Gość Michał rybitwy Napisano 9 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2019 i bardzo dobrze kara musi być!!! chytry dwa razy traci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnikkkk Napisano 9 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2019 Jak cena na katowicach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 9 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2019 1/3 plonu była to cena 3 razy większa co tu nie logiczne? Głoszenie takiej zawiści to tylko w polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość GOSC Napisano 9 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2019 1 godzinę temu, Gość Rolnik...handlarz napisał: Panowie produkuję rocznie ziemniaka z około 70ha i do tego skupuję ok 2000ton . Obserwuję co się w tym roku stało z nasadzeniem ziemniaka oraz wielką ilością nowych nasadzeń po 2-3 ha (oni są najgorsi bo sprzedają za ile kto da aby się wyzbyć, a zachłysneli się tegoroczną ceną ) już dziś wiem i mogę się założyć o konkretną sumę pieniędzy że cena za worek 15kg nie osiągnie ceny 5zł a w dodatku nie będzie komu podać. Odbyłem rozmowy z liczącymi się pakowniami na polskim rynku i już dziś zastrzegli że przepłacą za towar a kupią z zagranicy tylko dlatego żeby zemścić się na polskim rolniku że w tym roku nie chciał rozmawiać ani współpracować a udawał WIEJSKIEGO BIZNESMENA. a oni jak było wszystko tanie przed poprzednim sezonem, to brali od nas? też sprowadzali. i od nas tylko wymagali, a za pieniędzmi czekaj żeby tylko pół roku. MIESZCZAŃSKIE BIZNESMENY co na nas się dorobili a teraz na nas narzekają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sprzeda Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 Wroclaw nowy tydzien 2.5 zl, jak inne gieldy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hawlkp Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 Nie nakrecajcie jakieś głowno-burzy . Nikt nie jest w stanie przewidzieć co będzie . Może jesienią gdy każdy posprząta i będzie wiadomo jakie są zapasy ale nie dzisiaj . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szybki Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 Towar jest drogi i fajnie się go sprzedaje zarobki całkiem niezłe A jak jest 5 zł to nikt nie może zarobić i wszędzie blokady ze sprzedażą panowie nie widzę sensu w opuszczeniu ceny po co to robić za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość chłop Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 pięć zł ale za kilogram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRz1 Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 koledzy jaka cena w katowicach napisze ktos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maniek Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 Jak dziś młody na Broniszach i zjazdowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 Rano o 6 zjazdowa 24 za przeciętny towar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz malopolska Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 Ja jestem za tym żeby cena była wysoka. Jestem handlarzem Ale jak jest 6 zł za worek to szczerze odniechcewa mi się handlu jak pomyślę ile producent włożył w to swojej pracy i zdrowia A my kupujemy za darmo A i tak swoją marżę narzucamy. To wolę kupować drogo swoje zarobić A i widzę że rolnik producent coś z tego ma. My i tak swoje zarobimy, A i handel cieszy. Więc łącze się z producentami i płace tyle ile trzeba. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PYRA Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 Jaka cena na Krakowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość chłop Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 zachód za darmo nie da oni też są cwani ale jak nawet na jesień będzie wysyp to jest brak zapasów i za 0,40 gr bez problemów odbiorą z pola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zebek Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 15 godzin temu, Gość Rolnik...handlarz napisał: Panowie produkuję rocznie ziemniaka z około 70ha i do tego skupuję ok 2000ton . Obserwuję co się w tym roku stało z nasadzeniem ziemniaka oraz wielką ilością nowych nasadzeń po 2-3 ha (oni są najgorsi bo sprzedają za ile kto da aby się wyzbyć, a zachłysneli się tegoroczną ceną ) już dziś wiem i mogę się założyć o konkretną sumę pieniędzy że cena za worek 15kg nie osiągnie ceny 5zł a w dodatku nie będzie komu podać. Odbyłem rozmowy z liczącymi się pakowniami na polskim rynku i już dziś zastrzegli że przepłacą za towar a kupią z zagranicy tylko dlatego żeby zemścić się na polskim rolniku że w tym roku nie chciał rozmawiać ani współpracować a udawał WIEJSKIEGO BIZNESMENA. Co ty gosciu pi. Gdybyś był rolnikiem nie napisał byś określenia wiejski biznesmen, gdyż ubliżyłbys sam sobie, jesteś po prostu następnym spekulantem. Zarejestruj się chociaż byśmy wiedzieli , komu konkretna sumę dedykowac w przelewie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość TGS Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 Bronisze wołanie 45-50zł podawane 35-45 w zależności od towaru Łódź 30zł podobno Kalisz 28-35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krak30 Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 Kraków 30 wyjscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 Dzisiaj rano kupowałem po 37 ładny towar w Krakowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość z katowic Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 Katowice prawie 0 towaru cena 35 wyjście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 Jakie przyczyny takiego wzrostu ceny? Mamy 10.06 na ten czas 2+ zł to drogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zainteresowany Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 określcie sie czy za 15 czy za 20 tke bo róznie sie pakuje o tej porze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kol Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 Katowice 30 wyjście nie gadaj Janek Ci 35 nie zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody ziemniak Oleśnica Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 Wrocław towaru pełno 1.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 10 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2019 7 godzin temu, Gość TGS napisał: Bronisze wołanie 45-50zł podawane 35-45 w zależności od towaru Łódź 30zł podobno Kalisz 28-35 Nie żartuj bronisze 32-30 dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość chłop Napisano 11 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwca 2019 Witam 30zł na giełdach u chłopa 1,5/15 kg tj.22 zł tj. 40% marży w hurcie szok panowie to już 1zł na worku nie wystarcza przy całych autach niedługo to 100% wam mało będzie trochę skromności na szczęście popadało i to mocno co spowoduję że ziemniaki w końcu będą rosnąć no i plony póżniejszych będą normalne nie jak do tej pory 30%. Głowa do góry w tym sezonie chłop górą nad handlarzem , który znów będzie prosił o każdy towar może oprócz zbóż bo mają sypać. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi