Gość 100lec Napisano 17 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2020 Bo u chłopa obowiązują dwie zasady: jak ziemniak jest tani to ładuję wszystko bo gówniana cena to i gówniany towar, a jak jest drogo to ładuję wszystko bo jest branie to i tak wezmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 17 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2020 To nie o to chodzi. Zaiwastowalem 2lata wstecz w kompletna linie do przerobu ziemniaków sortowanie czyszczenie itd i CO. Ano to że po całym tym procesie nikt nie chce dac mi za ten towar więcej niż kosztuje ziemniak wprost z kombajnu. Więc poco się starać i robić sobie koszta jak i tak kupujacy ma to w du.... i interesuje go tylko cena a nie jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Też sieradzak Napisano 17 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2020 W sklepie na K L i B zakupów się nie robi. To tak poza tematem chociaż nie do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 17 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2020 A ty pewnie tylko do GSu chodzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Też sieradzak Napisano 17 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2020 Po co ta złośliwość? Jest masa polskich sklepów typu market. Nie ma potrzeby nabijać kabzy niemcom portugalczykom itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 17 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2020 Jaka tam złośliwość, daj spokój. No może i są polskie sklepy tylko że towar w nich jest zagraniczny a tylko nazwy polskie. Np Winiar Wedel itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tylko john deere Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 21 godzin temu, Sieradzak napisał: To nie o to chodzi. Zaiwastowalem 2lata wstecz w kompletna linie do przerobu ziemniaków sortowanie czyszczenie itd i CO. Ano to że po całym tym procesie nikt nie chce dac mi za ten towar więcej niż kosztuje ziemniak wprost z kombajnu. Więc poco się starać i robić sobie koszta jak i tak kupujacy ma to w du.... i interesuje go tylko cena a nie jakość. Ale głupi byłeś ja ma 4 anny i 1 w zapasie. Dzień w dzień 3 kopia po 60ton pyryki od 2 w nocy do 11 i to jest najtańsze kopanie pradu brak sortownik na polu. A Ty wielki inwestorze tkwij w swoim biznesie i rób koszty. Wyremontować anne to grosze nawet teraz. Wszesne mam już dawno sprzedane najniższa cena 8zł worek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik na zagrodzie Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 1 godzinę temu, Gość Tylko john deere napisał: Ale głupi byłeś ja ma 4 anny i 1 w zapasie. Dzień w dzień 3 kopia po 60ton pyryki od 2 w nocy do 11 i to jest najtańsze kopanie pradu brak sortownik na polu. A Ty wielki inwestorze tkwij w swoim biznesie i rób koszty. Wyremontować anne to grosze nawet teraz. Wszesne mam już dawno sprzedane najniższa cena 8zł worek. Przez takich ja ty to nie ma ani ceny na produkt ani tym bardziej jakości. Idź wypij sobie jabola i nie umoralniaj ambitnych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 No to się dowiedzieliśmy teraz dlaczego lepiej sprzedawać chłam niż jakościowy towar. Więc bzdurne komentarze na temat jakości polskich ziemniaków proszę zachować dla siebie bo skoro znajduje się kupiec na kal od 20 do 70mm w jednym worku to znaczy że takie jest zapotrzebowanie rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zły rolnik Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 owszem ci co maja workownicę zamiast zbiornika na annie i odrazu mają zworkowane to napewno mają towar prima sort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DawidK Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 Ceny nie ma bo pleszewioki i kaliszoki kopią pyre na potęgę szczególnie Roman Wielkopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 Towar sprzedaje teraz ten kto ma duże ilości jednolitego towaru, znajomi posadzili po kilkadziesiąt ha Colomby czy Riviery i pchają wszystko luzem na paczkarnie w cenie 0,40zł netto minus potrącenia. Ale znam też takich, którzy mają po kilka ha różnych odmian i sprzedają 0,25-0,27zł w bb czy worku. Coś czuję, że po tym sezonie nie jednemu odechce się produkcji ziemniaka. Moim zdaniem rok jest już stracony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 25-27-35-40gr O czym my wogule rozmawiamy. Mam tu paczkarnie pod bokiem i dziękuję. Po potrąceniach wychodzi 30gri jeszcze odpad trzeba odebrać a nikt w tym momencie tego nie potrzebuje. Termin płatności 65dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 Sieradzak ja wiem, że te ceny to jest nieporozumienie ale takie są realia niestety. Przy obecnych kosztach cena ziemniaka powinna być minimum 0,60zł żeby zostało z niego coś oprócz garba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 Duża firma z Małopolski zaopatrująca markety- 8zl/15 kg, 50gr/kg w bb. Kal.35-80mm. W workach bez odbicia ,w bb 1-3%. Płatność 30dni. Stali dostawcy nie nadążają kopać. Towar ładnie zrobiony, badania na pozostałosci. Każdy dostawca się stara, firma nie wali w ch.. i wszyscy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 Zobaczymy co będzie z ziemniakiem w pazdzierniku 40 groszy przy 50 t/ha to jakoś jeszcze wygląda bo teraz to bardzo zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość producent Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 Okolice Wielunia sadzone automatem nać pod pas a pod krzakiem 4-5 szt i to nie grube a zaraza nie odpuszcza. Moim zdaniem będzie lepiej bo gorzej być nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2020 8 godzin temu, Gość producent napisał: Okolice Wielunia sadzone automatem nać pod pas a pod krzakiem 4-5 szt i to nie grube a zaraza nie odpuszcza. Moim zdaniem będzie lepiej bo gorzej być nie może Panowie gorzej jeszcze być może niestety. Ta cena która teraz jest to już jest naprawdę bardzo nisko. Niestety hurtownie do których wożę też narzekają że słaby ruch mają i wszystko po trochu się sprzedaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arek Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2020 Oddawajcie za 5 zł, zobaczymy jesienią jak się rozczarujecie z plonami. Życzę dużo sił tym narwancom i żeby jak najszybciej wykopali i sprzedali swoje ziemniaki i cieszyli się zyskiem haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2020 15 godzin temu, Gość Kpr napisał: Duża firma z Małopolski zaopatrująca markety- 8zl/15 kg, 50gr/kg w bb. Kal.35-80mm. W workach bez odbicia ,w bb 1-3%. Płatność 30dni. Stali dostawcy nie nadążają kopać. Towar ładnie zrobiony, badania na pozostałosci. Każdy dostawca się stara, firma nie wali w ch.. i wszyscy zadowoleni. Amplus? Mam parę ha colomby a nie kopę bo nie widzę sensu przy tych cenach.. jak by dali dyche to bym się skusil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość GOŚĆ KPR Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2020 Właśnie Darekspire 10 to jest minimum przy rosnących kosztach produkcji począwszy od sadzeniaka a gotowym towarze,a czy ziemniak jest 3 zł czy 10zł tyle samo go idzie. Sami sobie robimy krzywdę jeszcze chwila a będą ogłoszenia sprzedam worek raszlowy ziemniaki w gratisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość TKA Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2020 Witam panowie jaka cena ziemniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2020 21 godzin temu, Marcin napisał: Sieradzak ja wiem, że te ceny to jest nieporozumienie ale takie są realia niestety. Przy obecnych kosztach cena ziemniaka powinna być minimum 0,60zł żeby zostało z niego coś oprócz garba. Tak, tylko że te ralia są na naszą własną prośbę. A to dlatego że sami je zaakceptowalismy. Niedługo bardzo wielu odbie się to czkawką i oby tylko na niej się skończyło.Ziemniak dno i zadowoleni że po 30-40gr sprzedają Kapusta to już nawet nie dno to podwodna jaskinia. W zasadzie nie ma produktu na którym można zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2020 Godzinę temu, Sieradzak napisał: Tak, tylko że te ralia są na naszą własną prośbę. A to dlatego że sami je zaakceptowalismy. Niedługo bardzo wielu odbie się to czkawką i oby tylko na niej się skończyło.Ziemniak dno i zadowoleni że po 30-40gr sprzedają Kapusta to już nawet nie dno to podwodna jaskinia. W zasadzie nie ma produktu na którym można zarobić. Kapusta nie tak źle. Są firmy które za twarda kapustę w wadze do 2 kilo płacą 60groszy. Moim zdaniem się opłaci przy nasadzeniu 60/70,tys ha. Teraz się robi taki rynek że dużych warzyw już nie chca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2020 Wiem że ceny niepowalaja ale nie powiedziano że cena będzie wyższa jak teraz. A nawet jeśli cena podskoczy do góry to handlarzykow ściągną towar do sąd i pozamiatane. Ostatnio handlarz mi mówił po co kopie tylu ludzi i opuszcza cenę a jak on całą jesień ściągał towar z Niemiec i początek sezonu towar z Rumunii to bylo ok bo kasa się zgadzała a teraz psioczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi