Skocz do zawartości

Kiedy będą młode ziemniaki 2017

Gość CIMITERO

Rekomendowane odpowiedzi

Gość radek

Fakt jest taki ze mlody bedzie pozniej i pewnie wydajnosc bedzie tez mniejsza po tych niskich temperaturach i deszczach. Wiec mysle ze do 20czerwca cena bedzie niezla. A grunt gdzie niegdzie dopiero wychodzi wiec mocno sie opozni. A temperatury jakiejs cieplej wielce nie zapowiadaja i wiatry do tego.

Gość Michal

Masz racje. Stalem kiedys na gieldzie obok kolesia z blaszek. Cena.ziemniaka byla 3zl za worek. Gosc oddal go po 1.5 zlotego handlarzowi. Zapytalem go czemu mu go zwalil. Powiedzial ze w domu mu juz nakopali i musi jechac. Ja stalem dzien dluzej i sprzedalem po 3zl. 1.5 i 3zl to takie samo dno. Ale to pokazuje.jakie podejscie maja rolnicy na sieradzu. Duzo i tanio ,

Gość Gosc

Masz racje. Stalem kiedys na gieldzie obok kolesia z blaszek. Cena.ziemniaka byla 3zl za worek. Gosc oddal go po 1.5 zlotego handlarzowi. Zapytalem go czemu mu go zwalil. Powiedzial ze w domu mu juz nakopali i musi jechac. Ja stalem dzien dluzej i sprzedalem po 3zl. 1.5 i 3zl to takie samo dno. Ale to pokazuje.jakie podejscie maja rolnicy na sieradzu. Duzo i tanio ,

Na broniszach to samo, jak sieradz wjezdza to na dzien dobry dwa punkty w dol, sami sobie krzywde robia i przy okazji psuja rynek. Widocznie taka ich mentalnosc.

Gość Rafal

Ja nie wiem zczego zyje rolnik z sieradzkiego. Chyba tylko z kredytu na kredyt skoro potrafi oddac ponizej kosztow produkcji. Przeciez normalny czlowiek podlozylby rece pod tylek i nic nie robil niz mialby byc w plecy

Gość Gosc

W tym roku się na nich szykują podobno na broniszach, nie wiem czy nadal tak ochoczo będą zjeżdżalni z cen przynajmniej na broniszach :D

Tez tak slyszalem, od handlarzy. Coz beda brali wiecej kol na zmiane:)

Gość PiotrekAv.

Fakty sa takie ze sieradz i tak odda ziemniaka za bezcen bo pekina beda sadzic

Prawdę rzekłeś! Pekina w styczniu też odda po ile kto da bo trzeba sadzeniaki kiełkować i miejsce potrzebne!

Gość Majki

Święta prawda Piotrek i koło zamknięte. Chcą sprzedawać za bezcen niech sprzedają ale u siebie, nie szanują ani siebie ani swojej pracy ani innych.

Gość Rolnik

Dziś swoje odkryłem sporo mrozy zrobiły boczne redliny mocno dostały... i woda stoi na dołku  oj widze  w maju jak w tamtym roku chyba nic sie nie wyrwie nic na zjazdową.... a u was panowie jak ? 

Gość gosc

gdzie tak goraco jak wczoraj 12c i silny wiatr mało deszczu a jak maja rosnac jak w nocy 3 )4st.+tylko a ceny rosno starych i padczcie jaki zainteresowanie kupnem telefony sie urywaja młody nie prentko

Słuchaj kolegi bez handlarzy nic nie zrobisz i sam będziesz zmarł tego kartofla wiec szacunku się naucz później handlu, prostaku słomę masz w butach

Gość Juerek

Tylko ze od razu odezwa sie ci co maja towar z rumuni. Tylko po grzyba dzwonia za ziemniakiem polskim. Jak mu powiesz ze nie to on ze ma z rumuni. Hehe