Darekspire Napisano 26 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipca 2021 Jakie u was ceny pietruszki? Bo marchwią Kujawy po wariowali... Zaraz to po 0.4 zaczną sprzedawac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 26 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipca 2021 Z pietruszką też już zaczynają dolowac. Sami cenę psuja a później płacz bo pieniędzy niema.tu się nigdy nic niezmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 26 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipca 2021 8 godzin temu, Darekspire napisał: Jakie u was ceny pietruszki? Bo marchwią Kujawy po wariowali... Zaraz to po 0.4 zaczną sprzedawac Starą sprzedaję po 8zł,do stałego odbiorcy. Ale patrząc na igrit to aż mnie przeraza jakie ilości są posiane,cena poleci szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 26 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipca 2021 W 2020r. Bylo 7,4tyś ha a w tym roku jest 9,4tyś. Ha posiane pietruszki. Ceny nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Seba Napisano 26 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipca 2021 57 minut temu, Gość Robert napisał: W 2020r. Bylo 7,4tyś ha a w tym roku jest 9,4tyś. Ha posiane pietruszki. Ceny nie będzie Można wiedzieć skąd te dane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 27 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2021 8 godzin temu, Gość Robert napisał: W 2020r. Bylo 7,4tyś ha a w tym roku jest 9,4tyś. Ha posiane pietruszki. Ceny nie będzie Około 30% więcej, bałaganu pietruszka narobi oj narobi. Myślę że ARIMR nie pomyliła się w liczeniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realista Napisano 27 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2021 Przegladalem te statystyki i zauważyłem że wiekszosc upraw zwiększyło swój areał względem roku ubiegłego. Osobiście wywnioskowałem że wynika to z faktu że w tym roku wszystkie gospodarstwa były zobligowane do podawania dokładnych powierzchni upraw. A do 2020 gospodarstwa poniżej 10ha składały wniosku na zasadzie oświadczeń. Ktoś moja teorię może potwierdzić/zanegować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Endriu Napisano 27 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2021 2 godziny temu, Gość Realista napisał: Przegladalem te statystyki i zauważyłem że wiekszosc upraw zwiększyło swój areał względem roku ubiegłego. Osobiście wywnioskowałem że wynika to z faktu że w tym roku wszystkie gospodarstwa były zobligowane do podawania dokładnych powierzchni upraw. A do 2020 gospodarstwa poniżej 10ha składały wniosku na zasadzie oświadczeń. Ktoś moja teorię może potwierdzić/zanegować? Raczej pani w tabelkach wychodzi z pietruszki 8 tys euro z pszenicy 900 euro. Chcesz sprzęt siej pietruszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielkopolska Napisano 27 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2021 Na jakiej stronie są te statystyki upraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGRiT Napisano 27 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2021 6 godzin temu, Gość Wielkopolska napisał: Na jakiej stronie są te statystyki upraw https://rejestrupraw.arimr.gov.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 4 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpnia 2021 Po ile obecnie sprzedajcie młoda pietruszką na brudno z pola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 5 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 2021 16 godzin temu, Gość Gość gość kujawy napisał: Po ile obecnie sprzedajcie młoda pietruszką na brudno z pola? Chętnych brak,cena 2.50 . Mam jeszcze starą idzie o wiele lepiej(stały odbiorca,umyta). Szykuje się dołek pietruszkowy w tym sezonie,obym się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 5 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 2021 2.5zl?Takiej ceny to nie słyszałem.wczoraj poszła po 4zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KRK Napisano 5 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Gość Gość gość kujawy napisał: 2.5zl?Takiej ceny to nie słyszałem.wczoraj poszła po 4zl po 4 to juz myta na rybitwach kupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 5 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Gość Gość gość kujawy napisał: 2.5zl?Takiej ceny to nie słyszałem.wczoraj poszła po 4zl Trzymaj cenę,i masz farta ze ktoś kupił. 4 zł to dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc gosc kujawy Napisano 5 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 2021 moze i fart. ale jakby kazdy trzymal cene to tez bylo by inaczej, a tymczasem rolnicy byle sprzedac niewazne za ile i ciagle opuszczanie ceny. zobaczcie jakie ceny warzyw sa w marketach a jakie my dostajemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 6 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpnia 2021 13 godzin temu, Gość gosc gosc kujawy napisał: moze i fart. ale jakby kazdy trzymal cene to tez bylo by inaczej, a tymczasem rolnicy byle sprzedac niewazne za ile i ciagle opuszczanie ceny. zobaczcie jakie ceny warzyw sa w marketach a jakie my dostajemy. Kolego z Kujaw, chyba sam sobie zaprzeczasz, ten sezon pokazał że to właśnie z waszego rejonu korzeniowka najbardziej poleciała na resztę kraju w mocno obniżonej cenie... To właśnie większość skupów się sugeruje cenami i waszymi ofertami i nam ceny zaniżają, ,,bo przecież na Kujawach jest taniej, nie pasuje ci cena to mi z Kujaw jeszcze taniej przywiozą,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Warszawiak Napisano 6 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpnia 2021 A u nas znów mówią że jak nie chcesz po tyle to scyzoryk przywiezie i jeszcze podziękuje że mógł sprzedac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wlkp. Napisano 6 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpnia 2021 Ludzie odkąd Kujawy zaczęły robić zamiast zbóż warzywa, to takie ceny to norma, 10 lat temu odwozilem marchew po 0,40 cięta do przetwórni, przyjeżdża gondola z rejestracją z początkiem Na literkę C i się pytam kierowcy opłaca się wozić z Kujaw? Ja miałem raptem. 15 km i podobny to aż przywoziłem na raz jak ta gondola. Stwierdził że nie jego ale zaraz przyszedł rolnik i mówi że dobra cena 0,25 zł... I już co roku tak zostało.. Może oni myślą że jest dobrze jak 2000 zł więcej z hektara zostaje jak za pszenicę? Nie wiem ale mają dobre ziemię i sami sobie robią krzywdę. Bazy przechowalniczej żadnej, bo tam nawet płotów nie mają na posiadłościach... Szkoda ze tak zepsuli po kolei rynek cebul, korzeniowych bo byle na brudno sprzedać... Za kapustne też już od dawna się biorą... Szczerze to widać że nie chcą zarobić, tylko się narobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Warszawiak Napisano 8 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpnia 2021 Jak u was prognozy pietruszkowe? Będzie jej więcej niż rok temu? Czy można liczyć na dobrą cenę jesienią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 9 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpnia 2021 7 godzin temu, Gość Warszawiak napisał: Jak u was prognozy pietruszkowe? Będzie jej więcej niż rok temu? Czy można liczyć na dobrą cenę jesienią? Warunki pogodowe w tym roku extra na pietruszkę,igrit zapełniony ogłoszeniami "sprzedam", daję jej max 0.80 gr na jesień z pola. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 9 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpnia 2021 Pietruszka z igrit nie ma wzięcia a zwłaszcza ta z Kujaw... Tego towaru nikt nie chce bo jest mega śliski temat z nią... Gnije na potęgę... Parobki kujawskie jak nie nauczycie się uprawy mniej a lepszej jakości to tak będzie. Zasiejcie mniej a dopilnujcie, zrubcie lepszą ochronę na grzyba i pilnujcie odpowiedniego zmianowania, nie częściej jak 4 a najlepiej co 6 lat na tym samym polu... wtedy będziecie mieć towar poszukiwany a nie niechciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosp.rolne Napisano 9 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpnia 2021 6 godzin temu, Darekspire napisał: Pietruszka z igrit nie ma wzięcia a zwłaszcza ta z Kujaw... Tego towaru nikt nie chce bo jest mega śliski temat z nią... Gnije na potęgę... Parobki kujawskie jak nie nauczycie się uprawy mniej a lepszej jakości to tak będzie. Zasiejcie mniej a dopilnujcie, zrubcie lepszą ochronę na grzyba i pilnujcie odpowiedniego zmianowania, nie częściej jak 4 a najlepiej co 6 lat na tym samym polu... wtedy będziecie mieć towar poszukiwany a nie niechciany A na południu przy tej ilości opadów pewnie pietruszkę i marchew macie super......nic nie gnije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 9 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpnia 2021 Od nas z centrum też do niedawna na Kujawach w pietruszkę się zaopatrywali na zimowe przechowanie , zaopatrywali ale już tego nie robią bo tam nie ma towaru na trzymanie . Monokulturą wykończyli pola . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość OpolskiDżonun Napisano 10 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpnia 2021 (edytowane) W dniu 9.08.2021 o 07:15, Darekspire napisał: Pietruszka z igrit nie ma wzięcia a zwłaszcza ta z Kujaw... Tego towaru nikt nie chce bo jest mega śliski temat z nią... Gnije na potęgę... Parobki kujawskie jak nie nauczycie się uprawy mniej a lepszej jakości to tak będzie. Zasiejcie mniej a dopilnujcie, zrubcie lepszą ochronę na grzyba i pilnujcie odpowiedniego zmianowania, nie częściej jak 4 a najlepiej co 6 lat na tym samym polu... wtedy będziecie mieć towar poszukiwany a nie niechciany Ty albo jesteś ... ....zasiejcie mniej ....to z zagranicy przywiozą glupcze Edytowane 10 Sierpnia 2021 przez IGRiT Usunięto wyzwiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi