Gość Paweł Błonie Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia 2018 Na szczęście stać mnie jeszcze nie sprzedać po dwa zł a jestem charakterny i jak mówię że nie sprzedam to nie sprzedam mam z czego dołożyć a zdrowia sobie szaragał nie będę za dwie złotówki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia 2018 Pawel blonie: nie tacy byli!!! Nie tacy mocni byli jak ty i juz ich niema :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia 2018 Pawel blonie: nie tacy byli!!! Nie tacy mocni byli jak ty i juz ich niema :) wywiez w tym roku i tak co roku sadz charakternie i wywoz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feliks Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia 2018 Na szczęście stać mnie jeszcze nie sprzedać po dwa zł a jestem charakterny i jak mówię że nie sprzedam to nie sprzedam mam z czego dołożyć a zdrowia sobie szaragał nie będę za dwie złotówki ??? ja napisałem ironicznie ze sprzedam:). jestem tego samego zdania ze na moich plecach nikt sie nie bedzie dorabiał.a handlarz chce miec 80 gr na kilogramie.....i jeszcze ci powie ile to ten chłop chce.... moim zdaniem powinno byc ustawowo 30 % marży i tyle.i to nie tylko na ziemniaki.chodzi o wszystkie towary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Błonie Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia 2018 W jedną jak i w druga stronę to działa kolego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia 2018 Pawel blonie to charakterny gosc i szacun! Nie to co ty feliks wycofujesz sie hehehe Ustalac marze chcesz powrot do komuny? Ok! A ja ustalam ze masz pic o polowe wodki mniej kochac sie tylko w niedziele i ziemniakow tez nigdy nie mozesz sprzedawac drozej niz 40 gr zebys za duzo nie zarobil! Hehehe heheh a gdy samochow w salonie kupujesz pytasz ile diler na tobie zarobi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Błonie Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia 2018 Wywioze 15 lat wywoże i nie pekłem i jeszcze nigdy jadalnego na pole nie wiozlem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feliks Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia 2018 Pawel blonie to charakterny gosc i szacun! Nie to co ty feliks wycofujesz sie hehehe Ustalac marze chcesz powrot do komuny? Ok! A ja ustalam ze masz pic o polowe wodki mniej kochac sie tylko w niedziele i ziemniakow tez nigdy nie mozesz sprzedawac drozej niz 40 gr zebys za duzo nie zarobil! Hehehe heheh a gdy samochow w salonie kupujesz pytasz ile diler na tobie zarobi? pytam. wiesz co to ironia? własnie chodzi o to ze to nie ty masz ustalac do komuny powrotu nie chce ale chce zeby istniał zdrowy handel.na rozsądnych warunkach dla obu stron. pamietam sytuacje ładnych kilka lat temu na giełdzie.bardzo tani towar był a mimo to handlujący chcieli jeszcze taniej bo to sie nie sprzedaje,bo na tym nie zarobią.gosc powiedział ze nie sprzeda i wysypał wszystko do kontenera i czesc na plac.a handlarze jak szczury zbierali do skrzynek bo juz za darmo bylo.ten sam facet nastepnym razem tez na oczach wszystkich wysypał towar tylko tym razem juz pojezdził po nim autem zeby nikt nie zbierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia 2018 I ty powinnes wysypac i rozjechac a nie patrzec jak on wysypal i milaes mniek konkutencji a ile razy zadzwonilem i mial bys kaliber 5+ a byl srot kto mi za koszty zworci tira? Teraz jesli sie nie zgadza towar szybko gosci prostuje. Handel to tez sa i dokladki kazdy moze sprobowac zobaczys co to cofka np. pomidora snaczy albo gdy klijent w terminie nie zaplaci jednego dnia jest super innego gorzej a jeszcze innego dokladka. A gdy byla cena 1.20za kg micha sie cieszyla ci sprzedales babci na gieldzie przemarznietego i wio do domu starem nikt ci nie mowil zebys sprzedawal na pol ceny i tak ci sie oplaca i z ceny 1.20 nie mogles nic opiscic mowiles ,, nima z czego,, a teraz z 20 bedzie z czego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feliks Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia 2018 I ty powinnes wysypac i rozjechac a nie patrzec jak on wysypal i milaes mniek konkutencji a ile razy zadzwonilem i mial bys kaliber 5+ a byl srot kto mi za koszty zworci tira? Teraz jesli sie nie zgadza towar szybko gosci prostuje. Handel to tez sa i dokladki kazdy moze sprobowac zobaczys co to cofka np. pomidora snaczy albo gdy klijent w terminie nie zaplaci jednego dnia jest super innego gorzej a jeszcze innego dokladka. A gdy byla cena 1.20za kg micha sie cieszyla ci sprzedales babci na gieldzie przemarznietego i wio do domu starem nikt ci nie mowil zebys sprzedawal na pol ceny i tak ci sie oplaca i z ceny 1.20 nie mogles nic opiscic mowiles ,, nima z czego,, a teraz z 20 bedzie z czego :) przede wszystkim skoro juz handlujesz i zarabiasz na tych ziemniaczkach te 80 gr.to zainwestuj w słownik ortograficzny bo ciezko sie czyta to co piszesz. faktem jest ze towar powinien byc szykowany taki na jaki sie godzisz ze sprzedającym.dokładki jak to piszesz mają wszyscy .mysle ze producenci mają ich wiecej niz handlujący. o terminowości i ogólnie płatnościach tez kazdy wie jak jest. moim zdaniem prolblemem jest własnie to co pisałem wyzej.jakies ceny minimalne i marza.co z tego ze kupiłes ziemniaki po 1.20? zreszta....szkoda klawiatury na głupie pisanie.widze ze opłacalnosci uprawy nie masz zielonego pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Józek Napisano 25 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Stycznia 2018 Na rybitwach zółty 5-6 zł czerwony 6-7 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ssssssynet Napisano 31 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2018 I ty powinnes wysypac i rozjechac a nie patrzec jak on wysypal i milaes mniek konkutencji a ile razy zadzwonilem i mial bys kaliber 5+ a byl srot kto mi za koszty zworci tira? Teraz jesli sie nie zgadza towar szybko gosci prostuje. Handel to tez sa i dokladki kazdy moze sprobowac zobaczys co to cofka np. pomidora snaczy albo gdy klijent w terminie nie zaplaci jednego dnia jest super innego gorzej a jeszcze innego dokladka. A gdy byla cena 1.20za kg micha sie cieszyla ci sprzedales babci na gieldzie przemarznietego i wio do domu starem nikt ci nie mowil zebys sprzedawal na pol ceny i tak ci sie oplaca i z ceny 1.20 nie mogles nic opiscic mowiles ,, nima z czego,, a teraz z 20 bedzie z czego :) Ci co najwięcej się chwalą zawsze guzik mają. Ja mam gościa co sprzedaje ziemniaki przy jakimś markecie od 1zł kg-1,2. tam już jeździ kupę lat przy czym ugadane ma 50 groszy ze mną w 15 kg. tylko ziemniak gatunek pierwszy ( tz nie che jakiś wielkich to odrzucam chce kaliber plus 6 to jest.) jeździ 4 razy w tyg. schodzi mu 90-150 woreczków na wyjazd. Dlatego jak ktoś liczy ze kupi za 20groszy ładnego jadalnego ziemniaka to śmiać mi się chce, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomala Napisano 1 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2018 Wczoraj na broniszach kupiłem 14 worków z ziemniakiem za 80 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Teo Napisano 1 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2018 Wczoraj na broniszach kupiłem 14 worków z ziemniakiem za 80 złotych Mimo wszystko można powiedzieć że przeplaciles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pinus Napisano 2 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2018 A ja dzisiaj widziałem młode ziemniaki po 3,69 zł/kg, w sklepie SPOŁEM. Z dopiskiem "kraj pochodzenia Cypr" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 3 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lutego 2018 Proszowice 2 zl 15 kg pozabierali do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ... Napisano 3 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lutego 2018 3 zł jak już coś było w Proszowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jozek Napisano 4 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2018 3 zł jak już coś było w Proszowicach Jak 3 pozabierali do domu to pewnie po 2 można było kupić. Ale czy ktoś to potwierdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 4 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2018 Giełdy to XIX wiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jozek Napisano 4 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2018 Rumki juz sadza na calego pyry niedlugo ich ziemniak sie zmierzy z naszym zeszlorocznym ktory wygra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz o Napisano 4 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2018 Żądza miasta kto wybierze starego wiadomo że młody pójdzie Cypr już w marketach zadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 4 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2018 Giełdy to XIX wiek No to masz swój XXI wiek w handlu z marketami i terminami płatności, które niedługo osiągną pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lalka Napisano 4 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2018 Za komuny ruscy nie niszczyli naszego rolnictwa wrecz przeciwnie a do czego nas zaprowadzi unia trudno powiedziec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 4 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2018 No to masz swój XXI wiek w handlu z marketami i terminami płatności, które niedługo osiągną pół roku. Nie "niedługo" tylko już płatności osiągnęły półroczny termin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 4 Lutego 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2018 Ale jeszcze nie wszędzie, o to mi chodziło, a niedługo to będzie standard. Nie żadne 30, 45, ani 60 czy 90 tylko 180 albo won. Giełdy póki są to jeszcze są jakąś alternatywą, coraz słabszą, ale alternatywą, brak giełd = monopol grup i marketów = koniec małych i średnich, zarówno gospodarzy jak i handlarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi