;( ABY BYŁY ZDROWE NO CHYBA,ŻE BULWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nimomhektara Napisano 11 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2017 Pytanie odnośnie ubezpieczeń, ktoś z was ubezpieczał ziemniaki od przymrozków? jak z likwidatorem? mieliście coś przyznane po tych mrozach? czekam u siebie na likwidatora i nie wiem na ile moge liczyc , ziemniaki dostały ładnego strzała, tym bardziej że pod nową folią to dostaly bardziej niz sasiada, mial ktos juz do czyniania z ubezpieczycielami w tym roku? z gory dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 11 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2017 Zdejmujecie juz wlokniny? Czy moze lepiej czekac jeszcze do przyszlego tygodnia. Irga ma jeszcze male krzaki, ale zolty juz spory, doradzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 11 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2017 Na chwile obecna nie zapowiadaja przymrozkow jutro deszcz ja bym sciagnal sciagam dzis z bobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Majki Napisano 11 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2017 Spore to pojecie względne musisz to jakoś dokładniej ocenić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 11 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2017 Pytanie odnośnie ubezpieczeń, ktoś z was ubezpieczał ziemniaki od przymrozków? jak z likwidatorem? mieliście coś przyznane po tych mrozach? czekam u siebie na likwidatora i nie wiem na ile moge liczyc , ziemniaki dostały ładnego strzała, tym bardziej że pod nową folią to dostaly bardziej niz sasiada, mial ktos juz do czyniania z ubezpieczycielami w tym roku? z gory dzieki za odp U mnie był we wtorek, ale wtedy oceniał stare szkody z kwietnia. Z Pzu oszacowali 10 i 12 % W środę zgłosiłem szkodę po raz drugi i czekam za rzeczoznawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtek Napisano 11 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2017 Jestem z północno-wychodniej polski w tym roku sadziłem ziemniaki pod agrowłóknina tez mi pomarzły i mam pytanie czy czekać jeszcze tydz lub dwa aż odrosną przykryte czy zaorać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 11 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2017 Majki irga 30 cm, zolty za tydzien skryje rzedy przy dobrej pogodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mały Napisano 11 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2017 Wojtek Ale to zmarzly ci całkiem łodygi tez? Jak wielkie miałeś te krzaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtek Napisano 11 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2017 >Mały<Zmarzły liście na czarno a łodygi zielone krzaczki ok 15 cm odmiana Lord wczoraj było -4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Majki Napisano 11 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2017 To lorda jutro odkrywaj śmiało tym bardziej, że od jutra ciepło, a z irga poczekaj do wtorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 11 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2017 To lorda jutro odkrywaj śmiało tym bardziej, że od jutra ciepło, a z irga poczekaj do wtorkuDzięki za odpowiedz.W przyszlym tygodniu podobno ma wjechac rumun na bronisze, ciekawe z jaka cena wyjda na poczatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mirek Napisano 11 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2017 Pewnie maksymalnie 3 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Leszek Napisano 11 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2017 Dzisiaj młoda irga Polska była po 10zł kg na broniszach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi