Gość Gosc Napisano 9 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpnia 2019 W okolicy też tną kapustę zimową bo cena na giełdach jest bardzo wysoka. Z resztą tak jest również z ziemniakami. Kopią póki jest cena i nie myślą żeby wrzucić coś do przechowywania więc towaru będzie brakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc 2 Napisano 9 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpnia 2019 przechowanie to duze koszta i ubytki dodatkowa praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 9 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpnia 2019 W Niemczech kukurydze są do pasa w najlepszych miejscach , w Austrii krowy mają miesiąc wcześniej z pastwisk zajść bo pastwiska i źródła wody wyschły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzes Napisano 9 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Gość gosc 2 napisał: przechowanie to duze koszta i ubytki dodatkowa praca Jakie to sa duze koszta ?? Jesli ktos tego nie robi 1 raz w senie ma juz odpowiednią przechowalnie i odpowiedni sprzet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mirek Napisano 10 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Panowie tak jak pisałem wcześniej tak i napiszę poraz kolejny, o cene się nie martwić bo będzie wysoka to jest pewne, dbać o plon teraz pryskac od chorób grzybowych bo raz deszcz raz słonce ja polecam Scorpion i Amistar. Jeśli chodzi o przechowywanie kapusty to koszta są ale przy cenie która jest i powinna być taka zawsze to odrobi się na te niby wysokie koszta i zostanie na zainwestowanie w maszyny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Luki Napisano 11 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia 2019 Witam jakie ceny kapusty białej szt i kg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mirek Napisano 12 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpnia 2019 W dniu 11.08.2019 o 12:39, Gość Luki napisał: Witam jakie ceny kapusty białej szt i kg ? Swojej jeszcze nie szatkuje a kupiłem ostatnio ładną 1,30 zł/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mateusz Napisano 12 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpnia 2019 Kto ma kapuche ten będzie mieć kapuche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rrr Napisano 12 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpnia 2019 Ogłoszenia sprzedaży kapusty przemysłowej widać po 1zl więc trochę przeplaciles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mirek Napisano 12 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpnia 2019 4 godziny temu, Gość Rrr napisał: Ogłoszenia sprzedaży kapusty przemysłowej widać po 1zl więc trochę przeplaciles Kupowałeś te po 1zł czy tylko z ogłoszenia to widzisz ? Kupiłem dwa razy po 10 ton za 1,30 odrazu do szatkownicy kapusta biała idealnie obrana a odmiana chyba megaton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gośc E. Napisano 13 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2019 W tym roku cena kapusty bedzie ,podobna jak w zeszłym , raz że sucho , a dwa brak rak do pracy, sąsiedzi zza wschodu bardzo roszczeniowi sie zrobili, są zorganizowani w różnego rodzaju nowinki techniczne komunikacja miedy nimi i wieda co i gdzie i za co rolnicy płacą, także kto umie liczyc i ma głowe na karku to policzy koszty , A kupczyki beda wystawiac ceny tańsze wiadomo żeby kupić taniej, zachód zna ceny swoich warzyw i ponizej ceny na ich giełdch nikt nie sprzeda, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mateusz Napisano 13 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) Akurat handlarze trzymają cenę, to ... rolnik lubi oddawać za darmo. Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez IGRiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość waldi Napisano 14 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2019 moze byc nawet max po5zl/kg nic takiego zadna cena adeszczyk pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 14 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2019 Po 5zl/kg to już jest w Biedronce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mirek Napisano 14 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2019 Panowie spokojnie zimówka bedzie po 2 zl/kg teraz Ci co niemogą opanowac cisnienia bedą oddawać po 50 -60gr/kg na przemysł a na giełde zimową bedą pchac aby tylko poszło, wygra ten co podejdzie spokojnie do tematu, sierpien-wrzesien to miesiąc dla tych co niemaja gdzie przechować kapuchy i oddają za darmo a potem płaczą ze zarobili połowe tego co powinni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tkiki Napisano 15 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2019 8 godzin temu, Gość Mirek napisał: Panowie spokojnie zimówka bedzie po 2 zl/kg teraz Ci co niemogą opanowac cisnienia bedą oddawać po 50 -60gr/kg na przemysł a na giełde zimową bedą pchac aby tylko poszło, wygra ten co podejdzie spokojnie do tematu, sierpien-wrzesien to miesiąc dla tych co niemaja gdzie przechować kapuchy i oddają za darmo a potem płaczą ze zarobili połowe tego co powinni. Pozdrawiam Przy tym układzie pogody już taki pewny nie jestem deszczu pod dostatkiem temperatura idealna jak u mnie raz pryska na szkodnika i czysta nawet cienki w tym roku po szumnych zapowiedziach może skończyc się jak z cena ogórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mirek Napisano 15 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, Gość Tkiki napisał: Przy tym układzie pogody już taki pewny nie jestem deszczu pod dostatkiem temperatura idealna jak u mnie raz pryska na szkodnika i czysta nawet cienki w tym roku po szumnych zapowiedziach może skończyc się jak z cena ogórka Skoro tak myślisz oddaj teraz po 90 gr. każdy wezmie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mateusz Napisano 15 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2019 Gdzie tak pada? Bo ja jestem z dolnego Śląska i od posadzenia kapusty czyli od 2 miesięcy spadło niecałe 40l deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tkiki Napisano 15 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2019 3 godziny temu, Gość Mateusz napisał: Gdzie tak pada? Bo ja jestem z dolnego Śląska i od posadzenia kapusty czyli od 2 miesięcy spadło niecałe 40l deszczu. Mazowieckie dość spore opady na dzień dzisiejszy dobrze przemieniło i to tak co kilka dni opady jak ostatnio padało calom noc wcześniej kilka burz solidnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 15 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2019 W centrum pompy poopuszczali w studniach i też wody brakuje . To co nie podlewane to nie będzie co ciąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gośc E. Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2019 a mi urosł już Brygadier podchodzi do głowek i kradna na potege Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Siwy Traktorzysta Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2019 Też mam problem z kradzieżami w kapuście. Jakie macie metody na zlodzieja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc 2 Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2019 pilnowac z widlami w reku albo z fuzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KT61 Napisano 18 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2019 U mnie w zagonach na czerwonej kapuście jak zwykle bakterioza,mimo zabiegów agrotechnicznych i używania dobrych środków ,na liściach jest już charakterystyczne V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 18 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2019 20gr /kg kapusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi