Gość Kamil Napisano 30 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2023 30 ton i mówicie o słabym plonie w tym roku ? U mnie na całości gospodarstwa 20 ha ziemniaków wychodzi średnia max 15 ton / ha przy cenie poniżej 1.5 zł szkoda sobie w ogóle głowy zawracać tą robotą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 30 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2023 W tyn roku to rolnicy z południa Polski (śląskie) zaniżają cenę bardziej niż rolnicy z "sieradza".. na południu Polski plony są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 30 Września 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2023 To jakie wy tam ilości sprzedajecie na tym śląsku po 2 zł ? ilości tirowe czy 100 woreczków na tydzień? tu na forum każdy ma ceny super cudowne a prawda jest taka ze za ziemniaka w big bag nikt powyżej 1 zł nie chce dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość OpolskiDżonun Napisano 1 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2023 W dniu 30.09.2023 o 13:21, Gość Kamil napisał: 30 ton i mówicie o słabym plonie w tym roku ? U mnie na całości gospodarstwa 20 ha ziemniaków wychodzi średnia max 15 ton / ha przy cenie poniżej 1.5 zł szkoda sobie w ogóle głowy zawracać tą robotą... Przestań płakać i zostaw je w polu niech zgniją albo oddaj biednym do wykopania albo sprzedaj po tej cenie co jest !!!!proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość OpolskiDżonun Napisano 1 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2023 16 godzin temu, Gość rolnik napisał: To jakie wy tam ilości sprzedajecie na tym śląsku po 2 zł ? ilości tirowe czy 100 woreczków na tydzień? tu na forum każdy ma ceny super cudowne a prawda jest taka ze za ziemniaka w big bag nikt powyżej 1 zł nie chce dać Dokładnie kolego w punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 1 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2023 17 godzin temu, Gość rolnik napisał: To jakie wy tam ilości sprzedajecie na tym śląsku po 2 zł ? ilości tirowe czy 100 woreczków na tydzień? tu na forum każdy ma ceny super cudowne a prawda jest taka ze za ziemniaka w big bag nikt powyżej 1 zł nie chce dać Magia internetu.Zjazzdowa max 20 zł.Miescowa pakowania 1zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Luke222 Napisano 1 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2023 Ja mam 3ha ziemniaka i wolę powoli sprzedać po 2zł niż wyciskać towar za bezcen , możecie powiedzieć że jestem dzialkowiczem ale szanuje swój czas i mnie nie ciśnie , a wykopałem koło 15ha u znajomych i ziemniaka na Śląsku nie ma także nie wiem kto tą cenę zaniża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 2 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 2023 To na targu stoisz cały rok i sprzedajesz ? No to rozumiem ale to i tak tanio puszczasz jak detalujesz. Mnie interesuje hurt, plon mam dobry nie będę pisał jaki żeby cię nie dołować skoro u was taka tragedia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 2 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 2023 Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: To na targu stoisz cały rok i sprzedajesz ? No to rozumiem ale to i tak tanio puszczasz jak detalujesz. Mnie interesuje hurt, plon mam dobry nie będę pisał jaki żeby cię nie dołować skoro u was taka tragedia. Pozdrawiam Bardzo fajnie można rozkręcić handel detaliczny ziemniakiem prosto z gospodarstwa. Kwestia pilnowania jakości i z roku na rok coraz więcej Klientów. Ja rocznie tak sprzedaje ok. 150 ton (woreczki po 15kg). Spokojnie 2 zł/kg wyciśniesz i bez stresu. Kwestia czy posiadasz chłodnie, ewentualnie kopiec + chłodnia i ogarniesz cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 2 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 2023 20 godzin temu, Gość OpolskiDżonun napisał: Przestań płakać i zostaw je w polu niech zgniją albo oddaj biednym do wykopania albo sprzedaj po tej cenie co jest !!!!proste Takiego żałosnego poziomu tutaj dawno nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 2 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 2023 kolego A 2 wiem, ponieważ sam sprzedaję w detalu koło 100 ton rocznie, ale u mnie 100 ton ziemniaka zworkowanego w kalibrze 45+ jest z 2 hektarów, resztę muszę sprzedawać w hurcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 2 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 2023 Jaka cena na rybitwach za żółtego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik p. Napisano 3 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2023 Rybitwy tak naprawdę 15 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mat Napisano 3 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2023 Panowie u was też ziemniak tak bardzo tanieje ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 3 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2023 Nie, przejściowo pewnie - wykopki i wrzucają w rynek ci co nie mają jak przechować ale to naprawdę to wg mnie chwilowe ... generalnie jest problem z ziemniakiem, mniejsze plony, sporo chorób mają ziemniaki w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BOSS Napisano 3 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2023 ziemniaka sie troszke wiecej pojawiło i cena troszke siadla bo ci co kopali wczesniej gnija na potege i uciekaja z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 3 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2023 Jednak z plonami wcale nie jest tak źle. Na internetach chwalą się 50-60 t. Urodzaj pełny więc do stycznia cena w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Luke222 Napisano 3 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2023 Ziemniaki gniją i to mocno w zależności od odmiany i tak jak piszecie kto musi to wyciska towar. U mnie rolnicy co mieli do 1ha ziemniaka są bez towaru, każdemu życzę super plonów ale proszę nie zanizajcie ceny tak bardzo bo za chwilę to się już nic nie opłaci w tym rolnictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 4 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Października 2023 10 godzin temu, Gość Marian napisał: Jednak z plonami wcale nie jest tak źle. Na internetach chwalą się 50-60 t. Urodzaj pełny więc do stycznia cena w dół Na podstawie czego to piszesz? Bladego pojęcia nie masz o produkcji ziemniaka i rynku, byle napisać - może wpłynę swoim wpisem na cenę ziemniaka ... W tej chwili z ziemniakiem jest taka sytuacja, jakby 30 osób nagle chciało wejść przez wąskie drzwi do sali bankietowej na 1000 osób - przez moment wejścia, sytuacja wydaje się że sporo osób będzie, jednak po wejściu okazuje się że sala świeci pustkami. Podobnie będzie na rynku ziemniaka za maks 3-4 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 4 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Października 2023 22 minuty temu, A_2 napisał: Na podstawie czego to piszesz? Bladego pojęcia nie masz o produkcji ziemniaka i rynku, byle napisać - może wpłynę swoim wpisem na cenę ziemniaka ... W tej chwili z ziemniakiem jest taka sytuacja, jakby 30 osób nagle chciało wejść przez wąskie drzwi do sali bankietowej na 1000 osób - przez moment wejścia, sytuacja wydaje się że sporo osób będzie, jednak po wejściu okazuje się że sala świeci pustkami. Podobnie będzie na rynku ziemniaka za maks 3-4 tygodnie Może i się nie znam. 30 lat produkcji po 30-40 ha rocznie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lolek Napisano 4 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Października 2023 Wszystko zależy od regionu, w centrum była susza to perspektywy słabe na pryszłośc, ale na południu o wiele lepiej to wygląda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość OpolskiDżonun Napisano 4 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Października 2023 Godzinę temu, A_2 napisał: Na podstawie czego to piszesz? Bladego pojęcia nie masz o produkcji ziemniaka i rynku, byle napisać - może wpłynę swoim wpisem na cenę ziemniaka ... W tej chwili z ziemniakiem jest taka sytuacja, jakby 30 osób nagle chciało wejść przez wąskie drzwi do sali bankietowej na 1000 osób - przez moment wejścia, sytuacja wydaje się że sporo osób będzie, jednak po wejściu okazuje się że sala świeci pustkami. Podobnie będzie na rynku ziemniaka za maks 3-4 tygodnie Nie obrażaj innych jasnowidzu ,cena w tym roku napewno nie pójdzie w górę ,może od stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 4 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Października 2023 8 minut temu, Gość OpolskiDżonun napisał: Nie obrażaj innych jasnowidzu ,cena w tym roku napewno nie pójdzie w górę ,może od stycznia Na pewno piszemy osobno, naprawdę razem - a twój wpis wniósł tyle do dyskusji o cenie ziemniaków, co zeszłoroczny śnieg. Poziom handlarza z giełdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 4 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Października 2023 42 minuty temu, Gość Lolek napisał: Wszystko zależy od regionu, w centrum była susza to perspektywy słabe na pryszłośc, ale na południu o wiele lepiej to wygląda ... Pełna zgoda, kumpel w małopolskim ma zupełnie inną sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość pietrek Napisano 4 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Października 2023 47 minut temu, A_2 napisał: Pełna zgoda, kumpel w małopolskim ma zupełnie inną sytuację małopolskie nie wypełni luki w całym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi