Gość Witaj. Napisano 6 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2022 Kiedy przemysł zdrożeje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lutek Napisano 6 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2022 Kto sypie Idareda teraz? Przecież ta odmiana może postać nawet na dworze. Cena na pewno podksoczy niedługo do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 6 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2022 6 godzin temu, Gość Gos napisał: Już więcej ogłoszeń na zielono nie ma ładnego jabłka wielkość Sprzedał i na spad A idared już opadł kto nie oberwał w czasie A dużo takich sadow w grojeckim.Jeszcze parę tygodni i będzie ssanie Chyba faktycznie nie mogą znaleźć w tych pieniądzach, bo nawet w niedzielę nie mają odpoczynku i smarują ogłoszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zxcvvb Napisano 7 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2022 9 hours ago, Guest Lutek said: Kto sypie Idareda teraz? Przecież ta odmiana może postać nawet na dworze. Cena na pewno podksoczy niedługo do góry. Ta podskoczy jak kolejki na skupach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość paskowany Napisano 7 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2022 i jak tam ile pasek 7+? jest juz 1,5 chociaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stanisław Napisano 7 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2022 W dniu 6.11.2022 o 13:04, Gość Stasio napisał: Bardziej 15-16 ziemnioki no i biedra, myślę że tak wiekszosc płaciła Oficjalnie żeby sąsiada zdenerwować Płacili 17-18 żeby z pola nie zeszli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pasek Napisano 7 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2022 9 godzin temu, Gość paskowany napisał: i jak tam ile pasek 7+? jest juz 1,5 chociaż? Jest Drożeje bo zagazowana i nikt nie podaje W grudniu będzie 2 i zacznie się otwieranie i zjazd cenowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zegnam Napisano 7 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2022 W dniu 6.11.2022 o 19:54, Gość Witaj. napisał: Kiedy przemysł zdrożeje? Nie zdrozeje w tym roku Chyba że przyjdzie - 8 przez całą noc Jablka jest taki urodzaj,że brakuje skrzyń i pracowników Do końca roku będą sady czyszczone o garażach i opakowaniach nie mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość paskowany Napisano 8 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2022 8 hours ago, Guest pasek said: Jest Drożeje bo zagazowana i nikt nie podaje W grudniu będzie 2 i zacznie się otwieranie i zjazd cenowy To jest trochę zaskakujące szczerze mówiąc, nie ukrywam że mi się to podoba bo mam drogi prund I do końca roku wypadałoby to wszystko wypchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość witam Napisano 8 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2022 8 hours ago, Guest zegnam said: Nie zdrozeje w tym roku Chyba że przyjdzie - 8 przez całą noc Jablka jest taki urodzaj,że brakuje skrzyń i pracowników Do końca roku będą sady czyszczone o garażach i opakowaniach nie mówię Dokładnie, Golden jeszcze na drzewach wisi, Jonagoldy jakieś i maaasa Idareda, żeby to sie nie skończyło 25 groszami w grudniu za mokry przemysł i 35 za suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Czas pokaże Napisano 8 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2022 8 godzin temu, Gość witam napisał: Dokładnie, Golden jeszcze na drzewach wisi, Jonagoldy jakieś i maaasa Idareda, żeby to sie nie skończyło 25 groszami w grudniu za mokry przemysł i 35 za suchy Zapewne ten Golden oraz reszta jabłek wiszą na drzewie nabierając masy i czekając na zwyżkę ceny. Bo jest masa ludzi umiejących odnaleźć się i dostosować do realiów. Skoro deser nie idzie, export soków bije rekordy to i cena powinna podskoczyć. Chyba ze Piotruś znów chce zostać zrugany przez szefostwo na wizytacji za brak ,zmotywowania’ sadowników do zbierania przemysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ciekawe Napisano 8 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2022 1 hour ago, Guest Czas pokaże said: Zapewne ten Golden oraz reszta jabłek wiszą na drzewie nabierając masy i czekając na zwyżkę ceny. Bo jest masa ludzi umiejących odnaleźć się i dostosować do realiów. Skoro deser nie idzie, export soków bije rekordy to i cena powinna podskoczyć. Chyba ze Piotruś znów chce zostać zrugany przez szefostwo na wizytacji za brak ,zmotywowania’ sadowników do zbierania przemysłu. W tym roku trochę inną strategię obrali, rok temu zrzucili cenę jak się tylko dało i dużo jabłka zostało ludzie odjechali i zgniło, teraz utrzymują cenę, ale hamują trochę dostawy żeby nie było przestoju i nie musieli dawać większej ceny, ale widać że już mniejsze dostawy bo wcześniej skurczybyki wymyśliły żeby sypać bdfy na płasko a teraz już chyba wręcz odwrotnie A co do tego nabierania masy to ciekawy temat, badałeś to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ciekawe Napisano 8 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2022 Jeśli to co zostało w sadach zostanie zebrane to ja się cudu nie spodziewam, dlatego liczę że zacznie być zimniej niekoniecznie po to żeby te jabłka zamarzły bo to pewnie nie prędko ale żeby ludzie odjechali i to zostało, wszystkiego mechanicznie się nie zbierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gggg Napisano 9 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopada 2022 Już sortownią brakuje jabłka szukają szukają i nie mogę kupić widać to po cenach co 3 dni 20gr do góry.Ci co mają w miarę towar zagazował Ci co gorszy sypia i jabłka brakuje.Z sortowni kierowca mówił że nie ma jabłka do kupna bo ludzie za tą cenę nie chcą sprzedawać i mają rację.Minimum 1.5 albo 2zl to znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nieciekawe Napisano 9 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopada 2022 19 godzin temu, Gość Ciekawe napisał: Jeśli to co zostało w sadach zostanie zebrane to ja się cudu nie spodziewam, dlatego liczę że zacznie być zimniej niekoniecznie po to żeby te jabłka zamarzły bo to pewnie nie prędko ale żeby ludzie odjechali i to zostało, wszystkiego mechanicznie się nie zbierze Gdzie i po co mają jechać? Wszystko musi zostać zebrane do ostatniego jabłuszka Jak w 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nieciekawe Napisano 9 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopada 2022 20 godzin temu, Gość Ciekawe napisał: W tym roku trochę inną strategię obrali, rok temu zrzucili cenę jak się tylko dało i dużo jabłka zostało ludzie odjechali i zgniło, teraz utrzymują cenę, ale hamują trochę dostawy żeby nie było przestoju i nie musieli dawać większej ceny, ale widać że już mniejsze dostawy bo wcześniej skurczybyki wymyśliły żeby sypać bdfy na płasko a teraz już chyba wręcz odwrotnie A co do tego nabierania masy to ciekawy temat, badałeś to? Tak hamują,że nie mogą nadążyć przerabiać a paczki śmigają jak wściekłe psy Bdfy na płasko to robota krokodyli a nie Piotrka szerloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cudowny Napisano 9 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopada 2022 21 godzin temu, Gość Ciekawe napisał: Jeśli to co zostało w sadach zostanie zebrane to ja się cudu nie spodziewam, dlatego liczę że zacznie być zimniej niekoniecznie po to żeby te jabłka zamarzły bo to pewnie nie prędko ale żeby ludzie odjechali i to zostało, wszystkiego mechanicznie się nie zbierze Już brakuje jabłka bez wosku stąd podwyżki i ogłoszenia na Ingrid,ze kupią suche jabłko Na wiosnę prawdopodobieństwo cudu wzrasta tylko pytanie brzmi Czy ludzie prze szalejącej inflacji ,zapłacą 5-6 zł za kg jabłek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aadfg Napisano 9 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopada 2022 1 hour ago, Guest cudowny said: Już brakuje jabłka bez wosku stąd podwyżki i ogłoszenia na Ingrid,ze kupią suche jabłko Na wiosnę prawdopodobieństwo cudu wzrasta tylko pytanie brzmi Czy ludzie prze szalejącej inflacji ,zapłacą 5-6 zł za kg jabłek Bardziej myślałem o cudzie na jabłku przemysłowym bo raczej w tym momencie to w sadach deseru już nie ma a jak jest to się nie nadaje No a deser ładnie idzie do góry, jak ktoś ma tani prund to powinna być kasiura A te krokodyle to co jest? Bo słaby ze mnie szerlok i nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc z lubelszczyzny Napisano 9 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopada 2022 1 godzinę temu, Gość Aadfg napisał: Bardziej myślałem o cudzie na jabłku przemysłowym bo raczej w tym momencie to w sadach deseru już nie ma a jak jest to się nie nadaje No a deser ładnie idzie do góry, jak ktoś ma tani prund to powinna być kasiura A te krokodyle to co jest? Bo słaby ze mnie szerlok i nie wiem Inspekcja Transportu tzw krokodyle Cudu raczej bym sie nie spodziewal faktem jest ze polowa pseudo zrzeszen juz padla a pozostali beda doic sadownikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 9 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopada 2022 O jakich ogłoszeniach mówicie? Bo jak patrzę na igrit to tylko te same firmy się ogłaszają. Campello czyt. Firma krzak, agro czyt. ukra co za darmo szuka towaru, trochę Marka, trochę pojedynczych co nie wiadomo co to jest... nawet Czesio przestał się ogłaszać. Żyjcie dalej marzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 10 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopada 2022 8 hours ago, Guest Sadownik said: O jakich ogłoszeniach mówicie? Bo jak patrzę na igrit to tylko te same firmy się ogłaszają. Campello czyt. Firma krzak, agro czyt. ukra co za darmo szuka towaru, trochę Marka, trochę pojedynczych co nie wiadomo co to jest... nawet Czesio przestał się ogłaszać. Żyjcie dalej marzeniami. Ten gościu agro/gotowka co to jest za gościu, on w ogóle kupuję te jabłka czy tylko ogłoszenia wstawia? Co by się nie działo to zawsze jego ogłoszenie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bizon z Grojca Napisano 10 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopada 2022 Ja juz prawie wszystko na przemysł wysypalem, nie jest zle. Chce z moimi chlopakami dosadzic jeszcze 3ha gali , ktos dosadza jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenek Napisano 10 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopada 2022 3 godziny temu, Gość Andrzej napisał: Ten gościu agro/gotowka co to jest za gościu, on w ogóle kupuję te jabłka czy tylko ogłoszenia wstawia? Co by się nie działo to zawsze jego ogłoszenie jest Kupuje na Kz tylko za pół darmo szuka. I na pewno jeleni znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenon Napisano 10 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopada 2022 1 godzinę temu, Gość Bizon z Grojca napisał: Ja juz prawie wszystko na przemysł wysypalem, nie jest zle. Chce z moimi chlopakami dosadzic jeszcze 3ha gali , ktos dosadza jeszcze ? Ja też jeszcze sadzę, drzewka mają być tanie to trza sadzić, najwyżej dłużej się w kolejce na skup będzie stało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość renifer z gołosz Napisano 10 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopada 2022 2 godziny temu, Gość Bizon z Grojca napisał: Ja juz prawie wszystko na przemysł wysypalem, nie jest zle. Chce z moimi chlopakami dosadzic jeszcze 3ha gali , ktos dosadza jeszcze ? Ja dosadzam5 ha gali Zasramy gala wszystko żeby kosztowała tyle co idared Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi