Gość Ziemniaki Napisano 16 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipca 2018 Jakie ceny na zjazdowej i Katowicach lub Wrocławiu za żółtego ziemniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość esi Napisano 16 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipca 2018 Pogoda nie prrzeszkadza w zbiorach wiec chybiony argument. Po prostu brak wydajnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tom Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2018 Esi masz racje w kuj pom kopie i ziemniaki sa duze ale wydajnosc max 18 ton handlowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2018 Dokładnie tak. Brak wydajności . Jeżdżę w komisji suszowej to widzę co ludzie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomi Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2018 Jak tam ceny na gieldach Krk i inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2018 Niema handlarzy na forum nie maja czasu bo szukaja ziemniaka drozeje nikt niechce powiedziec po ile kupuje, podobna rybitwy 15zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mały rolnik Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2018 kraków 10zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2018 Za arrowa ile teraz wołają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alf Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2018 Sandomierz hurtowo max 7 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Filip Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2018 Irga bronisze 18zł, Irga groszek 10 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wzy Napisano 17 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2018 Okolice wawy kopia wszystkie górki, gdzie tylko moga wejsc, zaraz bedzie zalamka, zawsze po deszczu tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grz Napisano 18 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2018 W poniedzialek na zjazdowej żółty 9 zl na wyjsciu, towaru tyle ze wszystko w jednym rządku mogłoby stac, kupujących też mało, za 7 brał przeżut, tak to wygląda, wszyscy gadaja ze nie ma wydajnosci, ciekawe co to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 18 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2018 Okolice Proszowic szalu nie ma z wydajnoscia duzo mniejsza moze w koncu dostaniemy godziwa zaplate za nasza ciezka prace.A jak tam gieldy ile idzie dostac za zoltka kal.+45? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Podkarpacie Napisano 18 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2018 Godzinę temu, Gość Gosc napisał: Okolice Proszowic szalu nie ma z wydajnoscia duzo mniejsza moze w koncu dostaniemy godziwa zaplate za nasza ciezka prace.A jak tam gieldy ile idzie dostac za zoltka kal.+45? Wg Was to u was nigdy niema wydajności. A później w kwietniu dzwonicie żeby po 3 zabierać. Czy jak będzie mniejszy plon a dostaniecie za niego 10 zł wor to naprawdę się tak wzbogacicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość boss Napisano 18 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2018 wczoraj rybitwy 8zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradzak Napisano 18 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2018 Jak dziś na giełdzie cenowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość esi Napisano 18 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2018 Poludnie kraju ma normalne ziemniaki bedzie po 40t z ha ale na polnoc powiedzmy od czestochowy juz tak dobrze nie jest a im wyzej tym gorzej. Sieradz z wieluniem plus kalisz maja w tym roku dosc slabo jak na ich warunki. Szalu nie bedzie z cena ale po te 40gr moze sie utrzyma. Poza tym to gdybanie. Nikt nie wie jak bedzie. Pogadamy za pol roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemniaki Napisano 18 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2018 Łódź 12 obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradzak Napisano 18 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2018 Już pada się znów nie ukopie dziś na Sieradzu.... cena będzie dobra jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 18 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2018 Kraków 13zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody ziemniak Napisano 18 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2018 Wrocław 12 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mbfbr Napisano 19 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2018 W dniu 16.07.2018 o 17:11, Gość TOMEK napisał: i teraz mi sie podoba to forum Nikt nie pluje na tablice ESI tylko handlarze przyjeżdżają do nas do Sieradza Błaszek i sa mili sympatyczni pokorni żeby tylko sprzeda pytają czy dasz rade nakopać bo wiesz ja od ciebie zawsze kupowałem Popatrzcie jak ssie zmieniła cena jak świat potrafi się odwrócić WSZYSCY JADA DO SIERADZA PO PYRKI I jest jeszcze jedna odsłona tej groteski chłop się postawił jest mądrzejszy jak wszyscy wszystko wie gdzie jakie ceny kto ile płaci a jeszcze dwa tyg temu skamlał ze niema za co żyć protestował pluł na AGROSAD ze sprowadza ziemniaki a teraz ciszaaaaaaaaaa OJ BY TA SIELANKA TRWAŁA WIECZNOSC I tak zdania o tej firmie nie zmienię za dużo importują. Wtedy kiedy można było dać zarobić Polskiemu rolnikowi oni doinwestowywali zagranicznych farmerów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tom Napisano 19 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2018 Panowie producenci trzymajmy 10 za worek i kazdy brdzie zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradzak ESI Napisano 19 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2018 W dniu 28.06.2018 o 06:28, Gość Jano napisał: W dniu 8.07.2018 o 21:10, Gość Producent napisał: Kolega Futura ma rację ja też sadzę 40 ha , a pola porozrzucane i nie ma jak wykopać studni. U mnie taka sama sytuacja jak u Komiksa tylko na cięzkich ziemiach się trzymają ale jak dzisiaj pryskałem to liśćie sie już zwijają w trąbkę i towaru nie będzie. Koledzy którzy sadzą po 60 - 80 mają możliwość podlania raptem 10 -15 ha to jest około 20 % nasadzeń. Najlepsze jest to że w gminie składając wniosek o oszacowanie szkód suszowych dowiedziałem sie ze ziemniaków susza nie obejmuje. Nie ważne ile sadzadzisz tylko ile bierzesz. Ziemniak to produkcja nisko budżetowa. Mogła by być więcej opłacalna ale nie będzie bo tiry muszą coś wozić z zachodu na powrotach, a co najtaniej wychodzi ano ziemniak. Byznesmeny z Proszowic dwa dni kopania i po ziemniakach to zwykli działkowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gościu Napisano 19 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2018 LatKurcze Sieradza nie zmienisz na giełdach, sami oddawacze. Ci z Sieradza co mają stałych odbiorców to nie tyczy sami oddawana za co chcą a zawsze taniej, ale na giełdzie pewien towar jest 1-1,2 zł/szt. dostawałem 1,1 za wieksze ilości ale się nie da bo słyszę że na giełdzie ktoś oddaje po uwaga !!! 0,80 . Szczyt glupoty kiedy calay kraj za odpowiedni towar dostaje tyle co wyżej... Samemu sobie sra* na stół !? Ludzie na jednej sztuce 40 gr różnicy ?? To nawet na 10 000 sztuk jest 4000 PLN różnicy w zarobku. Chwała Wam za strajki , poruszenie tematu , ale za wszelką cenę oddać towar gdy w tym roku idzie wszystko w handlu na pniu gdy tylko dorośnie ? Nie uprawiam już ziemniaków bo dla mnie to na wczesne szkoda zachodu , na pozniejsze loteria i stwierdziłem że zbyt blisko mam Sieradz a z wami nie mogę konkurować bo liczyć jeszcze potrafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi