Gość Gość Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 NO I NIECH BĘDZIE , ZA TO JABŁEK NIE DOSTANĄ TYCH CO MIAŁY BYĆ PRZEZNACZONE NA PRZEMYSŁ. BEZ ŁASKI!!! jeszcze będą się prosić za dwa tygodnie. okolice GRÓJCA 93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Heh Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 NO I NIECH BĘDZIE , ZA TO JABŁEK NIE DOSTANĄ TYCH CO MIAŁY BYĆ PRZEZNACZONE NA PRZEMYSŁ. BEZ ŁASKI!!! jeszcze będą się prosić za dwa tygodnie. okolice GRÓJCA 93smacznego jedz te Jablka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przemek Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 NO I NIECH BĘDZIE , ZA TO JABŁEK NIE DOSTANĄ TYCH CO MIAŁY BYĆ PRZEZNACZONE NA PRZEMYSŁ. BEZ ŁASKI!!! jeszcze będą się prosić za dwa tygodnie. okolice GRÓJCA 93 a co do rowu wysypiesz te zgniłki ? przestań żartować bo i tak sie z was już iudzie śmieją........łaske to sadownik robi że wysypał odpad od produkcji za ponad 90 gr i jeszcze mu nie pasowało.....w przyszłym roku będzie po 0,15 gr i bedzie musiało pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Huber Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 Nie ma co pchać jabłka całego na przemysł jak ktoś nie strząsł a tylko kolor byl problemem to calkiem dobre ceny na obieraniu... poco to sypac.Zawsze sie dawalo na to obieranie tylko w tym roku cos chyba na latwizne sie za bardzo poszlo ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hoho Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 a co do rowu wysypiesz te zgniłki ? przestań żartować bo i tak sie z was już iudzie śmieją........łaske to sadownik robi że wysypał odpad od produkcji za ponad 90 gr i jeszcze mu nie pasowało.....w przyszłym roku będzie po 0,15 gr i bedzie musiało pasować Tak........... Ludzie się z nas śmieją jak sprzedajemy za 0,18 i za 0,90, ten tak zwany odpad po produkcyjny .Tylko zauważ, że jak niema tego odpadu jak to ty go nazywasz ,jego cena wzrasta 500%.Czyli jest coś wart . Co ty marzysz o przyszłym roku chłopie ,jeszcze jeden się nie skończył, a może będzie powtórka z rozrywki kto to wie? Jeszcze mówią o zimie stulecia. Zapomniałem dodać że kończy się era sadowników co będą ten odpad zbierać poniżej kosztów tylko po to żeby było czysto pod drzewami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość uiy Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 No pewne info to mam ja uwagaaaa europa nie nakupiła jabłek bo ich nie było drodzy państwo zapasów nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadekx Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 No pewne info to mam ja uwagaaaa europa nie nakupiła jabłek bo ich nie było drodzy państwo zapasów nie mają.no i co z tego wy tacy światowi jesteście wszystko wiecie a przeważnie te minerale przekombinuje i zawsze po gorszej cenie sprzedają i co roku tak hehe już niedługo 1,30 za dwa kilo ale Jablka exportowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość yhy Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 Tak........... Ludzie się z nas śmieją jak sprzedajemy za 0,18 i za 0,90, ten tak zwany odpad po produkcyjny .Tylko zauważ, że jak niema tego odpadu jak to ty go nazywasz ,jego cena wzrasta 500%.Czyli jest coś wart . Co ty marzysz o przyszłym roku chłopie ,jeszcze jeden się nie skończył, a może będzie powtórka z rozrywki kto to wie? Jeszcze mówią o zimie stulecia. Zapomniałem dodać że kończy się era sadowników co będą ten odpad zbierać poniżej kosztów tylko po to żeby było czysto pod drzewami. tak tak kończy sie era tylko w tamtym roku były takie kolejki na skupach jak było po 0,12 gr że trudno było ulicą przejechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gumiak w kubocie Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 tak tak kończy sie era tylko w tamtym roku były takie kolejki na skupach jak było po 0,12 gr że trudno było ulicą przejechać Przestań bajki opowiadać o 0,12 gr bo takiej ceny nigdzie nie było w całej Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Leszek Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 Sadownicy nie sypkie taniej niż 0,95 apeluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gtm Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 nie ma co komu się udały jabłka to w tym roku bierze żniwo cena 97groszy to dobra jak na odpad. Mój znajomy ma takie odmiany późniejsze i naprawdę owoc jest piękny a ze ja miałem wcześniejsze to obmarzły 20% może mi zostało więc nawet gra nie jest warta świeczki..sam z żoną obrywam bo człowiek by zbankrutował ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gawron Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 u mnie w sklepie jak byłem to po 3,5zł są jabłka z wiosny były po 1,3 w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ogrodnik Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 tu jest loteria ja sprzedałem po 0,97 gr kilka aut. jeszcze mam z 50 ton ale jak byłem dziś się pytać w skupie to po 90groszy tyle może dać po znajomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kazik Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 Sadownicy nie sypkie taniej niż 0,95 apeluje Jestem z Tobą , zobaczysz Lesiu będzie dobrze.Wszystko wróci do normy z nawiązką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SKUP Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 tu jest loteria ja sprzedałem po 0,97 gr kilka aut. jeszcze mam z 50 ton ale jak byłem dziś się pytać w skupie to po 90groszy tyle może dać po znajomości Jak mówi że po znajomości to wiec o tym, że jest światełko w tunelu U nas 0,93. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Truskawka to jest to Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 Pravda jest taka ze nie mielismy I nie bedziemy mieli wpływu na przetwórnie jak nam zagrają tak zatańczymy a ci co nie umieją tańczyć to czekają na 1,20 i cała impreza ich mija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hmm Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 Przestań bajki opowiadać o 0,12 gr bo takiej ceny nigdzie nie było w całej Polsce. była taka w łódzkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kolejny sadownik w gumowca Napisano 6 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2017 Sadownicy bądzmy zjednoczeni!!! Choć nie mam już przemysłu bo miałem bardzo mało jabłka ale popieram i Jestem z Wami Leszek i Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 1.3 za export w tym roku i to za 2 kg bezczelny typek,handlarzyk ze slomczyna kolego u nas expprt jest 1.5 i wyżej okolice warki za niektóre odmiany juz jest 2.2 2.3 wiec schowaj swoje wypociny między bajki:) nigdy tak nie pisałem ale bardzo dobrze,ze jest drogo,a wy aż czerwoni ze złości. Potraficie tylko nas podłączać jak jest drogo. N szczwesxie jabłek w europie jest mniej niż u nas,dużo mniej wiec sobie nie nasciagacie:) zresztą żeby to robić trzeba znać i język i mieć jakiś układ, a większość tych skupczykow to się nadaje ale żeby wypić winko pod sklepem i pogadać jacy to oni wielcy biznesmeni za ciency jestescie,nie wszyscy ale duża liczba pozdrawiam normalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość XD Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 no i co z tego wy tacy światowi jesteście wszystko wiecie a przeważnie te minerale przekombinuje i zawsze po gorszej cenie sprzedają i co roku tak hehe już niedługo 1,30 za dwa kilo ale Jablka exportowego 1,30 to Ty zapłacisz w 2017-12-01 za suchy przemysł. Pozdrawiam myślących Jestem solidarny z tymi co wyżej pisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość widz Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Drogi widzu. Jabłko na wiosnę będzie drogie i nic ma to nie poradzisz. Jak sam mówisz słabo sie przechowuje ale tym którym się uda wezmą pieniądze:) z Chin Rosja jabłka nie kupi a już najgłupszym Twoim argumentem o sprzedaży na zachód jest to, iż wg ciebie jabłko jest za słabe jakościowo jabłko jest w większości lepsze niż jabłko niemieckie włoskie czy austriackie:) tylko oni nas tam nie dopuszcza ma wielką skalę bo to byłby koniec dlą nich. Widać że na handlu się za bardzo nie znasz. Sprzedaje jabłko i na Rosję i na Arabie,a także na zachód i nikt nigdy mi nie powiedział,ze nasze jest gorsze Dlaczego Rosja nie kupi jabłek w Chinach podaj jakiś powód ? O jakich ilościach piszesz jako ja sprzedaję ?? 1000 T-2000 T. Wyprodukowaliśmy w tym roku ze 2500000 T. Ile z tego jest jakości nadającej się do handlu za granicą Zachodnią ?? Arabia ile sprzedałeś 5 kontenerów ??( ogólnie Arabia kupuje tak mało że na granicy błędu statystycznego ) Z takiej ilości jaką produkujemy zawsze część towaru będzie wysokiej jakości,(produkujemy 50% przemysłu) ale niewielka jak na skalę całej produkcji. Jabłka na wiosnę będą drogie jeżeli będzie ich mało, Jak będzie mało to i mało osób weżmie za nie pieniądze, w skali kraju 3,0 zł/ kg na wiosnę jak zostanie 300 tyś t to to tylko woda na młyn dla szkółkarzy. Ps" Niech jabłko na wiosnę będzie drogie, ale nic nie poradzisz tylko na śmierć. Więc nie bądż taki pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadex Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Jakie te chłopki światowe są i ekonomisty wszystko wiedza biznesmeny tylko później rzeczywistość inaczej pokazuje biała rawska cena na dziś 0,85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Panowie spokojnie GRÓJEC 0,92+VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mmmm Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 To jak będzie z tym przemysłem Tanieje??Bo mam trochę i myślę co z tym zrobić poczekać ?? czy sypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość heh Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 nie masz swojego rozumu tylko sie pytasz na forum ? wróżbici twierdzą że bedzie 1,30 tylko jak na razie zamiast drożeć staniało jak co roku ten sam scenariusz zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi