Gość Małopol Napisano 7 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lutego 2021 8 godzin temu, Gość ELC napisał: Miałem Brillyance w tym roku i powiem że jest ok, myje się ok po terminie nie robi guli u dołu, dobrze i równo kiełkowała, ma dobrą choć nie za wysoka nać, brak zielenienia główki i rdzenia, nie rosną rozdwojone, trochę trzeba uważać na alternarioze w końcówce sezonu. Jak Cię będzie coś jeszcze interesować to pisz A jak w porównaniu ogólny wygląd, odpad i łatwość mycia z innymi odmianami które miałeś na późniejszy zbiór? U mnie w okolicy to tylko elegance i volcano które rolnicy mają sprawdzone, tyle że ta druga na naszych ziemiach nie do końca zaokrągla się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 10 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lutego 2021 Dużo w waszych rejonach zostało pietruszki na polach? Jaka macie okrywę śniegowa? Przy Tych mrozach może nie wytrzymać w bo gruncie... Jeszcze jedno pytanie jak u was z zejściem i jaka cena myta/brudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 10 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lutego 2021 Pietruszka brudną 3zł po umyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 10 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lutego 2021 W sklepie na kilogramy nawet drożej niż 3 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Saa Napisano 11 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lutego 2021 Dziwna sytuacja z pietruszką. Igrit na zielono ,czy to wina zimy że prosto z pola nie można kopać a może brak? Choć wątpię żeby w chłodniach pracowało. Może ktoś mądrzejszy się wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik1832 Napisano 11 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lutego 2021 25 minut temu, Gość Saa napisał: Dziwna sytuacja z pietruszką. Igrit na zielono ,czy to wina zimy że prosto z pola nie można kopać a może brak? Choć wątpię żeby w chłodniach pracowało. Może ktoś mądrzejszy się wypowie? Raczej brak możliwości wykopania. Nikt nie spodziewał się że bedzię mrozić tak długo. Miało być kilka dni, a bedzie co najmniej miesiąc. W chłodniach mają tylko nikt nie sprzedaje z chłodni w lutym w dodatku po słabej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 12 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2021 Panowie i Panie sialiście kiedyś pneumatem marchew/pietruszkę na 3 linie na jednej redlinie? Jakieś opinie? dawno temu w taśmowym Weremczuku istniał taki system, a teraz to jakaś mega rzadkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ceny Napisano 15 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lutego 2021 Jakie ceny marchwi i pietruszki ? Duzo zostalo w polach ? Nadawac to sie bedzie jeszcze do wybrania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mario Napisano 15 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lutego 2021 Oczywiście że się będzie nadawać, normalna sprawa że 20 lutego wjeżdża się w pole i kopie się co chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aaa Napisano 15 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lutego 2021 22 minuty temu, Gość Mario napisał: Oczywiście że się będzie nadawać, normalna sprawa że 20 lutego wjeżdża się w pole i kopie się co chce To chyba mroźonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 21 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lutego 2021 W dniu 15.02.2021 o 20:06, Gość Mario napisał: Oczywiście że się będzie nadawać, normalna sprawa że 20 lutego wjeżdża się w pole i kopie się co chce i to się kopie kombajnem "za nać" czy np. ziemniaczanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mario Napisano 22 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego 2021 Za nac kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Haha Napisano 22 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego 2021 29 minut temu, Gość Mario napisał: Za nac kolego Haha ciekawe co tam kopiesz jak nawet por zimowa zmarzla. Powodzenia w przebieraniu tego moze z 10% sie na cos nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Warszawiak Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2021 Przeżyła u was pietruszka w polach. U mnie po wyrwaniu i przyniesieniu do domu wygląda ok, ale jeszcze musi dojść do siebie. Wygląda na żywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pan Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2021 Dolny Śląsk pietruszka idealnie przezimowała . Od soboty zaczynam kopać . Ręczna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2021 Też jestem z dolnego śląska. Zmarzł mi por w polu więc nie chce mi się wierzyć, że pietruszka przeżyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rola Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2021 1 godzinę temu, Gość Gość napisał: Też jestem z dolnego śląska. Zmarzł mi por w polu więc nie chce mi się wierzyć, że pietruszka przeżyła. Bo to handlarze ktorzy chca cene zbic to tak pisza. Jest ogloszenie na 200 ton pietruszki prosto z pola i nikt nie odbiera ani nie odpisuje. To podpuchy handlarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pan Napisano 25 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lutego 2021 dzisiaj kopałem pietruszkę , przezimowała idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ferment Napisano 25 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lutego 2021 3 minuty temu, Gość pan napisał: dzisiaj kopałem pietruszkę , przezimowała idealnie Kolego nie e tym roku, nie po takich mrozach. Pietruszka drozeje z dnia na dzien. Jakby przezimowala to szla by w dół a nie w góre. Nie sej fermentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 25 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lutego 2021 Cebula zimowa rośnie na wieszchu i nic jaj nie jest , to pietruszka ukryta pod glebą miałaby zmarznąć ???Rzepakowi też nic te mini mrozy nie zrobiły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Miszcz Napisano 26 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2021 Po wykopaniu niby ok ale po umyciu jak dostanie temperatury to cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aaa Napisano 26 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2021 16 godzin temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Cebula zimowa rośnie na wieszchu i nic jaj nie jest , to pietruszka ukryta pod glebą miałaby zmarznąć ???Rzepakowi też nic te mini mrozy nie zrobiły . Czlowieku o jkiej crbuli piszesz jak por zimowa zmarzla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pan Napisano 26 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2021 pietruszka przezimowła jest piękna zero odpadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pan Napisano 26 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2021 miszcz i ferment podaj nr wyśle zdj. wczoraj kopana i dzisiaj wymyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ferment Napisano 26 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2021 25 minut temu, Gość pan napisał: miszcz i ferment podaj nr wyśle zdj. wczoraj kopana i dzisiaj wymyta Wyslij na maila foto jak kopiesz z pola z widoczna data. ( achilles1832@wp.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi