Gość Sebastian Napisano 16 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwca 2017 Kopac jutro na 7 z domu czy nie dawac za tyle? Ja bym nie oddał za tyle. Ale ja to ja. Zlezy też jaka ilośc, kaliber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Spioch Napisano 16 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwca 2017 Jaka cena dziś na Poznaniu? 15-18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aetna Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 Kalisz 12 Łodz 15 cena w górę ☝ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wisielec Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 ziemniak zapłaci mało pod krzakiem jeszcze będzie dobrze tylko sei najwczesniejszy przewali bezmuzgi tylko oddaja za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Sieradz Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 Kalisz 12 Łodz 15 cena w górę ☝ Weekend ceny z kosmosu, niedziela rano godzina 10 powrót do ceny 8-10zł Łódz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 Wystrzeliło 14-15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z pomorza Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 7 zł przy plonie 15 -20 t ( nie wierzę że więcej) to jest całkowicie nieoplacalne! Ludzie, opamiętajcie się! Rozumiem że pieniądze w tym czasie bardzo potrzebne ale szanujmy naszą pracę. Uprawiam ziemniaki a oprócz tego mam warzywniak. Ludzie kupią ziemniaki niezależnie od tego czy będą po 1 zł czy po 1,9 (po tyle sprzedaję i nikt nic nie narzeka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zatwardziały rolnik Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 7 zł przy plonie 15 -20 t ( nie wierzę że więcej) to jest całkowicie nieoplacalne! Ludzie, opamiętajcie się! Rozumiem że pieniądze w tym czasie bardzo potrzebne ale szanujmy naszą pracę. Uprawiam ziemniaki a oprócz tego mam warzywniak. Ludzie kupią ziemniaki niezależnie od tego czy będą po 1 zł czy po 1,9 (po tyle sprzedaję i nikt nic nie narzeka). popieram cię w 100% ziemniak wczesny poniżej 15 zł w ogóle nieopłacalny! a gdzie koszt agrowłókniny nie mówiąc już nic o pracy przy niej? pamiętajcie -- ziemniak każdego dnia do obiadu potrzebny,bez niego wręcz nie da się żyć jak długo pociągnie się na samym ryżu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradzak Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 Przyczyną niskich cen jest import Tesco Sieradz pseudo młody 1,79 zł kg dzisiaj innego nie ma tak jesteśmy dyskrimowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Przemek Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 Panowie jaka jest cena ziemniaka w Sandomierzu i Krakowie proszę o szybką Odpowiedź z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bambo Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 Przyczyną niskich cen jest import Tesco Sieradz pseudo młody 1,79 zł kg dzisiaj innego nie ma tak jesteśmy dyskrimowani TAK JAK NAPISAŁEŚ popieram Cię, ale w Polsce według wszystkich rolników winny jest pracowity rolnik z Sieradza. Wystarczy się rozejrzeć na półkach w marketach sam import i to zewsząd: egipt, maroko, rumunia. I jeszcze niech mi ktoś powie że to nie wina naszej zachodniej dobroczynnej UE to dostanie w pysk!!! Mszczą się bo zostali odcięci od koryta stara sitwa co cały handel w łapach trzyma i ceny ustala. Pamiętam jak przed wyborami brali wszystko żeby tylko zaskarbić głos rolnika a po wyborach mieli nas w d*pie 3zł/15kg i pszenice całymi wahadłami importowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 TAK JAK NAPISAŁEŚ popieram Cię, ale w Polsce według wszystkich rolników winny jest pracowity rolnik z Sieradza. Wystarczy się rozejrzeć na półkach w marketach sam import i to zewsząd: egipt, maroko, rumunia. I jeszcze niech mi ktoś powie że to nie wina naszej zachodniej dobroczynnej UE to dostanie w pysk!!! Mszczą się bo zostali odcięci od koryta stara sitwa co cały handel w łapach trzyma i ceny ustala. Pamiętam jak przed wyborami brali wszystko żeby tylko zaskarbić głos rolnika a po wyborach mieli nas w d*pie 3zł/15kg i pszenice całymi wahadłami importowali. Pracowity rolniku z sieradza, jezdze na gieldy i nie umiecie trzymac ceny. Na start daja 2 zl na worku nizej, a koncowke to i piatke na worku daja taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość producent Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 Pracowity rolniku z sieradza, jezdze na gieldy i nie umiecie trzymac ceny. Na start daja 2 zl na worku nizej, a koncowke to i piatke na worku daja taniej. Oj dokładnie Sieradz zawsze 2-3 zł taniej i jeszcze więcej,ja rozumiem nikomu roboty się nie zazdrości ale nie zaniżajmy cen bo jesteśmy sami sobie winni.Oczywiście jak jest z czego,gdy ziemniak jest drogi to mozna zrozumieć bo wolny rynek jest, ale gdy jest po kosztach produkcji to już coś nie halo ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 podniosła sie ta cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziem Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 Podniesie sie na sto procent w polowie nastepnego tygodni na 3/4 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Niak Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 Podniesie sie na sto procent w polowie nastepnego tygodni na 3/4 zl Za kilo? Fajnie Skąd te info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziem Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2017 Tak za kilo- Gramów pietnascie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 18 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2017 Macie racje, sam jestem z okolic sieradza ale na zjazdową nie jeżdżę bo nie nadążam za innymi z ceną, co godzina 2zł niżej na worku. A jak nie raz brakowało mi towaru i chciałem kupić dokładnie od tej osoby co na giełdzie tak opuszczała to w domu jak mi wyje....ł cene to uklęknołem. Opuszczanie się nie skończy, chyba że rolnik będzie miał zakaz wjazdu na rynek. Nic nie pomoże nawet 10 ciężkich lat, chłop będzie puszczał cene, bo w domu pryskanie, sadzenie kapusty albo inna robota.Jedyne wyjście to jakieś skupy tak jak jest ze zbożem, za rolnika musi ktoś inny ustalić cene bo on nie umie wycenić towaru. Także czekają nas jakieś zmiany bo inaczej nic się nie zmieni, a jeżeli nic się nie zmieni to za 10 lat podwójne przykrycia będziemy sprzedawać po 3zł/15kg. Rolnik się zadłuży nakupi foli włókniny sadzeniaka i wyprodukuje ładny towar tylko jednej rzeczy nie potrafi, SPRZEDAĆ SWÓJ TOWAR ZA ROZSĄDNE PIENIĄDZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tom Napisano 18 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2017 Zgadzam sie. Rolnik nie potrafia postawic sie handlarzowi. Oddaje za tyle ile handlarz zaspiewa. A na gieldzie chwali sie jakiego jelenia dostal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olek Napisano 18 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2017 Zero wstydu i godności żeby pchać się do koryta i kreować się na polskiego rolnika Brak słów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! słodzą: www.youtube.com/watch?v=uEcwKY1fVJc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mateusz Napisano 18 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2017 Witam , po ile Irga i żółty na Warszawie . ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 18 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2017 Jaka dziś cena Kalisz i Katowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 18 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2017 zjazdowe jak zejscie i cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ozi Napisano 18 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2017 jaka cena na Krakowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 18 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2017 jaka cena na Krakowie ? 12-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi