Gość HandelZagranica Napisano 17 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2023 19 godzin temu, Gość rolnik wlkp napisał: w polomarkecie chyba 1,7 za luz i też syf. normalnie myte w paczce 3-4 zł kilo. Znajomy był w hiszpani na urlopie nie uwierzycie bo i ja sam nie wierzyłem. Ziemniak w markecie 8 euro/kilogram. To niech twój kolega wytrzeźwieje bo dzisiaj rano kierowca sprawdzał ceny i ziemniak 1.4 za kg a wiem bo wysłałem go z pelletem pod Madryt ,także to chyba ceny z delikatesów ale nie ma takiej opcji ….niech przestanie pić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maciek Napisano 17 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2023 Rybitwy 18zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jarek Napisano 17 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2023 8 godzin temu, Gość HandelZagranica napisał: To niech twój kolega wytrzeźwieje bo dzisiaj rano kierowca sprawdzał ceny i ziemniak 1.4 za kg a wiem bo wysłałem go z pelletem pod Madryt ,także to chyba ceny z delikatesów ale nie ma takiej opcji ….niech przestanie W jakiej cenie masz pellet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HandelZagranica Napisano 18 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2023 13 godzin temu, Gość Jarek napisał: W jakiej cenie masz pellet? 1700 tona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pietia Napisano 18 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2023 Panowie mam pytanie do Was - dlaczego o tej porze jeszcze schodzi skórka z ziemniaka (odmiana średniowczesna Noblessa wysadzana pod koniec kwietnia), wstrzymałem się z wykopkami ponieważ taki ziemniak z pewnością się nie przechowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 19 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2023 mam tak samo odmiana lilly łęcina sucha, skórka na niektórych się łuszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 19 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2023 23 godziny temu, Gość Pietia napisał: Panowie mam pytanie do Was - dlaczego o tej porze jeszcze schodzi skórka z ziemniaka (odmiana średniowczesna Noblessa wysadzana pod koniec kwietnia), wstrzymałem się z wykopkami ponieważ taki ziemniak z pewnością się nie przechowa? Postaram sie zasięgnąć języka u pewnego profesora, specjalizuje się w uprawie ziemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rura Napisano 20 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2023 A co tu sie profesorów pytać, możliwości są dwie, ziemniaki po prostu nie dojrzały, poczekaj tydzień, dwa i będą ok, albo też leżą już za długo i zaczęły odbijać, przypal, poczekaj i kop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 20 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2023 No tak na pierwszy rzut oka wygląda, ten rok był / jest dziwny więc mogły po prostu nie dojrzeć ...Ale jak mam opcję pytanka u fachowca, to czemu nie skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzegorz Napisano 20 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2023 Jaka cena bronisze ?(irga. catania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 21 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2023 Skórka schodzi bo pewnie ziemniak się odmłodził, puścił nowe młode i teraz skórka z nich schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 21 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2023 W dniu 18.09.2023 o 20:39, Gość Pietia napisał: Panowie mam pytanie do Was - dlaczego o tej porze jeszcze schodzi skórka z ziemniaka (odmiana średniowczesna Noblessa wysadzana pod koniec kwietnia), wstrzymałem się z wykopkami ponieważ taki ziemniak z pewnością się nie przechowa? odpowiedź od profesora: "Może to być drugie pokolenie bulw, które się zawiązały później, jak pojawiło się sporo wody. Może być tak, że pod krzakami są i dojrzałe i niedojrzałe bulwy - i radzi z desykować i odczekać do końca września, bo desykacja powinna przyspieszyć dojrzewanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 23 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2023 Witam. Jak płaci export? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maris Napisano 23 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2023 Jak ta noblessa u cb plonuje ? Sądziłeś ja ze swojego sadzeniaków ? Czy kwalfikat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mat Napisano 25 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2023 Jak ceny Panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyd Napisano 25 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2023 Wroclaw 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 25 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2023 Kraków 15-17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pietia Napisano 27 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Września 2023 W dniu 23.09.2023 o 22:51, Gość Maris napisał: Jak ta noblessa u cb plonuje ? Sądziłeś ja ze swojego sadzeniaków ? Czy kwalfikat ? Kwalifikat, a odnośnie mojego problemu ze skórką to wielkie dzięki na odpowiedzi, myślę że profesor ma rację - nie było wody w maju czerwcu a później po deszczu dostały powera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jarek Napisano 28 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2023 I co pany zastój w handlu, cena w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Eros Napisano 28 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2023 30 minut temu, Gość Jarek napisał: I co pany zastój w handlu, cena w dół Nie widzę zastoju. Idzie cały czas. Dobry towar ma swojego kupca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henryk. Napisano 29 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2023 13 godzin temu, Gość Eros napisał: Nie widzę zastoju. Idzie cały czas. Dobry towar ma swojego kupca. Po ile idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mat Napisano 29 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2023 Jaka cena Panowie u was za ziemniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gr. Maj Napisano 29 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2023 1-.1.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Luke222 Napisano 30 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2023 Śląskie słaby plon +- 30 T z hektara, cena 2zł i nikt niżej nie schodzi bo nie ma czym handlować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 30 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2023 2 godziny temu, Gość Luke222 napisał: Śląskie słaby plon +- 30 T z hektara, cena 2zł i nikt niżej nie schodzi bo nie ma czym handlować Małopolska 12zł 15 kg zejście słabe tak jak w przypadku kapusty, rybitwy 12-15zł plony zależy od odmiany i pola rozbieżność duża od 20 do 50t z ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi