Gość Kupiec Napisano 30 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2021 4 godziny temu, Gość Gala napisał: Witam. ile teraz można dostać za galę sznico red 65+ za wagę? Ja dam 60gr/ kg od 6,5cm kasa od ręki. potrzebuje 200ton na piątek.. Pasuje.. Priv.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gala Napisano 30 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Gość Kupiec napisał: Ja ci mogę dać 50gr.. a jak jest twoja cena. Może tak zacznijmy handlować.. Pan Marcin Popławski w swoim komunikacie "cena ma wychodzić od producenta "uczie sadowników jak trzeba hądlować.Z tego względu apeluję do wszystkich producentów gali: nie sprzedawać gali niżej 2 zł!!!Komu na jabłko zależy ten kupi ,a inne nich sperd......z tego handlu.!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 31 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia 2021 13 godzin temu, Gość Gala napisał: Pan Marcin Popławski w swoim komunikacie "cena ma wychodzić od producenta "uczie sadowników jak trzeba hądlować.Z tego względu apeluję do wszystkich producentów gali: nie sprzedawać gali niżej 2 zł!!!Komu na jabłko zależy ten kupi ,a inne nich sperd......z tego handlu.!!!!!!! Tylko 2?w roku gdy wszystko zmarzlo? Toż to darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Komunikat Napisano 31 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia 2021 1 minutę temu, Prorok napisał: Tylko 2?w roku gdy wszystko zmarzlo? Toż to darmo Paweł dał komunikat że jabłko gnije na drzewach. 2zl to stanowczo za mało przy tych kosztach produkcji. Ropa 5.50zl, mocznik 2300zl, rwacz 16-18zl, skrzynia drewniana 170zl, drzewka u Kamili 20zl (można taniej na targu kupić ale to zawsze ryzyko), prąd w górę, do tego przymrozki i mniejsze plonowanie o jakieś 30-60% w zależności od odmiany, a teraz jeszcze KRUS podniosą, wycofują opryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 31 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Gość Komunikat napisał: Paweł dał komunikat że jabłko gnije na drzewach. 2zl to stanowczo za mało przy tych kosztach produkcji. Ropa 5.50zl, mocznik 2300zl, rwacz 16-18zl, skrzynia drewniana 170zl, drzewka u Kamili 20zl (można taniej na targu kupić ale to zawsze ryzyko), prąd w górę, do tego przymrozki i mniejsze plonowanie o jakieś 30-60% w zależności od odmiany, a teraz jeszcze KRUS podniosą, wycofują opryski Fakt drzewka 20zł , szkółka wystawia cena 20 zł i jak chcesz to kupuj a jak nie to nie.. A my sadownicy prosimy się ile Kupiec dasz.. Patologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 31 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Gość Komunikat napisał: Paweł dał komunikat że jabłko gnije na drzewach. 2zl to stanowczo za mało przy tych kosztach produkcji. Ropa 5.50zl, mocznik 2300zl, rwacz 16-18zl, skrzynia drewniana 170zl, drzewka u Kamili 20zl (można taniej na targu kupić ale to zawsze ryzyko), prąd w górę, do tego przymrozki i mniejsze plonowanie o jakieś 30-60% w zależności od odmiany, a teraz jeszcze KRUS podniosą, wycofują opryski Tych bajek Pawła Kazany lepiej nie słuchać. On zawsze płaczę, jabłek też u niego na wiosnę miało nie być.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romeo Napisano 31 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia 2021 6 godzin temu, Gość Komunikat napisał: Paweł dał komunikat że jabłko gnije na drzewach. 2zl to stanowczo za mało przy tych kosztach produkcji. Ropa 5.50zl, mocznik 2300zl, rwacz 16-18zl, skrzynia drewniana 170zl, drzewka u Kamili 20zl (można taniej na targu kupić ale to zawsze ryzyko), prąd w górę, do tego przymrozki i mniejsze plonowanie o jakieś 30-60% w zależności od odmiany, a teraz jeszcze KRUS podniosą, wycofują opryski serio ktoś płaci 16 zł od rwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gala Napisano 31 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia 2021 No co tam chłopaki? Ktoś już daje tę 2 za galę??????Proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 31 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia 2021 46 minut temu, Gość Romeo napisał: serio ktoś płaci 16 zł od rwania? Na razie 14-15 ale każdy mówi,ze 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romeo Napisano 31 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia 2021 7 minut temu, Prorok napisał: Na razie 14-15 ale każdy mówi,ze 12 u mnie w okolicy 13 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 31 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia 2021 40 minut temu, Gość Romeo napisał: u mnie w okolicy 13 zł Tak tylko mówią;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 31 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia 2021 Wszyscy płacą po 12-13 zł/h a jak dasz ogłoszenie po 15zł/h to nikt się nie zgłasza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Praca Napisano 31 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia 2021 Ale 15 z zakwaterowaniem czy bez to różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość xyz Napisano 31 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Gość gość napisał: Wszyscy płacą po 12-13 zł/h a jak dasz ogłoszenie po 15zł/h to nikt się nie zgłasza... ciekawe kiedy nauczą sie liczyć sadownicy, bo w szkole to chyba u większości naciągana dwója była. Wszystko drożeje w drastycznym tempie, a płacą pracownikom po 15/16 zł od rwania jabłek, a export oddają za grosze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 1 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Września 2021 11 godzin temu, Gość Praca napisał: Ale 15 z zakwaterowaniem czy bez to różnica Z zakwaterowaniem Dobry miesiąc temu pisałem o 15 zł i zostałem wyśmiany A teraz nie ma ludzi i kazdy zapłaci tyle by oberwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janusz Napisano 1 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Września 2021 Prorok dobieram ludzi z tzw. Hotelu i tam stawka jest na ten moment 12 zł, na rwanie nie wiadomo czy będzie 13 . Jak na hotelu 12 to i swoim w domu też place 12. Jak ktoś bogaty to niech się wychyla po 15 ziko. Na rwanie mam stałych i wiem że przyjadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sandomierz Napisano 1 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Września 2021 W okolicach Sandomierza są już stawki wynoszące 17 zł/rbh + "na paliwo", co podbija sumarycznie daje 17.5 zł/rbh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ni ma japka Napisano 1 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Września 2021 15 z zakwaterowaniem? grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pioter Napisano 1 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Września 2021 40 minut temu, Gość ni ma japka napisał: 15 z zakwaterowaniem? grubo 12 na godzinę z wypożyczalni brałem w zeszłym tyg, u mnie też 12 dla stałych ziemniaki cebula i chlebek, bambry niech płacą i po 20, akurat dziś 1 września może czas ich dziś do szkoły wrócić??? Kalkatory w dłoń Panie i Panowie... Niedługo do bociana będziecie latać żeby ukraine spłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pepe Napisano 1 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Września 2021 5 godzin temu, Prorok napisał: Z zakwaterowaniem Dobry miesiąc temu pisałem o 15 zł i zostałem wyśmiany A teraz nie ma ludzi i kazdy zapłaci tyle by oberwać I dalej będziesz wysmiewany. Do rwania jabłek dziewczyn jest opór po 12zł chłopaków mniej ale też są. Prorok poprostu jesteś robiony w bambuko przez Ukraińców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość L.S Napisano 1 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Września 2021 Jest robiony w babmuko przez ukrainców i druga sprawa, pewnie przez kierowce, któremu musi zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 1 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Września 2021 Hej . Mam pytanie do proroka jako najmądrzejszego na tym forum. Jak to będzie w tym roku w handlu z jabłkiem? Bo jak wiadomo w komorach jeszcze jest jabłko z ubiegłego sezonu gdzie można było stosować jeszcze np. Calypso lub runner a w tym sezonie sadownicy zostali bez tych środków. Czy te owoce które mają w pozostałościach te substancje nie powinny pójść do utylizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realne Ceny Napisano 1 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Września 2021 2 godziny temu, Gość Jan napisał: Hej . Mam pytanie do proroka jako najmądrzejszego na tym forum. Jak to będzie w tym roku w handlu z jabłkiem? Bo jak wiadomo w komorach jeszcze jest jabłko z ubiegłego sezonu gdzie można było stosować jeszcze np. Calypso lub runner a w tym sezonie sadownicy zostali bez tych środków. Czy te owoce które mają w pozostałościach te substancje nie powinny pójść do utylizacji? Gala pasek- 1,00,Must,golden-0,70,Princ ok 0,6,idared gloster-bdf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 1 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Września 2021 14 godzin temu, Prorok napisał: Z zakwaterowaniem Dobry miesiąc temu pisałem o 15 zł i zostałem wyśmiany A teraz nie ma ludzi i kazdy zapłaci tyle by oberwać Prorok nie siej zamentu, stawka realna na tą chwile to 12-13 zł z zakwaterowaniem i chętnych na razie nie brakuje choć pewnie będą i tacy co po 15 muszą płacić bo obudzili się z ręką w nocniku zamiast za wczasu zadbać o pracowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prorok 2 Napisano 1 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Września 2021 Będzie lipa w tym roku.Po tych "wysokich" tegorocznych wiosennych cenach teraz wszyscy będą sprzedawać prosto z drzewa "w skrzyni kupującego".Hyba już mało kto wierzy w tych 5 zł za wagę na wiosnę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi