Gość Slask Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2021 5 godzin temu, Ursus4062 napisał: Krk trochę się przerzedziło i po 12 wołają 12 zl to powinno byc minimum... Koszty na przyszly rok beda inne.. Nie panikujcie az tak z tymi ziemniakami i nie zjezdzajcie z cena... Handlarze sie przyzwyczajili ze kupja po 6 zl a za 20 sprzedaja.. A my nie mamy 6 zl czystego zysku trzeba odliczyc koszty... Rok jest bardzo dlugi... A anomalia pogodowe coraz gorsze... A ziemniak napewno bedzie potrzebny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bronek Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2021 Bronisze 8zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2021 w Wlkp bardzo mocna susza już od maja kiepsko z opadami, niewiem jak w pozostałej części kraju, napewno nie będzie takich plonów jak w zeszłym roku, czasy są nieciekawe, koszty ogromne, mega inflacja, pszenica kukurydza rzepak bardzo drogie czemu niby ziemniaki miały być wyjątkiem po 20 groszy ? opanujcie się ludzie jak macie sprzedawać poniżej 50 groszy we worku to lepiej nie sadźćcie więcej pyrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Farmer Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2021 14 godzin temu, Gość OpolskiDżonun napisał: Popraw swoj post bo po 1.kiepski z ciebie rolnik skoro nie masz plonu 2.nie mierz nikogo swoją miarą i zdolnościami produkcyjnymi twojego marnego gospodartswa. Już chyba nie muszę odpisywać, koledzy odpisali za mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość klapek Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2021 2 godziny temu, Gość Bronek napisał: Bronisze 8zł Haha Ty to masz fantazje. 12 zł płaci droga. Tam wieczorem nie będzie towaru na placu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2021 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: w Wlkp bardzo mocna susza już od maja kiepsko z opadami, niewiem jak w pozostałej części kraju, napewno nie będzie takich plonów jak w zeszłym roku, czasy są nieciekawe, koszty ogromne, mega inflacja, pszenica kukurydza rzepak bardzo drogie czemu niby ziemniaki miały być wyjątkiem po 20 groszy ? opanujcie się ludzie jak macie sprzedawać poniżej 50 groszy we worku to lepiej nie sadźćcie więcej pyrek. Małopolska odwrotnie za dużo padało ziemniak zaczyna gnić w redlinach . Zgadzam się z twoją wypowiedzią , ale 0,50 gr za kg to za mało ! minimum 0.70 gr w tym roku powinno być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Błonie Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2021 1 godzinę temu, Gość klapek napisał: Haha Ty to masz fantazje. 12 zł płaci droga. Tam wieczorem nie będzie towaru na placu Zgadza się i tak jest od początku tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość9 Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2021 16 godzin temu, Gość Rolnik napisał: w Wlkp bardzo mocna susza już od maja kiepsko z opadami, niewiem jak w pozostałej części kraju, napewno nie będzie takich plonów jak w zeszłym roku, czasy są nieciekawe, koszty ogromne, mega inflacja, pszenica kukurydza rzepak bardzo drogie czemu niby ziemniaki miały być wyjątkiem po 20 groszy ? opanujcie się ludzie jak macie sprzedawać poniżej 50 groszy we worku to lepiej nie sadźćcie więcej pyrek. Pszenica, kukurydza i rzepak idą na export i to robi cenę. A ziemniaka przywożą jeszcze z zachodu i cena idzie w dół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stanley Scania Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 Wróciłem po urlopie byłem na Bolearach, na Broniszach dziś 10zł zaraz zaprowadzę nowy porzadek cena wróci zobaczycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stanley Scania Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 21 godzin temu, Gość Master napisał: Małopolska odwrotnie za dużo padało ziemniak zaczyna gnić w redlinach . Zgadzam się z twoją wypowiedzią , ale 0,50 gr za kg to za mało ! minimum 0.70 gr w tym roku powinno być . Nie pryskałeś oszczędzałeś i dlatego gnije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 1 godzinę temu, Gość Stanley Scania napisał: Wróciłem po urlopie byłem na Bolearach, na Broniszach dziś 10zł zaraz zaprowadzę nowy porzadek cena wróci zobaczycie. Panie Stasiu masz fantazje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 2 godziny temu, Gość Stanley Scania napisał: Nie pryskałeś oszczędzałeś i dlatego gnije Co ty możesz wiedzieć o mojej ochronie fungicydowej ? Szukasz zaczepki zamiast napisać coś merytorycznego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 43 minuty temu, Gość Master napisał: Co ty możesz wiedzieć o mojej ochronie fungicydowej ? Szukasz zaczepki zamiast napisać coś merytorycznego ! Tak gniją i to dobrze u tych co prawdę piszą. Nadfachowcy typu scania tego nie rozumieją bo są tylko handlarzynami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lolo Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 Co tak nikt cen nie podaje ? Pewnie zboża kosicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Poznański obserwator. Napisano 31 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 2021 Sieradzoki na kobierzyckich polach kopią jeszcze przykrywane pyrki wincy sadzić wincy,wincy sam niszczyk wincy, wincy... kwarantanna powinna wam zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stanley Scania Napisano 31 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 2021 Wszyscy w polach żniwa w pełni a u nas na Broniszach 15zł worek tak tak teraz to ja mam żniwa mówiłem że zaprowadzę porządek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wsc Napisano 31 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 2021 2 godziny temu, Gość Stanley Scania napisał: Wszyscy w polach żniwa w pełni a u nas na Broniszach 15zł worek tak tak teraz to ja mam żniwa mówiłem że zaprowadzę porządek! Stasiu, Ty na broniszach zrobisz porządek? Błagam nie rozśmieszaj mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik9876 Napisano 1 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia 2021 No robi. Lata ze szczotka i lopata zamiata syf do kontenera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 1 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia 2021 Witam jak tam ceny w Polsce ? Rybitwy jak sie uda na tygodniu kolo 9-10 dzis 8 oddaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość klapek Napisano 1 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia 2021 Jak dziś Bronisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bronek Napisano 1 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Gość klapek napisał: Jak dziś Bronisze? 8-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 2 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia 2021 U mnie volumia zadbana podlewana żadnych wygnitych dołków plon handlowy 42t/ ha a jak ktoś ma więcej niż 50t to mu tylko za zazdroscic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 2 Sierpnia 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia 2021 Kto o tej porze volumie na handel kopie? Przecież teraz się już nie da tego jeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Finkm Napisano 2 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Ursus4062 napisał: Kto o tej porze volumie na handel kopie? Przecież teraz się już nie da tego jeść Kolega ja tak samo kopie teraz i nikt nie narzeka i też zgnitych nie ma a nawet w porównaniu do denara stary sadzeniaka jest dobrze zachowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ina Napisano 3 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2021 Nikt nie narzeka a w pl konsumpcja leci na pysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi