Gość zatwardziały rolnik Napisano 14 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2018 Sieradzaki zaraz za darmo będą dawać byle się pozbyć ziemniaka bo w pole trza sądzić jechac BREDNIE,DLACZEGO NAŚMIEWACIE SIĘ Z ROLNIKA.TA WY TO BYŚCIE CHCIELI ZA DARMO,,,W TAMTYM ROKU BYŁA NIŻSZA CENA A KONKRETNA SPRZEDAŻ ZACZEŁA SIĘ OD LUTEGO!!!! ZA DARMO WASZE NIEDOCZEKANIE :D ALEŻ MACIE OLBRZYMIE MARZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 14 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2018 Nikt się nasmiewa taka prawda jest sami rolnicy dzwonią i się proszą żeby tylko wziąć bo zaraz sadzeniaki trza czykowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mazda Napisano 14 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2018 witam po ile teraz mozna sprzedac gale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dyzio Napisano 14 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2018 Myślę że po 0.20 jak dasz to sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 14 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2018 Bez przesady. Jak masz jakieś dojścia na paczkarnie to big bag ok. 0,35zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zenek Napisano 14 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2018 gala no nawet 0.40gr teraz mozna sprzedac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 14 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2018 Witam czy jest jakiś export ziemniaka bo ja jestem z lubelskiego i u nas cisza.i po ile można sprzedać źółtego ziemniaka.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dziad Napisano 14 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2018 export raczej nie istnieje.. rumunia z fr. bierze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stonka Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 jak czytam takie posty to mi się śmiać chcę Rumunii jak będę kupować to tylko od nas nie od francuzów, znam kilka rumunów i chcą tylko polskie bo cena jest niższa i transport po zaraz przy granicy . Nie ma się co oszukiwać jak nie przyjdzie jakaś zima z minus 30-40 i nie wymarznie co nie ktorym to ceny nie będzie ziemniaka jest w bród rok temu już coś się działo o tym czasie teraz cisza........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dziad Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 Z ta fr. to akurat sprawdzone info ze rumun stamtad bierze ziemniaka.. zreszta firmy dajace na market z malopolski tez z fr. biora ziemniaka na pakowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość waniu Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 Jeżeli u nas jest belgijski już w sprzedaży po 40 gr to na miejscu musi być duuużo tańszy, więc rumun woli tamtego niż kupować padlinę od nas. Aha rumuny przysyłają już zapytania o sadzeniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Manius Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 Ziemniak za granicą kosztuje tyle co i jego transport do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jacek Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 Ziemniak za granicą kosztuje tyle co i jego transport do Polski. Albo za prowizorycznego centa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnikqq Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 Jaka cena w Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Niemrawy Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 jak czytam takie posty to mi się śmiać chcę Rumunii jak będę kupować to tylko od nas nie od francuzów, znam kilka rumunów i chcą tylko polskie bo cena jest niższa i transport po zaraz przy granicy . Nie ma się co oszukiwać jak nie przyjdzie jakaś zima z minus 30-40 i nie wymarznie co nie ktorym to ceny nie będzie ziemniaka jest w bród rok temu już coś się działo o tym czasie teraz cisza........ Od Nas biorą ziemniaki jak na zachodzie europy jest drogo...a teraz jest tanio i nie kupią od nas ziemniaków bo nie dorównamy jakością do ziemniaka z Belgi czy Francji a Oni cenę mają nie za wysoką jak na ich "standardy". A w tej chwili biorą z zachodniej Europy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mazowiekcie Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 Otóż to, od nas biorą jak jest różnica w cenie, a w przypadku ziemniaka różnica w jakości między Polską, a Europą zachodnią jest duża,tylki głupi wziąłby polskiego zamiast belgijskiego czy francuskiego praktycznie w tej samej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 Na chole.... sadzicie a potem biadolicie, nie sadzić nie biadolić oddać ziemie w dzierżawe i iść do pracy. Taka cena jest i tak długo będzie dopóki tyle będzie nasadzeń. W czerwcu znowu się zacznie bo sieradzaki nasadzili i wszyscy na zjazdowej. Załatwić sobie najpierw odbiór a póżniej sadzić a nie biadolić że nikt nie chce kupić albo jakoś się sprzeda. W tych czasach JAKOŚ to się już nie sprzeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtek Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2018 Nie bedzie juz ceny 1 zl to wie kazdy ja sprzedalem po 35 gr i juz dawno zapomnialem o ziemnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2018 Nie wiadomo na koniec sezonu może jeszcze złapać cenę 1zł tylko nie wiadomo czy za kg czy za worek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prorok Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2018 Na koniec sezonu predzej 1 zl za worek niz za kg minely juz czasy 1 zl za kg zeby taka cena byla musialo by w polsce prawie wcale nie byc ziemniaka i w europie tez nie za duzo zeby co roku bylo 50 gr za kg to by bylo super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Błażej Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2018 Jak by co roku było 0.35 to by było dobrze przy tej wydajności.ja już w cenę nie wiersze 2016 rok susza jak cholera ziemniak za darmo 2017 mokry rok że ciężko było pi sądzić a o zbiorach nie mówię ziemniak za bezcen to kiedy ma być cena co się musi stać? Ojjj chyba Jelonki muszą być na wiejska wyjechać Ojjj muszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lalka Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2018 30 gr jest dobra cena podchodzac do tematu na taka cene liczylam i w takiej sprzedalam jesienia teraz na pewno bym tego nie dostala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sławek Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2018 Oglądałem dziś agrobiznes a co w nim oczywiście pier**leni* o jabłkach dlaczego nie mówią nic o sytuacji związanej z ziemniakiem czy tez kapusta itd. W poprzednim sezonie jak jabłka były tanie to się paliło żeby pomoc biednym sadowniką jakieś chore zapomogi nie mam pojęcia dlaczego, bo może siedzi jakiś nierób w sejmie i ma jakieś sady????? Żal mi jest naszego rządu!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2018 U nas państwo potrafi tylko się martwić o sadowników, reszta rolnictwa niech sobie radzi sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pankracy Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2018 Premirze Morawiecki zapraszamy na giełdy zobaczyć co się dzieje jaka beznadzieja,Może to fito już pora znieść?.Chyba jakaś grupa rządzących dostaje dobrze w lapę żeby to fito było.Ostatnio czytalem w fakcie ze nasz premier byl u krowiarzy ,,,, tylko dbają o mleczarzy i sadownikow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi