Gość Baor Napisano 29 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2020 Cena powoli pnie się do góry, z tąd ten zamęt siejący przez..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 Wypisywanie cen 9, 10 , 12 , 20 zł za worek mija się z celem. Najważniejsza informacja jest taka że cena ziemniaka ma tendencję spadkową ze względu na duże ilości ziemniaka w europie zachodniej oraz dosyć spore zapasy magazynowe w Polsce. Generalnie kto nie sprzedał ziemniaka od sierpnia do listopada 2019 popełnił olbrzymi błąd stracił pieniądze i zaklinanie rzeczywistości typu u mnie po 22 zł worek lub stany magazynowe 30 % nadprodukcji nie ma nic tu nie pomoże. Jeśli chodzi o ceny cena 20 zł worek jest ceną targowiskową nie hurtową aktualna cena hurtowa oscyluje w granicach 0,65zł/kg za ziemniak w BB ( zachęcam do analizy cen ziemniaków oferowanych do sprzedaży na igricie, można wykonać kilka telefonów ). Pytanie to wszystkich uczestników forum, czemu ma służyć to forum przechwałką że ja to sprzedaje drogo lub kupuje tanio czy może konkretnym analizą o aktualnym stanie rynku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Nowy Sącz Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 Mądrze napisane.Tedecja spadkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ech Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 11 godzin temu, Gość Baor napisał: Cena powoli pnie się do góry, z tąd ten zamęt siejący przez..... Tak się pnie do góry, że na Broniszach żółtego do dużego hurtu kupisz jak się uprzesz i na 10zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Emeryt. Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 Ja sie boje co bedzie za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yhym Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 14 minut temu, Gość Emeryt. napisał: Ja sie boje co bedzie za rok. To się nie bój tylko nie sadź, a wsadź coś innego. Każdy kto myśli choć trochę tak właśnie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 Dokładnie ja też ziemniaka w tym roku nie sadzę tylko dla swoich odbiorców i koniec. Więcej zboża i warzyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 Skoro tak dużo osób sądzi mniej to chyba zwiększę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yhym Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 15 minut temu, Kamil Koło napisał: Skoro tak dużo osób sądzi mniej to chyba zwiększę Zwiększaj śmiało tylko nie płacz jak przyjdzie oddać za darmo albo wyrzucić i obwiniaj wszystkich wkoło, że tobie się nie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 Niech sadzi. 20gr/kg ma gwarantowane tylko ma być ładny piękny odebrany z sadzeniaka i z jasnej ziemi. Bo inaczej zajączek z oklapnietym uszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kaziu Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 W dniu 16.01.2020 o 17:14, Gość Upadek napisał: Slalbmierz w piątek i sobotę. Handel zaczyna się juz przed 5 rano. Na plac wjeżdżamy przed 6 rano .A jak z podażą towaru ,ceny -ziemniak i warzywa.Do ktorej godziny trwa ta gielda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Emeryt Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 6 godzin temu, Gość Emeryt. napisał: Ja sie boje co bedzie za rok. Tylko z ta roznica ze ja wiem jaki bedzie okres wetacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 31 minut temu, Gość Emeryt napisał: Tylko z ta roznica ze ja wiem jaki bedzie okres wetacyjny. Ja też wiem podobno ma być sporo opadów więc pyry narośnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 Panowie co wy pier**licie. Pogoda w Europie zweryfikuje cenę. A nie wasze madroci. A co jeden to lepszy od Jackowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 56 minut temu, Gość Rolnik napisał: Panowie co wy pier**licie. Pogoda w Europie zweryfikuje cenę. A nie wasze madroci. A co jeden to lepszy od Jackowskiego. Na pietruszkę i pogoda nie pomogła jak wszyscy nasiali, to samo będzie z ziemniakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 Ciekawe czym tak będą wszyscy sądzić. Powiem jedno g*wno wsadzisz g*wno zbierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z pomorza Napisano 30 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2020 Polski rolnik jest głupi i tyle w temacie. Zamiast co roku robić swoje i nie zmieniać powierzchni upraw "Bo ziemniaki drogie to trzeba posadzić parę hektarów." to każdy by żył na normalnym poziomie I na wszystko by wystarczało. Jeśli nie będzie suszy w tym sezonie to cen wysokich nie wróżę... Co roku sądziłem 12 ha ale zmniejszam uprawę do 4 ha. Nie będę niszczył kręgosłupa za 5 zl/15kg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość kn Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2020 5zł za 30kg będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2020 Panowie jak giełdy Bronisze zjazdowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2020 Bronisze żółty 15 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Valdemar Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2020 Dużo osób się wysprzedało, kto ma towar nie musi się martwić, a handlarze niech kłapią tyle mają do roboty. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yhym Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2020 33 minuty temu, Gość Valdemar napisał: Dużo osób się wysprzedało, kto ma towar nie musi się martwić, a handlarze niech kłapią tyle mają do roboty. Pozdro Tak, tak, brakuje towaru, w kwietniu będzie 3 dychy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość STAS Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2020 7 minut temu, Gość Yhym napisał: Tak, tak, brakuje towaru, w kwietniu będzie 3 dychy. Nawet 5 dych. Dniówki dla menela by pakował na rozrzutnik, 5 dych bo gospodarze tak sie naliczyli ze pieniedzy im braknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MICHAŁ Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2020 Zachowajmy spokój, w minionym sezonie było mniej ziemniaka i cena zaczęła się klarować dopiero w lutym, kto ma dobry towar i warunki do przechowania może spać spokojnie, są jeszcze ponad 4 miesiące handlu. Ceny na zachodzie rosną i u nas też będą, ,,,,,, oj BĘDZIE SIĘ DZIAŁO... Jesienno-wiosenna zima jeszcze namiesza . Pozdrawiam z marcowego Sieradza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2020 Sieradz to na zawsze fantazje zwłaszcza do opuszczania cen.. Michał żeby się tak nie po działo że się włos zjeży na glowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi