Gość kujawiak Napisano 16 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2016 dopóki nie dogadają się z ruskami i nie zniosa embargo to żadne warzywo nie będzie placilo, taka prawda. ROSYJSKI rynek to duzy zbyt a wiadomo ze NIEMCY FRANCUZI od nas nie kupia tylko swoje pchaja do nas warzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość max Napisano 16 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2016 ziemniak 1.45 kaufland 1.49 biedronka za kg czy to normalne kto zarabia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kajetan Napisano 16 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2016 dopóki nie dogadają się z ruskami i nie zniosa embargo to żadne warzywo nie będzie placilo, taka prawda. ROSYJSKI rynek to duzy zbyt a wiadomo ze NIEMCY FRANCUZI od nas nie kupia tylko swoje pchaja do nas warzywa o rosyjskim rynku możesz zapomniec skonczyło sie bezpowrotnie rosianin tez juz nigdy nie kupi zapomni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ada Napisano 16 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2016 rolnik ma i bedzie miał kase gospodarstwo nic ne kupi ale pasa zacisnie nie jeden rok taki był ze jadło sie polewke chleb ze smolcem boszcz je sie tylko to co samemu sie wyprodukowało oszczednoscią i pracą sie bogacą w taki roku zanim wydam 1 zł 10 razy sie zatanowić nie można sobie pozwolić na zbedne wydatki w takim roku liczy sie każdy Paradoks taki że u nas ta bieda będzie nie z biedy tylko z dostatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mietek Napisano 16 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2016 Paradoks taki że u nas ta bieda będzie nie z biedy tylko z dostatku Dokładnie tak! Ciągniki,maszyny się brało coraz nowsze, wydajniejsze, deklarowało się zwiększenie produkcji i w końcu sami na siebie bat ukęciliśmy! Teraz jedynie pogoda może wpłynąć na ceny, i to jakieś mrozy czy wymoknięcia raczej bo susza już niegroźna bo się deszczuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kujawiak Napisano 18 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2016 po prostu musimy cenic swoja prace a nie sprzedawac po 0,30gr. na innym forum ktos napisal ze 0,30gr za kg ziemniaka to dobra cena ale ja z tym sie nie zgadzam bo ten ktos to chyba nie policzyl wlasnej pracy w to wlozanej tylko same koszty. policzyc sadzeniaki paliwo nawozy opryski na zielsko, oprysk na stonke,oprysk na zaraze worki wykopanie ziemniakow to juz ile wychodzi pieniedzy a teraz policzmy wlasna prace od poczatku przygotowania pola posadzenie po wykopanie i sortowanie ziemniakow i powazenie we worki to niema wgl zarobku i do tego jeszcze niema kto kupic ziemniakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość frei Napisano 18 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2016 po prostu musimy cenic swoja prace a nie sprzedawac po 0,30gr. na innym forum ktos napisal ze 0,30gr za kg ziemniaka to dobra cena ale ja z tym sie nie zgadzam bo ten ktos to chyba nie policzyl wlasnej pracy w to wlozanej tylko same koszty. policzyc sadzeniaki paliwo nawozy opryski na zielsko, oprysk na stonke,oprysk na zaraze worki wykopanie ziemniakow to juz ile wychodzi pieniedzy a teraz policzmy wlasna prace od poczatku przygotowania pola posadzenie po wykopanie i sortowanie ziemniakow i powazenie we worki to niema wgl zarobku i do tego jeszcze niema kto kupic ziemniakow to prawda niema kto kupic mam do sprzedania 200 ton ładnego ziemniaka i od 2 tygodni z ogłoszenia nie zadzwonił nikt dałem cene 20 gr opłaty trzeba płacic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 18 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2016 Kolego kujawiak Podejrzewam że chodzi o. Mój wpis na innym Forum tylko to nie chodziło o cenę 0,30 zł tylko o to co zrobić żeby ta Cena była Wyższa niż 0,30 złPonieważ w tej chwili na giełdach praktycznie całej Polski można kupić ziemniaki nawet po 0,15 zł.Jeśli chodzi o koszty masz rację że 0,30 zł to jest nic ale w czasie kryzysu co nowego czasami nie ma innego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ada Napisano 18 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2016 a ja sezon zakończyłem,z rękami do ziemi,bolącm kręgosłupem,pełną gębą piachu bo się kurzyło jak na pustyni no i puste kieszenie opłaty na bieżąco,żadnej satysfakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 19 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2016 a rumunia zaczyna brać towar zobaczymy czy nadal bedzie wyczyszczała przechowalnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kujawiak Napisano 19 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2016 a rumuni duzo biora ziemniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 19 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2016 dopiero zaczynają brać a jak już są to nie bedzie tak źle nie wracajcie w panike rolnicy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik2016 Napisano 19 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2016 Wątpie w to by tak rumunia wybrała ziemniaka by cena poszła choć co co w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Polak Napisano 20 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2016 Dokładnie tak! Ciągniki,maszyny się brało coraz nowsze, wydajniejsze, deklarowało się zwiększenie produkcji i w końcu sami na siebie bat ukęciliśmy! Teraz jedynie pogoda może wpłynąć na ceny, i to jakieś mrozy czy wymoknięcia raczej bo susza już niegroźna bo się deszczuje! Dobrze powiedzane jeszcze troche to beda do licytacji a ceny coraz mniejsze a rate trzeba oddac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wac Napisano 20 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2016 jaka cena w katowicach na giełdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ZENEK Napisano 20 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2016 mam hurtownie w Katowicach na giełdzie TAK ZŁEGO ZEJSCIA DAWNO NIE BYŁO na ZIEMNIAK ZASTÓJ NORMALNIE 250 worków w jeden dzien sprzedawałem teraz 40 worków sie sprzedaje na dzien 3 zł worek wyjscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 25 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2016 koledzy jak cena na giełdach.rumuny biorą co ziemniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ALOJZ Napisano 25 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2016 koledzy jak cena na giełdach.rumuny biorą co ziemniaka NAWET GRÓBE RYBY W TYM ROKU NIE BIORĄ GRYNDAS NIE BIEZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pyrlandja Napisano 26 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2016 i dobrze tak wam taki rok potrzebny żeby wyciąć skoczków ziemniaczanych i warzywnych przyszły rok też taki by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość widz Napisano 26 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2016 A Podobno w UE 20% mniej ziemniaków się urodziło, gdzie tu logika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spioch Napisano 26 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2016 Poznań WGRO 7zeta za worek wołają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ada Napisano 26 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2016 Poznań WGRO 7zeta za worek wołają śpiochu dawno cię nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spioch Napisano 26 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2016 śpiochu dawno cię nie było spałem a tak na serio to byłem ale nie pisałem bo jka słyszę, za ile w reszcie PL ziemniak sprzedają to ceny z WGRo aż żal pisać aby ludziom krwii nie psuć choć na osłodę mogę dodac, że zejście na WGRo jest detaliczne bo jak ktoś chce hurt to (tak sądze) gdzie indziej jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość garb od roboty w polsce Napisano 26 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2016 A ja powiem tak zamiast sadzic to gó/..o. obsieje wszystko i jade na zachód . 2000euro na miesiac na czysto jako elektryk ,płytki takie tam. Ipowiem wam w Polsce zawsze tak będzie, rok płaci ziemniak a potem 4lata dziadowania. mam w nosie sentymenty i na drugi rok 10arów do siebie zasadzę. z 30 ha na rzepaku i pszenicy coś zostanie plus zarobione pieniądze i mi wystarczy. Szarpać woreczków już nie zamierzam. niech robią to inni naiwni. Do których do tej pory należałem i człowiek myślał że będzie lepiej, u nas nigdy nie będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michał Wieluń Napisano 26 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2016 Jak tam cena na Katowicach? Lądują się wogule te rumyny wiecie coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi