Gość Jan Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2021 12 minut temu, Michał S napisał: Prawda jest taka że dużo naszych kolegów sadowników stroi towar w skrzyniach , także zamiast być handel za wagę w skrzyni standardem to będzie coraz rzadziej występował. Ja chce sprzedać Goldena prinsa mutsu i szampiona reno po przesortowaniu za 2 zł i nikt nie chce dac Za Goldena 1,9 od 7 Prinsa 1,7 od 7 Mutsu 1,6 od 7 cm Szampiona 1,6 od 7 Także czekamy nie chce 3 za wagę ani 4 tylko 2 po przesortowaniu i nie mogę wziąć. Dużo osób czeka. Towaru nie brakuje, ogólnej wysyłki sa realizowane na bieżąco. Lekki niedobór jest Gali Royal ale jej już w komorach nie ma strasznie za wiele. Uważajcie na jędrność chłopaki. U mnie Prince w ciągu dwóch tygodnia spadł o 0.5kg... jedynie co fajnie się trzyma to Red Delicious. Twardy jak kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realista Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2021 18 minut temu, Michał S napisał: Prawda jest taka że dużo naszych kolegów sadowników stroi towar w skrzyniach , także zamiast być handel za wagę w skrzyni standardem to będzie coraz rzadziej występował. Ja chce sprzedać Goldena prinsa mutsu i szampiona reno po przesortowaniu za 2 zł i nikt nie chce dac Za Goldena 1,9 od 7 Prinsa 1,7 od 7 Mutsu 1,6 od 7 cm Szampiona 1,6 od 7 Także czekamy nie chce 3 za wagę ani 4 tylko 2 po przesortowaniu i nie mogę wziąć. Jak będzie cena po 2,to będziesz chciał po 2,50.Jak będzie po 2,50 to będziesz czekał na 3.I to taka rzeczywistość. Chłopu zawsze mało i on co roku doklada do biznesu.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2021 Godzinę temu, Gość Realista napisał: Jak będzie cena po 2,to będziesz chciał po 2,50.Jak będzie po 2,50 to będziesz czekał na 3.I to taka rzeczywistość. Chłopu zawsze mało i on co roku doklada do biznesu.............. Przytoczę Panu historię z własnego podwórka. Mój stały kupiec( przynajmniej Tak mi się wydawało) kupował u mnie jabłka w 2018 r na wiosnę cena była 35 zł. za skrzynkę ,potem zrobiło się 38 a on na to, zostawmy 35 bo i tak dobra cena A ja biorę wszystko .To ja na to OK, teraz ja opuszczę później Ty dolożysz . Rok później wiosną 2019 ten sam kupiec daje 9 zł za skrzynkę ja mówię dołóż na 10 za co to robić , A ON że jak chce to mogę robić bo on ma gdzie kupić, Odmówilem nie robiłem, Minął rok wiosną 2020 kupuje u mnie jabłka ten sam kupiec płaci 45 zł ,przyjeżdża nastepny raz ja mu mówię 48 on żeby zostało 45 bo bierze wszystko ( tym razem nie dałem się nabrać na miłość na Dobre i Złe ) I mówię płać albo spadaj I zapłacił. I przyjeżdża MORAŁ TEJ BAJKI JEST TAKI ZE NIKT NIKOMU ŁASKI NIE ROBI .KADY CHCE MAKSYMSLIZOWAC SWOJE ZYSKI . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2021 25 minut temu, Michał S napisał: Przytoczę Panu historię z własnego podwórka. Mój stały kupiec( przynajmniej Tak mi się wydawało) kupował u mnie jabłka w 2018 r na wiosnę cena była 35 zł. za skrzynkę ,potem zrobiło się 38 a on na to, zostawmy 35 bo i tak dobra cena A ja biorę wszystko .To ja na to OK, teraz ja opuszczę później Ty dolożysz . Rok później wiosną 2019 ten sam kupiec daje 9 zł za skrzynkę ja mówię dołóż na 10 za co to robić , A ON że jak chce to mogę robić bo on ma gdzie kupić, Odmówilem nie robiłem, Minął rok wiosną 2020 kupuje u mnie jabłka ten sam kupiec płaci 45 zł ,przyjeżdża nastepny raz ja mu mówię 48 on żeby zostało 45 bo bierze wszystko ( tym razem nie dałem się nabrać na miłość na Dobre i Złe ) I mówię płać albo spadaj I zapłacił. I przyjeżdża MORAŁ TEJ BAJKI JEST TAKI ZE NIKT NIKOMU ŁASKI NIE ROBI .KADY CHCE MAKSYMSLIZOWAC SWOJE ZYSKI . Tu już zostało napisane, że kupiec z giełdy to nie kupiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kupiec Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2021 Mam czas, bo BDF musiał zjechać na serwis, więc wreszcie zarejestrowałem konto. Prorok, w końcu będą mógł Ci przesłać na priv marże odnośnie grupy producenckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2021 3 minuty temu, Kupiec napisał: Mam czas, bo BDF musiał zjechać na serwis, więc wreszcie zarejestrowałem konto. Prorok, w końcu będą mógł Ci przesłać na priv marże odnośnie grupy producenckiej. Czekam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość s Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2021 13 godzin temu, Gość Kupiec napisał: Normalne, tak samo jak ty byś chciał sprzedać za wagę 3/4 przemysłu w skrzyni i się cieszyć, że udało ci się zrobić kogoś w uja i niech się martwi on, ja mam problem z głowy. Dlatego nigdy w handlu nie będzie normalnie. Dlaczego 3/4 przemysłu,w cenie deseru sprzedam pełne skrzynie przemysłu jeźeli znajdę kupca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenek Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2021 Jabłko muśi się już wstawiać na jeśieni do komór przystrojone.kupiec ogląda podoba mu się dogaduję cenę kasa na podwórku i dalej jego problem nie muj.Ja swoje zrobiłem.Kto by wysypywał na przemysł.A wiadomo jakie jabłko jest urwane i wkładane.Dlatego w markętach widać jaki piękny towar na półkach.Ale jeszcze trochę to będzie cięzko głupiego znaleś za wagę w szkrzyni.W tym roku jeszcze mi się udało.I nie żle na tym wyszłem przy tych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kupiec Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2021 'Wyszłeś, muj, nie źle', poważny z ciebie sadownik i biznesmen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jacek Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2021 Proroku wszystkie komory podane? Możemy opuszczac ceny z kupcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kupiec Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2021 Ja to już czekam tylko maja i truskawek, na miękkim jest piniondz, a nie na tych jabłkach, gdzie za jakieś grosze trzeba się użerać i marznąć na BDFie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wgr Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2021 Godzinę temu, Kupiec napisał: Ja to już czekam tylko maja i truskawek, na miękkim jest piniondz, a nie na tych jabłkach, gdzie za jakieś grosze trzeba się użerać i marznąć na BDFie. Na długo ci utkwiły w pamięci te słowa Widać że zabolało kompleksy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kupiec Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2021 Oj tak, nie śpię przez to w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2021 13 godzin temu, Gość Jacek napisał: Proroku wszystkie komory podane? Możemy opuszczac ceny z kupcem? Bez przesady...będzie drożeć symbolicznie. Dobry towar zapłaci. Szrot na bdfie skonczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2021 17 godzin temu, Gość Zenek napisał: Jabłko muśi się już wstawiać na jeśieni do komór przystrojone.kupiec ogląda podoba mu się dogaduję cenę kasa na podwórku i dalej jego problem nie muj.Ja swoje zrobiłem.Kto by wysypywał na przemysł.A wiadomo jakie jabłko jest urwane i wkładane.Dlatego w markętach widać jaki piękny towar na półkach.Ale jeszcze trochę to będzie cięzko głupiego znaleś za wagę w szkrzyni.W tym roku jeszcze mi się udało.I nie żle na tym wyszłem przy tych cenach Kiepska prowokacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2021 Ssanie na jabłko niesamowite. Telefony urywają się. Już po 2 zł za wagę za princa dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Princ Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2021 Godzinę temu, Gość Gość napisał: Ssanie na jabłko niesamowite. Telefony urywają się. Już po 2 zł za wagę za princa dają Potwierdzam szal jest ostry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wgr Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2021 Godzinę temu, Gość Gość napisał: Ssanie na jabłko niesamowite. Telefony urywają się. Już po 2 zł za wagę za princa dają 2 zł to już dawno temu byłi. Dziś miałem propozycje 3 zł za 2kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sad 54 Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2021 Trzeba najpierw sady przeciąć i potem wziąć się za otwieranie komór z jabłkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenon Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2021 12 godzin temu, Prorok napisał: Bez przesady...będzie drożeć symbolicznie. Dobry towar zapłaci. Szrot na bdfie skonczy U szanownego naszego ''Kupca"...:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kupiec Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 2021 A jak, ja biorę wszystko, na przemyśle też jest hajs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realne ceny Napisano 25 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lutego 2021 Ta drożeje, chyba w sklepie. Cena tą samą od tygodni, a może nawet już miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 25 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lutego 2021 gorzej jak na jeśieni.Ta pogoda może poprawi handel.Na giełdach się mocno ruszyło.Nawet są braki nie ma co kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenon Napisano 25 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lutego 2021 Godzinę temu, Gość Gość napisał: gorzej jak na jeśieni.Ta pogoda może poprawi handel.Na giełdach się mocno ruszyło.Nawet są braki nie ma co kupić Jak kupiec zajęty komentarzami na Igrit nie zdziera butów na kostce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 25 Lutego 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lutego 2021 Dobry towar idzie sprzedać bez problemu za dobrą cene.Gorzej mają ci co narwali przemysłu i liczą na cenę 3zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi