Gość gisc Napisano 10 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopada 2019 W dniu 3.11.2019 o 08:35, Gość jaro napisał: Po ile ładną irgę można sprzedać na Broniszach? ja placilem 25 ale przez ten spadek tylko 18 20 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopada 2019 Pies srał irgę, nie ma ładnej, każda jedna ma rdzę, tyle, że ta droższa może trochę mniej, ale idealnie czystych nie ma. Tylko Belgia z hali, 0 odpadu, nie dotykam już polskiego kartofla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomwk Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopada 2019 Ja mam czysta bez rdzy Ok 200 ton ale czekam na cenę. Dobry producent ziemniaka wie jak wychodować irga bez rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopada 2019 Tomek, chodowla to genetyka lepiej się nie wypowiadaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopada 2019 6 godzin temu, Gość Producent napisał: Tomek, chodowla to genetyka lepiej się nie wypowiadaj. Pozdrawiam Tak oczywiście jest podatna na rdzawą plamistość miąszczu, ale zacznijmy od definicji choroby i czym jest spowodowana, brakiem czego i w jakim momencie. Niestety naprowadził mnie na te działanie nie Polak lecz Niemiec, po zadaniu kilku retorycznych pytań. Ale odpowiedzi są bardzo proste. Powodzenia w doświadczeniach. Powtórzę jeszcze raz już czwarty rok z rzędu i nic nie ma. Zaznaczę ze nie jestem mądrala co sądzi 1 ha i reszta handluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roll Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopada 2019 I sprzedajesz jako polski ziemniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomek Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopada 2019 9 godzin temu, Gość Tomwk napisał: Ja mam czysta bez rdzy Ok 200 ton ale czekam na cenę. Dobry producent ziemniaka wie jak wychodować irga bez rdzy. a ile bys chcial za taka irge..??? bralem z szydlaka z centrali jadalne i czasami sie teafilo od czasu do czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomek Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopada 2019 9 godzin temu, Gość Tomwk napisał: Ja mam czysta bez rdzy Ok 200 ton ale czekam na cenę. Dobry producent ziemniaka wie jak wychodować irga bez rdzy. a na jaka jest ta cena ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pa45 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopada 2019 1 godzinę temu, Gość Tomek napisał: Tak oczywiście jest podatna na rdzawą plamistość miąszczu, ale zacznijmy od definicji choroby i czym jest spowodowana, brakiem czego i w jakim momencie. Niestety naprowadził mnie na te działanie nie Polak lecz Niemiec, po zadaniu kilku retorycznych pytań. Ale odpowiedzi są bardzo proste. Powodzenia w doświadczeniach. Powtórzę jeszcze raz już czwarty rok z rzędu i nic nie ma. Zaznaczę ze nie jestem mądrala co sądzi 1 ha i reszta handluje Ojojoj ale mi to tajemna wiedza. Potas bor i woda woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopada 2019 Wie ktoś może jak wygląda sytuacja cenowa na Zjazdowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 12 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopada 2019 10 godzin temu, Gość tomek napisał: a na jaka jest ta cena ??? Na taka cenę jak się skończy przemysł jako jadalny, s szybko to nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malorolny Napisano 12 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopada 2019 Gdyby Polska nie była zalana przemysłem że wszystkich stron świata to w dalszym ciągu cena hurtowa kręciłaby się około 2zł. Najbardziej ubolewam, że nie ma kontroli nad tym. Biednego rolnika męczą na okrągło, a taki handlarz importer ma wolną rękę i żadnych kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agrokom Trade Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopada 2019 W dniu 12.11.2019 o 08:37, Gość Malorolny napisał: Gdyby Polska nie była zalana przemysłem że wszystkich stron świata to w dalszym ciągu cena hurtowa kręciłaby się około 2zł. Najbardziej ubolewam, że nie ma kontroli nad tym. Biednego rolnika męczą na okrągło, a taki handlarz importer ma wolną rękę i żadnych kontroli. Biedny rolnik sprzedaje na żywioł, bez płacenia podatku dochodowego, podatku VAT a zły importer musi odprowadzać państwu haracz, żeby starczyło na dopłaty dla tych rolników. Przygotuj ładnego ziemniaka z dokumentami to Rumuni Mołdawianie będą Ci go z rąk wyrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malorolny Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopada 2019 Nie osłabiaj mnie... Handlarz czy przerzutnik z giełdy niczego nie płaci i płacić nie będzie. A hurtem nie muszę sprzedawać bo jestem malorolny, sprzedam z domu parę woreczków i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopada 2019 kto ma ładnego ziemniaka to nie muśi po giełdach sprzedawać kupiec przyjedzie na podwurko.A kto ma przemysł szuka jakiegoś głupka na giełdzie mu to wcisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomasz Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopada 2019 A ile teraz bierzecie za czysta irgę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopada 2019 4 godziny temu, Gość tomasz napisał: A ile teraz bierzecie za czysta irgę???? 23zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość xxx Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopada 2019 Jaka cena na rybitwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pa45 Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopada 2019 4 godziny temu, Gość xxx napisał: Jaka cena na rybitwach Kolega sprzedał po 0,X za kg, ja za worek 15 kg tylko 1X,X. Ogólnie słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michał rybitwy Napisano 15 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopada 2019 Rybitwy wczoraj od 16 do 20 towaru bardzo dużo słabe zejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KRZYSZTOF Napisano 16 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada 2019 Rano wstaje a do sąsiada, który handluje ziemniakiem jak co tydzień rano w sobote wjeżdża łódka z niemieckim kartoflem. Bez fita bez jakichkolwiek papierów. I gdzie są jakieś kontrole. Pozdrawiam okolice Wielunia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yhym Napisano 16 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada 2019 W d*pie, kup sobie i ty łódkę Niemca i handluj. Aaaa, zapomniałem, nie masz kontaktów i nie wiesz co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maciek Napisano 16 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada 2019 Godzinę temu, Gość KRZYSZTOF napisał: Rano wstaje a do sąsiada, który handluje ziemniakiem jak co tydzień rano w sobote wjeżdża łódka z niemieckim kartoflem. Bez fita bez jakichkolwiek papierów. I gdzie są jakieś kontrole. Pozdrawiam okolice Wielunia. Czyli twój sąsiad dba o klijeta zapewnia mu dobry towar. Co ma wciskać polski syf? O klijeta trzeba dbać, dzisiaj klijet jest wymagający. Chandlujac polskim ziemniakiem daleko się nie zajedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 16 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada 2019 Rozumiem że dwa ostatnie wpisy to sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maciek Napisano 16 Listopada 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada 2019 31 minut temu, Sieradzak napisał: Rozumiem że dwa ostatnie wpisy to sąsiada. Klijeta. Który zderza się na codzień z wiesniakami którzy sprzedają polski syf i wstydu nie mają. Na pytanie po ile ziemniaki odpowiedź to ile potrzeba i to z każdym tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi