Rolnik9876 Napisano 14 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudnia 2021 13 godzin temu, Gość HandelZagranica napisał: 60 gr to ja mam marży na kg jakieś 45 gr na czysto i też nie jest wesoło ale jakoś przejdziemy tą pandemie bo towaru opór w całej europie Coś Ci się pomyliło chyba 45gr z worka 15kg a nie z kila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość prrawda Napisano 14 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudnia 2021 13 godzin temu, Gość HandelZagranica napisał: 60 gr to ja mam marży na kg jakieś 45 gr na czysto i też nie jest wesoło ale jakoś przejdziemy tą pandemie bo towaru opór w całej europie marże i może mieć 45gr ale jak ziemniaki wywozi za granice podlicz koszta paliwa tira kierowcy itp. na czysto mu zostanie nie zawile z tego wiec nie ma się czym chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HandelZagranica Napisano 15 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudnia 2021 14 godzin temu, Gość prrawda napisał: marże i może mieć 45gr ale jak ziemniaki wywozi za granice podlicz koszta paliwa tira kierowcy itp. na czysto mu zostanie nie zawile z tego wiec nie ma się czym chwalić Dobrze liczysz ale nie do końca 22 tony X 15 gr to są koszty i w okolicach 40 gr zostaję na kg do kapsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek1 Napisano 15 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudnia 2021 W 2018 miałem na przeżucie 80gr na czysto ilości kilka solówek miesięcznie więc można. W tym roku 40gr mnie wcale nie dziwi. Sam uprawiam ziemniaki ale w ostatnich latach lepiej handlować niż produkować. Dlatego też sukcesywnie zmniejszam areał ziemniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mati Napisano 15 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudnia 2021 Panowie ziemniaki drożeją w telewizji pokazują że pną się w górę nie ma co sprzedawać po 7-8zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kotan Napisano 15 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudnia 2021 Panowie sprzedawajcie ale później nie narzekajcie że na paliwo i na Nawozy nie macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Matek Napisano 16 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudnia 2021 19 godzin temu, Gość Mati napisał: Panowie ziemniaki drożeją w telewizji pokazują że pną się w górę nie ma co sprzedawać po 7-8zł w telewizji zawsze są w cenie. Wy nie sprzedawajcie, żebyś ty jak najwięcej wypchnął, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henryk Napisano 17 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2021 W dniu 16.12.2021 o 17:12, Gość Matek napisał: w telewizji zawsze są w cenie. Wy nie sprzedawajcie, żebyś ty jak najwięcej wypchnął, co? Orzna nas handlarze jak co roku. I ta spiewka no ja to mam towar i ogólnie słabo idzie A tyle jest że szok. I takie wieczne paplanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 18 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudnia 2021 10 godzin temu, Gość Henryk napisał: Orzna nas handlarze jak co roku. I ta spiewka no ja to mam towar i ogólnie słabo idzie A tyle jest że szok. I takie wieczne paplanie. 10 godzin temu, Gość Henryk napisał: Orzna nas handlarze jak co roku. I ta spiewka no ja to mam towar i ogólnie słabo idzie A tyle jest że szok. I takie wieczne paplanie. Nie jest źle kupi się 7-8 zawiezie się po 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jajko i kura Napisano 18 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudnia 2021 Jak wszystko w przyszłym roku podrożeje to jeszcze lepiej coś teraz i sprzedać i kupić owszem jeszcze w jakiejś rozsądnej cenie bo co z tego jak sprzedaż ziemniaka po 1-1,2 z wiosny a niektóre rzeczy zdrożeją znowu po 30-40 % bo się na to zanosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Slask Napisano 18 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudnia 2021 Witam wie ktoś jaka jest cena ziemniaka na Katowicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 19 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudnia 2021 Panowie jakieś ruchy do góry na broniszach czy bez zmian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max Napisano 19 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudnia 2021 Kolo połowy stycznia zaczną pakować Ci co na cenę od jesieni czekają to spokojnie cena na 5zl za wor skoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kmi Napisano 19 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudnia 2021 54 minuty temu, Gość Max napisał: Kolo połowy stycznia zaczną pakować Ci co na cenę od jesieni czekają to spokojnie cena na 5zl za wor skoczy. W czym problem masz jesli jestes rolnikiem to juz sprzedales jesli kupujesz to dla ciebie bomba o co ci chodzi jasnowidze w rolnictwie i nie tylko sa milionerami brawo ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 19 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudnia 2021 Godzinę temu, Gość Max napisał: Kolo połowy stycznia zaczną pakować Ci co na cenę od jesieni czekają to spokojnie cena na 5zl za wor skoczy. 5 zł napewno od ceny na dzień dzisiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 19 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudnia 2021 Godzinę temu, Gość Max napisał: Kolo połowy stycznia zaczną pakować Ci co na cenę od jesieni czekają to spokojnie cena na 5zl za wor skoczy. Jak byś był prorokiem to byś nie był bidokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Fhu Napisano 20 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudnia 2021 W dniu 19.12.2021 o 17:16, Gość Marek napisał: 5 zł napewno od ceny na dzień dzisiejszy. Tez tak myslalem.. myślałem... Coraz mniej na to wskazuje ;( w kraju jest dużo towaru, duze gospodarstwa po 1000 ton i więcej nic nie posprzedawaly bo licza na cenę ale juz widza co sie dzieje i miekna. A dzieje sie zle, lockdowny wprowadzane z dnia na dzien ( Holandia, Austria) lockdowny z wyprzedzeniem a to nie wpływa na popyt. I nie działają tu argumenty ze ludzie czy lockdown czy nie jesc musza , nic na to nie wskazuje zadne dane z poprzednich lockdownow z platform ,z sieci , z magazynow pokazuja ze z warzywem typu ziemniak kapusta cebula burak marchew sprzedaż jest na takim samym poziomie jak w innych poprzednich czy następnych miesiącach. Jest zwzyzka produktow typu makarony maki cukry slodycze. Pozdrawiam zyczac mimo wszystko wysokich cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik amator Napisano 21 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudnia 2021 Czyli wracamy do ulubionej ceny rolników i firm pakujących 25 gr netto luz. W końcu to rolnik jest bogaty ma z czego dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 22 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2021 (edytowane) W dniu 19.12.2021 o 15:59, Gość Max napisał: Kolo połowy stycznia zaczną pakować Ci co na cenę od jesieni czekają to spokojnie cena na 5zl za wor skoczy. Jak cena na 5 zł skoczy to przyjedziesz i dostaniesz między oczy ... Edytowane 22 Grudnia 2021 przez IGRiT Usunięto inwektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 22 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2021 7 godzin temu, Gość Rolnik napisał: Jak cena na 5 zł skoczy to przyjedziesz i dostaniesz między oczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2021 nie siejcie paniki. cena napewno nie spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henryk Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2021 18 minut temu, Gość Rolnik napisał: nie siejcie paniki. cena napewno nie spadnie. A z czego tu ma spasc niby. Wszystko drożeje, w sklepach żywność podrozala ziemniak 2.5-3 zł no bo inflacja. A u nas co nas nie dotyczy nam nie ma więcej, a wy tu o spadkach mowicie. Nie bądźcie śmieszni ludzie. Plony i tak były dużo słabsze niż rok temu, a cena ogólnie wychodzi gorzej jeszcze niż w ubiegłym roku. Idź jeden z drugim zapytaj o nawóz o stal czy inne materiały to każdy wam powie no podrozalo bo inflacja i w górę 100% A wy oddajecie za darmo handlarzynom co drugie tyle za przezut zarabiaja. Świnia za grosze A w sklepie no inflacja i byle ochlap za 30 zł trzeba dac. No a my pracujmy już za pół darmo. Ciemnota niedługo przejrzy na oczy i się zastanowi jak na zwykle oplaty nie zarobi. Ogloszenia KUPIĘ za 7 zł wór czy 0.45 gr to nawet tam nie dzwonić. Min 80 gr kg. Jak tak dalej będzie to za dwa lata nie będzie ziemniaka jadalnego i żywca wieprzowego w kraju, i wtedy zobaczycie jak będzie drogo za zachodnie jedzonko. Już mało kto chce podpisywać umowy na skrobie i frytke A czemu? No bo chłopa obuli i każdy ma w nosie robić za darmo. Więc tak samo z jadalnym, handlarzyki trzeba zmniejszyć swoje marzę bo niedługo sami sobie bedziecie sadzili ziemniaczki i zobaczycie jak praca wygląda. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2021 42 minuty temu, Gość Rolnik napisał: nie siejcie paniki. cena napewno nie spadnie. Cena jest super w stosunku do sadzeniaków po2400 netto za tonę i nawozów po 3000 więc jest z czego opuszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HandelZagranica Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2021 Ja juz kończę w tym roku handel ,dziekuje wszystkim rolnikom za piękne ziemniaki szykowane na wschód, rok uważam za udany do zobaczenia w styczniu.Wesołych świąt kochani i szczęśliwego 2022 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2021 58 minut temu, Gość HandelZagranica napisał: Ja juz kończę w tym roku handel ,dziekuje wszystkim rolnikom za piękne ziemniaki szykowane na wschód, rok uważam za udany do zobaczenia w styczniu.Wesołych świąt kochani i szczęśliwego 2022 roku Rolnicy z sieradza już czuja się docenieni i już po świętach będą szykować po 40 gr. Pamiętaj aby nie przepłacić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi