Gość radek Napisano 2 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maja 2017 Fakt jest taki ze mlody bedzie pozniej i pewnie wydajnosc bedzie tez mniejsza po tych niskich temperaturach i deszczach. Wiec mysle ze do 20czerwca cena bedzie niezla. A grunt gdzie niegdzie dopiero wychodzi wiec mocno sie opozni. A temperatury jakiejs cieplej wielce nie zapowiadaja i wiatry do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 2 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maja 2017 Fakty sa takie ze sieradz i tak odda ziemniaka za bezcen bo pekina beda sadzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 2 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maja 2017 Bylem podgladac ziemniaka z gruntu. (Nie przykrytego) kielki zbutwialy i nie wiem co teraz. Mial ktos taki przypadek to prosze o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal Napisano 2 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maja 2017 Masz racje. Stalem kiedys na gieldzie obok kolesia z blaszek. Cena.ziemniaka byla 3zl za worek. Gosc oddal go po 1.5 zlotego handlarzowi. Zapytalem go czemu mu go zwalil. Powiedzial ze w domu mu juz nakopali i musi jechac. Ja stalem dzien dluzej i sprzedalem po 3zl. 1.5 i 3zl to takie samo dno. Ale to pokazuje.jakie podejscie maja rolnicy na sieradzu. Duzo i tanio , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 2 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maja 2017 Masz racje. Stalem kiedys na gieldzie obok kolesia z blaszek. Cena.ziemniaka byla 3zl za worek. Gosc oddal go po 1.5 zlotego handlarzowi. Zapytalem go czemu mu go zwalil. Powiedzial ze w domu mu juz nakopali i musi jechac. Ja stalem dzien dluzej i sprzedalem po 3zl. 1.5 i 3zl to takie samo dno. Ale to pokazuje.jakie podejscie maja rolnicy na sieradzu. Duzo i tanio ,Na broniszach to samo, jak sieradz wjezdza to na dzien dobry dwa punkty w dol, sami sobie krzywde robia i przy okazji psuja rynek. Widocznie taka ich mentalnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 2 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maja 2017 W tym roku się na nich szykują podobno na broniszach, nie wiem czy nadal tak ochoczo będą zjeżdżalni z cen przynajmniej na broniszach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rafal Napisano 2 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maja 2017 Ja nie wiem zczego zyje rolnik z sieradzkiego. Chyba tylko z kredytu na kredyt skoro potrafi oddac ponizej kosztow produkcji. Przeciez normalny czlowiek podlozylby rece pod tylek i nic nie robil niz mialby byc w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 2 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maja 2017 W tym roku się na nich szykują podobno na broniszach, nie wiem czy nadal tak ochoczo będą zjeżdżalni z cen przynajmniej na broniszach Tez tak slyszalem, od handlarzy. Coz beda brali wiecej kol na zmiane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrekAv. Napisano 2 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maja 2017 Fakty sa takie ze sieradz i tak odda ziemniaka za bezcen bo pekina beda sadzic Prawdę rzekłeś! Pekina w styczniu też odda po ile kto da bo trzeba sadzeniaki kiełkować i miejsce potrzebne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Majki Napisano 2 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maja 2017 Święta prawda Piotrek i koło zamknięte. Chcą sprzedawać za bezcen niech sprzedają ale u siebie, nie szanują ani siebie ani swojej pracy ani innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 2 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maja 2017 Dziś swoje odkryłem sporo mrozy zrobiły boczne redliny mocno dostały... i woda stoi na dołku oj widze w maju jak w tamtym roku chyba nic sie nie wyrwie nic na zjazdową.... a u was panowie jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Majki Napisano 3 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maja 2017 Jeszcze za wczesnie w tym Roku na zdejmowanie. Noce jeszcze zbyt chłodne. W poniedziałek 08.05 w całej Polsce przymrozkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 3 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maja 2017 Ja juz zdjalem bo za goraco mialy. Potem sa takie ugotowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 3 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maja 2017 a u mnie twardo jak w betonie 3ba ziemie ruszyć w tych kartoflach bo wcale nie rosną te boczne co przymarzły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 3 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maja 2017 U mnie tez. Mokra wloknina ubila rajki jak wiatr nia robil ze.ziemniaki nie chca.wychodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 3 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maja 2017 W tamtym roku w ogrodnikow zmarzly u mnie ziemniaki z gruntu. W tym chyba nie zmarzna bo z gruntu nie wychodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 3 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maja 2017 gdzie tak goraco jak wczoraj 12c i silny wiatr mało deszczu a jak maja rosnac jak w nocy 3 )4st.+tylko a ceny rosno starych i padczcie jaki zainteresowanie kupnem telefony sie urywaja młody nie prentko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Majki Napisano 3 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maja 2017 Ja też nie wiem gdzie im tak gorąco że zdejmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Napisano 3 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maja 2017 w malopolsce ziemniakow duzo jeszcze nie posadzonych a te co posadzone gnija w redlinach o plonach w tym roku przy takiej pogodzie trzeba zapomniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jarek Napisano 3 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maja 2017 A kolejne deszcze w drodze. Slonca brak. Te sadzone przed 15 marca stoja nie chca rosnac. Po 15 jako tako. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kolo Napisano 3 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maja 2017 Bardzo dobrze sprzedać 10 ton z ha ale za dobrą kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 3 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maja 2017 Po prostu wczesny ziemniak marzenien kazdego kupca i tu was boli handlarzyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Juerek Napisano 3 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maja 2017 Nie oszukujmy sie. Pod koniec maja moze z pod foli cos ukopia. Wloknina po 10czerwca. Takie sa realia. Nikt pogody nie oszuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pan Napisano 3 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maja 2017 Słuchaj kolegi bez handlarzy nic nie zrobisz i sam będziesz zmarł tego kartofla wiec szacunku się naucz później handlu, prostaku słomę masz w butach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Juerek Napisano 3 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maja 2017 Tylko ze od razu odezwa sie ci co maja towar z rumuni. Tylko po grzyba dzwonia za ziemniakiem polskim. Jak mu powiesz ze nie to on ze ma z rumuni. Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi